Ολυμπιακό στάδιο: Όλα όσα έγιναν μετά το γκολ της πρόκρισης του Θρύλου

Ολυμπιακό στάδιο: Όλα όσα έγιναν μετά το γκολ της πρόκρισης του Θρύλου

Μετά το γκολ του Χάρα στο 89΄ οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο - Κίνδυνος τιμωρίας της ΑΕΚ - Ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι στο 76΄ από τον Ντοσεβί σε κενή εστία

Ολυμπιακό στάδιο: Όλα όσα έγιναν μετά το γκολ της πρόκρισης του Θρύλου
Διεκοπή οριστικά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αγώνας ΑΕΚ-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ μετά την εισβολή των κιτρινόμαυρων οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ύστερα από το γκολ του Χάρα στο 89ο λεπτό που εκείνη τη στιγμή χάριζε τη νίκη και την πρόκριση στους ερυθρολεύκους.

Αμέσως μετά την εισβολή οι παίχτες του Ολυμπιακού, αρχικά, και της ΑΕΚ, στη συνέχεια, αποχώρησαν στα αποδυτήρια. Εκεί κατευθύνθηκαν και οι διαιτητές οι οποίοι πραγματοποίησαν σύσκεψη για την τύχη του αγώνα. Λίγα λεπτά μετά την εισβολή από το γήπεδο αποχώρησαν και οι περισσότεροι οπαδοί καθώς ξέσπασε και καταρρακτώδης βροχή στο Μαρούσι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διακοπή αγώνα αποφασίστηκε λόγω ρίψης αντικειμένων, εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και τραυματισμό αστυνομικών και σεκιούριτι με την ΑΕΚ να κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών.

Κλείσιμο







Εμφανώς απογοητευμένος για την κατάληξη που είχε ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» άφησε αιχμές για την ΕΠΟ και τη διαιτησία, ενώ φάνηκε να μη συμφωνεί με την απόφαση για οριστική διακοπή του αγώνα. 

«Πιστεύω η τηλεόραση να δείξει τους λόγους που έγινε η διακοπή. Εγώ δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Όσο και να προσπαθούμε 65.000 κόσμο, όπως έχει εξελιχθεί το ποδόσφαιρο με Γκιρτζίκηδες και τέτοιες διαιτησίες, χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ, δεν θα δούμε το ποδόσφαιρο μπροστά. Εγώ πιστεύω πως η πολιτεία έχει τη διάθεση να το αλλάξει. Εμείς θα είμαστε σε αυτή την πορεία για να βοηθήσουμε να αλλάξει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Είδατε τον παλμό, ήρθαν από όλη την Ελλάδα 70.000 κόσμος και είδατε όλοι ότι η συμπεριφορά τους, ήταν κόσμια. Δεν ξέρω τι έγινε στο τέλος. Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί έχει πιάσει πάτο. Όλοι αυτοί οι Καλογερόπουλοι, Ζωγράφοι, Γκιρτζίκηδες κλπ. είναι άκρως επικίνδυνοι», ανέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. 

Αιχμηρή ανακοίνωσε με πολλούς αποδέκτες και κάλεσμα στην πολιτεία να επιβάλει τιμωρίες εξέδωσε λίγη ώρα αργότερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

«Εμείς επενδύουμε εκατομμύρια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε κάθε Τετάρτη να βλέπει η Ελλάδα τον Ολυμπιακό μας στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, να έχουμε μια ομάδα Champions League. Κάποιοι άλλοι λόγω καθολικής ανυπαρξίας προσπαθούν βγάζοντας άναρθρες κραυγές σε κάθε ευκαιρία να οπλίσουν τις στρατιές των οργανωμένων τους με μίσος, ώστε να απαξιώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σήμερα πάλι δεν τέλειωσε αγώνας. Ήρθε η ώρα η πολιτεία να πράξει αυτά που έχει υποσχεθεί περί της βίας και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά», αναφέρουν οι «ερυθρόλευκοι». 

Ο αγώνας του ΟΑΚΑ
Ο αγώνας ξεκίνησε με δεκάλεπτη καθυστέρηση μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα δεκάδες καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί της ΑΕΚ στον επαναληπτικό του 1-1 για την προημιτελική φάση του θεσμού.



Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς τη μεγάλη φάση. Η ΑΕΚ έχει να θυμάται την ευκαιρία του 33ου λεπτού όταν Γιόχανσον έκανε την σέντρα και ο Αραβίδης δεν πρόλαβε να σκοράρει από εξαιρετική θέση ενώ ο Ολυμπιακός είχε μια καλή προσπάθεια στο 39' με τον Ντομίνγκες να βρίσκει τον Μανιάτη, αλλά αυτός να κάνει το κακό σουτ, ενώ είχε δίπλα του αμαρκάριστο τον Αφελάι.



Tο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 55΄ με τον Παλτέλλα να κάνει την ασίστ στον Μάνταλο και αυτός απέναντι από τον Ρομπέρτο να βλέπει τον Ισπανό να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία, όμως, είχε «ερυθρόλευκο» χρώμα με τον Ντοσεβί σε κενό τέρμα να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Ανέστη στο 76΄. Το γκολ για τους ερυθρολεύκους ήρθε ένα λεπτό πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας όταν ο Αφελάι έβγαλε τη σέντρα, ο Ντοσεβί γύρισ τη μπάλα με το κεφάλι και ο Χάρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με το στήθος.



Λίγο νωρίτερα ο Ολυμπιακός έχασε και τον Μανιάτη ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο. Οι ερυθρόλευκοι είχαν χάσει με τραυματισμό και τον Αφελάι στο 11΄. Σε αναγκαστική αλλαγή προχώρησε και η ΑΕΚ που έχασε τον Μάνταλο τον οποίο αντικατέστησε ο Ντακόλ.







Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ομάδα με τους: Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, Μπακάκη, Σοϊλέδη, Τζανετόπουλο και Λαμπρόπουλο στην άμυνα.



Ο Γιόχανσον με τον Ανάκογλου θα είναι τα δύο χαφ, οι  Πλατέλλας - Μπαρμπόσα στα άκρα της επίθεσης και ο Μάνταλος θα είναι πίσω από τον Αραβίδη, που θα είναι η επιθετική αιχμή.



Την αποστολή συμπληρώνουν οι Βούρας, Γροντής, Ντούνης Μ., Πεταυράκης, Ρόβας, Σαρρής, Κορδέρο, Ντακόλ, Ζόριτς και Κρισάντους.



Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού  Βίτορ Περέιρα έστησε την 11άδα ως εξής: ο Ρομπέρτο πήρε τη θέση από τον Μέγιερι που ήταν βασικός  έως τώρα στα παιχνίδια Κυπέλλου. Ο Σαλίνο στο δεξί άκρο της άμυνας, λόγω της απουσίας του Ομάρ, ο Μαζουάκου στα αριστερά και στόπερ ο Σιόβας και ο Μποτία, που επέστρεψε στη δράση έπειτα από τρεις σχεδόν μήνες.

Στον άξονα βρέθηκαν οι Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς και Τσόρι, στο δεξί «φτερό» ο Ντοσεβί, στο αριστερό ο Ντουρμάζ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Χάρα.



Η αποστολή του Ολυμπιακού: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Χάρα, Αφελάι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ντομίνγκες, Μπενίτες, Ντουρμάζ, Μποτία, Μανιάτης, Μαζουακού, Σαλίνο, Ντοσεβί, Κασάμι, Γιαννούλης, Σιόβας, Σάλιακας, Βούρος.

Μέτρα ασφαλείας
Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν και συρματοπλέγματα στην τάφρο του ΟΑΚΑ, πήρε η αστυνομία.

Ο σχεδιασμός προέβλεπε δίχτυα ασφαλείας μπροστά από το «πέταλο» των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών, καθώς και εκατοντάδων ανδρών από εταιρεία ασφαλείας.

Το «παρών» στο γήπεδο δεν έδωσε τελικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Πανούσης ενώ για λίγη ώρα βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ προς τους φιλάθλους της

Η ΠΑΕ ΑΕΚ παρακαλεί τους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας που θα προσέλθουν στο Ολυμπιακό Στάδιο την Τετάρτη 11/3, να προσέξουν τα παρακάτω:



- Να προσέλθουν στο γήπεδο νωρίς για να αποφύγουν τον συνωστισμό στα σημεία πρόσβασης και ελέγχου. Οι πύλες του γηπέδου θα ανοίξουν για τον σκοπό αυτό τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα δηλαδή στις 16:00.

- Να μην κατέχουν απαγορευμένα αντικείμενα όπως αυτά περιγράφονται στους κανόνες ασφαλείας γηπέδων και από την αθλητική νομοθεσία.



Πιο συγκεκριμένα λέιζερ, καπνογόνα, κροτίδες, φωτοβολίδες κλπ, καθώς η χρήση τους εκτός από την πιθανή σύλληψη του χρήστη θα έχει ως αποτέλεσμα τη βέβαιη τιμωρία της ομάδας με διακοπή του αγώνα και εξοντωτικά πρόστιμα.



- Να υπακούουν στις υποδείξεις των αρμοδίων και να αποφεύγουν οποιαδήποτε προστριβή μαζί τους, αφού στόχος όλων μας είναι η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και η αποφυγή οποιασδήποτε ενέργειας μπορεί να βλάψει την ομάδα μας.



- Κανείς να μην προσέλθει στο ΟΑΚΑ αν δεν έχει προηγουμένως προμηθευτεί εισιτήριο και αφού εισέλθει στη θύρα θα πρέπει να καθίσει άμεσα στη θέση που αναγράφει το εισιτήριό του ή το διαρκείας του και να μην μετακινείται από εκεί.

- Λόγω της παρουσίας χιλιάδων φιλάθλων στο γήπεδο έχει προβλεφθεί να υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός διασωστών και γιατρών περιμετρικά των θυρών για να παρέχουν πρώτες βοήθειες εφόσον χρειαστεί.

- Τέλος, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των φιλάθλων έχει τοποθετηθεί έξτρα σήμανση σε όλους τους χώρους εντός του Σταδίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης