Δάκρυσε όλη η Βραζιλία από την ταπείνωση

Δάκρυσε όλη η Βραζιλία από την ταπείνωση

Παίκτες και οπαδοί δεν άντεξαν τον διασυρμό από τη Γερμανία και ξέσπασαν σε λυγμούς διαλυμένοι ψυχολογικά - «Ζητούμε συγγνώμη από τους οπαδούς, αλλά δεν μπορούσαμε», απολογήθηκε συγκλονισμένος ο Ζούλιο Σέζαρ

Δάκρυσε όλη η Βραζιλία από την ταπείνωση
Ακόμη και ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της Εθνικής Βραζιλίας δεν θα περίμενε ποτέ αυτόν τον διασυρμό. Αυτόν τον εξευτελισμό. Πόνεσε πολύ. Και ακόμη περισσότερο επειδή έγινε μέσα στο σπίτι τους. Αλλιώς το περίμεναν τα εκταομμύρια οπαδοί της Σελεσάο: Να πανηγυρίζουν το βράδυ της 13ης Ιουλίου την κατάκτηση του τροπαίου που τόσο πολύ ήθελαν.

Και αυτή η πίστη, αυτή η βεβαιότητα ότι δε θα μπορούσε κανείς να τους στερήσει αυτή τη χαρά, ήταν που έκανε το σοκ ακόμη μεγαλύτερο. 7-1. Δάκρυσε όλη η Βραζιλία. Παίκτες, τεχνικό τιμ, οπαδοί.

Πώς να το καταπιούν αυτό το σκορ; Πώς να δεχτούν τη μεγαλύετρη ήττα της ομάδας τους στην ιστορία της; Με κλάμα. Μόνο με κλάμα... Όχι ότι αποτελεί παρηγοριά, αλλά τουλάχιστον η ομάδα του Σκολάρι δεν έσπασε το ρεκόρ με το μεγαλύτερο παθητικό στην ιστορία της σε έναν αγώνα, αφού εκεί… κρατάει ακόμα η ήττα με σκορ 8-4 απ’ τη Γιουγκοσλαβία, σε φιλικό το 1934.

Δακρυσμένος και «διαλυμένος» ψυχολογικά, ο Ζούλιο Σέζαρ απολογήθηκε για το διασυρμό της Βραζιλίας από τη Γερμανία με 7-1 στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Είναι δύσκολο να εξηγήσω τι συνέβη. Είναι ανεξήγητο. Πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στη Γερμανία. Είναι μια σπουδαία ομάδα, με παίκτες που αγωνίζονται μαζί εδώ και χρόνια. Εμείς μετά το πρώτο γκολ πάθαμε μπλακ-άουτ. Καταρρεύσαμε και δεν αντιδράσαμε. Προτιμούσα να είχαμε χάσει με 1-0 και να είχα κάνει εγώ το λάθος, παρά αυτό το 7-1. Η ομάδα μας είναι δυνατή και οι παίκτες μας θα μάθουν από ό,τι έγινε σήμερα. Όλο το έθνος μάς υποστήριζε, αλλά δεν μπορούσαμε να υλοποιήσουμε το όνειρό τους. Ζητούμε συγγνώμη, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί», τόνισε ο γκολκίπερ της «σελεσάο».
Κλείσιμο



Συντετριμμένος εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες και ο Νταβίντ Λουίς και αδυνατώντας να εξηγήσει τι συνέβη και η Βραζιλία διασύρθηκε με 7-1 από τη Γερμανία απολογήθηκε με δάκρυα στα μάτια στους συμπατριώτες του. 

«Απλώς θέλαμε να δώσουμε λίγη χαρά στο λαό της Βραζιλίας, σε ανθρώπους που υποφέρουν από τόσα πράγματα. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Συγγνώμη σε όλους τους Βραζιλιάνους. Ήθελα να τους δω να χαμογελούν, αλλά… Η Γερμανία ήταν καλύτερη, πιο καλά προετοιμασμένη και σε καλύτερη μέρα. Το πρώτο γκολ μάς αποδιοργάνωσε και δεν μπορώ να βρω εξήγηση για ό,τι ακολούθησε. Είναι μια μέρα θλίψης, αλλά και κάτι από το οποίο μπορούμε να μάθουμε. Ένα όνειρο τελείωσε, όχι όπως θα θέλαμε. Έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι άντρας σε όλες τις στιγμές και δεν θα τρέξω να κρυφτώ τώρα. Αναλαμβάνω κι εγώ τις ευθύνες μου. Δεν θα τα παρατήσουμε και είμαι σίγουρος πως κάποια μέρα θα ξαναδώσουμε χαρά στον κόσμο μας», δήλωσε ο αμυντικός της «σελεσάο».  

























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης