Κεραμέως: Άπλετο φως στην υπόθεση της Novartis

Κεραμέως: Άπλετο φως στην υπόθεση της Novartis

«Βεβαίως και θα πρέπει οι πολίτες να μάθουν για όλες τις υποθέσεις εν γένει, ιδιαίτερα αν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα», υπογραμμίζει

Κεραμέως: Άπλετο φως στην υπόθεση της Novartis
Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση Novartis αλλά «και στην όποια παρέμβαση άσκησε ενδεχομένως η κυβέρνηση σε μια εν εξελίξει δικαστική έρευνα» ζήτησε η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

«Ασφαλώς είναι μια υπόθεση που έχει διεθνείς προεκτάσεις κι εγώ θα έλεγα πως είναι μια υπόθεση που έχει πάρα πολλά ερωτηματικά και για την εμπλοκή ενδεχομένως της εκτελεστικής εξουσίας της κυβέρνησης σε μία εν εξελίξει δικαστική έρευνα. Κι ενώ λέμε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως και το εννοούμε, λέμε επίσης πως πρέπει να χυθεί άπλετο φως και στην όποια παρέμβαση άσκησε ενδεχομένως άσκησε η κυβέρνηση σε μια εν εξελίξει δικαστική έρευνα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

«Βεβαίως και θα πρέπει οι πολίτες να μάθουν για όλες τις υποθέσεις εν γένει, ιδιαίτερα αν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο αντικειμενικό εύρημα που να δείχνει κάτι τέτοιο» είπε η τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας και σημείωσε πως «πρέπει να χυθεί άπλετο φως» αλλά με κανόνες.

Κλείσιμο
«Πρέπει να γίνει αυτό με κανόνες. Όχι με μάρτυρες που γνωρίζει η κυβέρνηση, όπως μας είπε υπουργός ότι τους γνωρίζει, ή με μάρτυρες οι οποίοι δεν εμπίπτουν στο καθεστώς των προστατευομένων μαρτύρων γιατί δεν δόθηκε ποτέ η έγκριση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Άρα θέλει μια προσοχή όταν γίνονται τέτοιες σοβαρές κατηγορίες, το πλαίσιο θα πρέπει να είναι πλήρως νομοθετικά διασφαλισμένο» εξήγησε.

Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή έχει πει "ναι" στην προανακριτική, επισημαίνοντας πως το κόμμα της έχει πει "ναι" και σε όλες τις προανακριτικές που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέφρασε τον φόβο ότι «η κυβέρνηση έχει έναν στόχο: να προχωρήσει η προανακριτική, ενδεχομένως να βρεθούν ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, και μετά να μείνει μία σκιά πάνω σε ανθρώπους που δεν είναι δικαιολογημένη».

Σε ό,τι αφορά τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018, η τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας είπε πως πρόκειται για «άλλο ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης» και υπογράμμισε πως τότε «τελειώνουν τα λεφτά που έρχονται από έξω και δυστυχώς συνεχίζονται οι υποχρεώσεις για τη χώρα μας».

«Τον Αύγουστο του 2018 τελειώνουν τα χρήματα που έρχονται από έξω και συνεχίζεται η επιτροπεία. Τελειώνουν οι δόσεις που θα μας δίνουν οι εταίροι μας και συνεχίζονται τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022, το υπερταμείο για 99 χρόνια» τόνισε.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, η οποία ερωτηθείσα για τον χρόνο τον εκλογών απάντησε: «Με αυτή την κυβέρνηση δεν ξέρει κανείς πότε μπορεί να έρθουν εκλογές. Είναι τόσο απρόβλεπτος ο τρόπος που κυβερνάει, που εκλογές μπορεί να έρθουν ανά πάσα στιγμή. Άποψή μου είναι ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μείνουν στην εξουσία μέχρι τελικής πτώσεως».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης