Τουρκικά πλοία εμπόδισαν την προσέγγιση Καμμένου στα Ίμια

Τουρκικά πλοία εμπόδισαν την προσέγγιση Καμμένου στα Ίμια

Δείτε βίντεο με την τουρκική ακτοφυλακή να παρεμποδίζει την προσέγγιση του ελληνικού σκάφους «Νικηφόρος» στην περιοχή - Τα τουρκικά πλοία βρέθηκαν πιο κοντά στα Ιμια από ότι η κανονιοφόρος - Εγιναν ελιγμοί από την ελληνική κανονιοφόρο και το στεφάνι ερρίφθη στο σημείο πτώσης του ελικοπτέρου, λέει η ελληνική πλευρά

Τουρκικά πλοία εμπόδισαν την προσέγγιση Καμμένου στα Ίμια
Στα Ίμια βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος
, όπου πραγματοποίησε ρίψη στεφάνου στην μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού που είχαν χάσει τη ζωή τους στο επεισόδιο των Ιμίων το 1996. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, παρεμποδίστηκε από το να προσεγγίσει τα Ίμια. 

Κλείσιμο
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε ότι οι μονάδες ακτοφυλακής «έκαναν ό, τι ήταν απαραίτητο».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «η τουρκική ακτοφυλακή έκανε αυτό που έπρεπε στα Καρντάκ (σ.σ Ίμια) και η Ελληνική αποστολή αποχώρησε μετά από προειδοποιήσεις. Δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο».

Δείτε βίντεο με την τουρκική ακτοφυλακή να παρεμποδίζει την προσέγγιση του ελληνικού σκάφους «Νικηφόρος» στην περιοχή




Ο Πάνος Καμμένος κατά τη ρίψη στεφάνου στα Ίμια - Στη φωτογραφία διαφαίνονται τα τουρκικά πλοία που βρίσκονται μια ανάσα από τις βραχονησίδες


Το Τούρκικο Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο Νικηφόρος και ένα ελληνικό σκάφος ακτοφυλακής είχαν μετακινηθεί προς τα νησάκια στις 11.30 π.μ. τοπική ώρα.

Η προσέγγισή τους μπλοκαρίστηκε από τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις και τις μονάδες ακτοφυλακής.

Στις φωτογραφίες φαίνονται καθαρά δύο τουρκικά πλοία, ένα της ακτοφυλακής και ένα ανθυποβρυχιακό να βρίσκονται πολύ πιο κοντά στα Ιμια, από την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» στην οποία επέβαινε ο Έλληνας ΥΕΘΑ. Επιπλέον πάνω από την περιοχή πετούσαν και τουρκικά ελικόπτερα. 

Στο επεισόδιο αναφέρεται και το ΑΠΕ το οποίο τονίζει πως «στην περιοχή βρίσκονταν ένα περιπολικό σκάφος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, μια ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής και ίπτατο ένα τουρκικό ελικόπτερο, ενώ από ελληνικής πλευράς υπήρχε και ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τουρκικής πλευράς έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η εκδήλωση, ωστόσο έγιναν οι κατάλληλοι ελιγμοί από την κανονιοφόρο, η οποία τους εγκλώβισε και η ρίψη του στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τουρκικό περιπολικό και η ελληνική κανονιοφόρος έχουν αποχωρήσει από την περιοχή όπου παραμένουν τα σκάφη του λιμενικού των δύο χωρών
».

Το Ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε σχέση με την εκδήλωση αναφέρει: 

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» πραγματοποίησαν ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, στον τόπο θυσίας των τριών ηρώων Ελλήνων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού.

Στην ομιλία του προς τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε τα εξής:

«Είμαστε σήμερα εδώ,για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, το 1996, στα Ίμια.

Ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο Έκτορας Γιαλοψός θα μείνουν στο πάνθεον των ηρώων.

Αποφασίσαμε να είμαστε εδώ, μαζί σας, στο«ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», γιατί όπως και όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και οι Ένοπλες Δυνάμεις,εν καιρώ ειρήνης ασκείστε σε συνθήκες πολέμου. Το αποδείξατε περίτρανα τις προηγούμενες ημέρες, όπου με άριστους ναυτικούς ελιγμούς, ακολουθώντας τους κανόνες του ναυτικού δικαίου και τις παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, χωρίς να δειλιάσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο, αποδείξατε ότι είστε οι άριστοι όχι μόνο στην επίδειξη σημαίας, αλλά και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, με τον κ. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αποφασίσαμε η ρίψη στεφάνου σήμερα να γίνει από το «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ». Σας ευχαριστούμε για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε, ανταποκρινόμενοι στον όρκο σας. Αποτελείτε παράδειγμα για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Για τους ήρωες που «έφυγαν» υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας ένα είναι το σύνθημα: «Αθάνατοι».









Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει το Anadolu 

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης