PROTOTHEMA

Πολιτική

Ξεκίνησε το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Μητσοτάκης: Να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος

Μητσοτάκης: Να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος

«Το ρολόι των εκλογών χτυπάει αντίστροφα» -«Βλέπουμε μόνο συνοδοιπόρους και όχι ταξικούς εχθρούς» - Άνοιγμα σε Φώφη Γεννηματά και Σταύρο Θεοδωράκη - «Ο κ.Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

«Βλέπουμε μόνο συνοδοιπόρους και όχι ταξικούς εχθρούς» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας τις εργασίες του 11ου συνεδρίου της ΝΔ.


«Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψέματα, με την ανικανότητα, με τη φαυλότητα των σημερινών κυβερνώντων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και έθεσε ως στόχο του συνεδρίου της ΝΔ «να αποδείξουμε και στους πιο καχύποπτους ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα».«Έχουμε στόχο να ενώσουμε το λαό» επισήμανε. 

Αφού έκανε ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή που όπως είπε έφερε τη ΝΔ στην εξουσία έπειτα από 11 χρόνια, στον Αντώνη Σαμαρά που όπως είπε μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε άνοιγμα στη Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη οι οποίοι δίνουν το παρών στην έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ.

«Αγαπητή Φώφη Γενηματά που σε λίγο θα βρεθείς μαζί μας» ήταν η ακριβής διατύπωση του προέδρου της ΝΔ ο οποίος συνέχισε: «Η εθνική ανάγκη της αντιμετώπισης της κρίσης μας έφερε δίπλα-δίπλα συμμάχους».

«Γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να δρομολογήσει την έξοδο από την κρίση. Βάλαμε την πατρίδα πάνω από τα κόμματα ως υπεύθυνοι, ως πατριώτες πολιτικοί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλλει στην νέα πολιτική πραγματικότητα.

Απευθυνόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι πολύ συχνά οι διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του Ποταμιού είναι «δυσδιάκριτες». 

Ο κ. Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία

«Τα ψέματα, η ανικανότητα και η αλαζονεία της χειρότερης κυβέρνησης που έχει βιώσει η χώρα, δηλητηρίασαν το δημόσιο βίο και δίχασαν τους πολίτες. Έχουμε χρέος να ενώσουμε το λαό, να μιλήσουμε σε όλους τους Έλληνες. Με θάρρος και αποφασιστικότητα μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Οι επόμενες εκλογές δεν είναι για τις καρέκλες, είνα για τους πολίτες. Αυτό θα έκανε και ο ιδρυτής μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε στην ανέχεια. Αξίζουμε το καλύτερο και θα διεκδικήσουμε το μέλλον με μπροστάρη τη Νέα Δημοκρατία, η αλλαγή έρχεται. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και σ' αυτό συμφωνούν η Φώφη και ο Σταύρος. Ο κ.Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία. Του δόθηκε δύο φορές η ευκαιρία να κυβερνήσει και απέτυχε οικτρά», πρόσθεσε. 

«Ο αγώνας όμως -και ξέρω ότι μιλάω σε δοκιμασμένα και μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη- ο αγώνας για τις εκλογές δεν θα είναι εύκολος. Απέναντί μας έχουμε ένα καθεστώς συκοφαντίας και χυδαιότητας. Αλλά ακόμη αντέχουμε και τη χειρότερη λάσπη της κυβέρνησής του», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

«Αλλά η μεγάλη πρόκληση είναι άλλη: να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε αλλάξει και να μας εμπιστευθούν ότι θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Το συνέδριο αυτό είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Στέλνει μήνυμα ελπίδας, είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα με συνεκτικό σχέδιο και κατάλληλους ανθρώπους», τόνισε.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν και συμβάλλουν στην διαμόρφωση του σχεδίου για την Ελλάδα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους εμπειρογνώμονες και τους επαγγελματίες που συνεργάστηκαν και «ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας προσφέροντας εμπειρίες, ιδέες, τον χρόνο τους, αλλά και την πίστη και τον ενθουσιασμό τους στο δύσκολο εγχείρημά μας»

«Κάνουμε την αξιοκρατία πράξη κάθε μέρα. Ο καθένας κρίνεται ανάλογα με τις ικανότητες και τη διάθεσή του για προσφορά, και όχι ανάλογα με τις γνωριμίες. Κάνουμε την εξυγίανση και τη διαφάνεια πράξη κάθε μέρα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους συνέδρους, υπογράμμισε ότι στον σχετικό φάκελο υπάρχει ο οικονομικός απολογισμός, τονίζοντας ότι έχουν μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες από 8,2 εκατομμύρια ευρώ στα 2,4 εκατ. μέσα σε δύο χρόνια. Σημείωσε επίσης ότι το κόμμα έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ από τα 101.000 μέλη που συνδράμουν οικονομικά

Αναφερόμενος στα θεματικά προσυνέδρια της ΝΔ, δήλωσε ότι «σε αυτά διαμορφώθηκαν αρχές και θέσεις για τους ανέργους και τους νέους που χρειάζονται στήριξη, για τις επιχειρήσεις, το μεταναστευτικό, τους αγρότες, την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών, την πολιτική προστασία, το περιβάλλον, καθώς και τη θέση της Ελλάδας σε έναν κόσμο που αλλάζει».

«Το ρολόι των εκλογών χτυπάει αντίστροφα για να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος» έκλεισε την εισαγωγική ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης.


Καραμανλής: Η ΝΔ θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο

«Όπως πολλές φορές στο παρελθόν, η παράταξή μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προσερχόμενος στις εργασίες του 11ου συνεδρίου της ΝΔ.
«Η παράταξή μας προχωρά στο Συνέδριό της που έχει ξεχωριστή σημασία. Γιατί σε αυτό το Συνέδριο η Νέα Δημοκρατία θα αναδείξει το σχέδιό της για την ανάταξη της χώρας μας, με προτεραιότητες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με πρώτη τη συνταγματική αναθεώρηση, τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας, την κοινωνική συνοχή, τη στήριξη εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Όπως πολλές φορές στην ιστορία της η Παράταξή μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή. Και αυτό είναι στο χέρι όλων μας. Καλή επιτυχία» ήταν η ακριβής δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Σαμαράς: Είμαστε ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες και στη νίκη που έρχεται

«Είμαστε σήμερα εδώ, ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες μας και μπροστά στη νίκη που έρχεται» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στο 11ο συνέδριο της ΝΔ που ξεκινά σήμερα Σάββατο. 

Ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει το μεσημέρι της Κυριακής, όπως επίσης και ο επίτροπος της Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει το απόγευμα του Σαββάτου.Πρόκειται για ένα Συνέδριο Αρχών και Θέσεων στη διάρκεια του οποίου θα τεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων το Κυβερνητικό Πρόγραμμα του κόμματος που αποτελεί το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη «για την Ελλάδα της επόμενης μέρας».

Στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», όπου διεξάγεται το γαλάζιο Συνέδριο αναμένεται να βρεθούν περί τα 2800 στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχουν την ιδιότητα του συνέδρου και θα συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στη διαμόρφωση του Κυβερνητικού Προγράμματος.Ξεχωριστό τόνο, ωστόσο, αναμένεται να δώσουν στις συνεδριακές εργασίες πρόσωπα εκτός πολιτικής που έχουν κληθεί ως προσκεκλημένοι ομιλητές για να κάνουν εισηγήσεις στις τρεις βασικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου.
Θέλοντας να δείξει ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση επικρατεί κλίμα ενότητας, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική ονομαστική μνεία στην παρουσία των τριών πρώην προέδρων της παράταξης του.  Είπε χαρακτηριστικά: «Ο Κώστας Καραμανλής. Που έφερε τη ΝΔ στην εξουσία μετά από 11 χρόνια, ξαναδίνοντάς της ισχυρό λαϊκό έρεισμα. Που στις δύσκολες στιγμές είπε αλήθειες. Ο Αντώνης Σαμαράς. Που κράτησε την Ελλάδα όρθια, μέσα στην Ευρώπη και αν ολοκλήρωνε τη θητεία του, σήμερα η πατρίδα μας θα ήταν πολύ καλύτερη. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Που βρέθηκε στην ηγεσία της παράταξης σε μια κρίσιμη στιγμή της. Και απέδειξε ότι είναι πάντα μαχητής στα δύσκολα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα». 
Και, υπό τα χειροκροτήματα των συνέδρων, συμπλήρωσε: «Όλοι μαζί δίνουμε μήνυμα νίκης, ενότητας, μαχητικότητας. Προσήλωσης και πίστης σε μια παράταξη που τους τίμησε και την τίμησαν. Τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως και τους τρεις».
Μητσοτάκης: Οι Κύπριοι ξεπέρασαν την κρίση γιατί δεν κρύφτηκαν πίσω από την τρόικα

Η  Κύπρος αντιμετώπισε την κρίση και δεν κρύφτηκαν πίσω από την τρόικα, δήλωσε σε παρέμβαση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ομιλία του υπουργού οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη. Υπογράμμισε ότι  το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής  έχει πολύ μεγάλη σημασία και ανέφερε ότι η Κύπρος βγήκε από την κρίση και δεν αύξησε ούτε έναν φόρο. «Τα ίδια θα κάνουμε και εμείς, όταν ο λαός μας εμπιστευτεί. Είναι δέσμευση μας ότι θα κερδίσουμε το χαμένο χρόνο», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης

Οι μεταρρυθμίσεις στην Κύπρο ήταν πραγματικές μεταρρυθμίσεις, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι  «δεν ήταν μεταρρυθμίσεις του τύπου δίνω 200 - 400 ευρώ στους νέους για να περάσουν καλύτερα Χριστούγεννα, αυτό είναι λαϊκισμός, είναι φιλοδώρημα δεν είναι μεταρρύθμιση για να πάμε παρακάτω».

«Όταν σκέφτομαι την  Κύπρο έχω γλυκόπικρη γεύση, πικρή γιατί στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια στο φαύλο κύκλο των μνημονίων και δεν θα κουραστούμε να το λέμε ότι αν η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε συνεχίσει το έργο της θα είχαμε βγει από την κρίση» είπε ο κ. Μητσοτάκης. 
Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο κ. Μητσοτάκης για την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά,  τονίζοντας ότι «επειδή λένε για την τρόικα ότι έριξε την κυβέρνηση, η προηγούμενη κυβέρνηση έπεσε επειδή ο κ. Τσίπρας, Καμμένος, Κουβέλης και Χρυσή Αυγή δεν συμφώνησαν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όχι γιατί ο κ.  Δήμας δεν ήταν καλός υποψήφιος αλλά γιατί έκριναν ότι ήθελαν να κόψουν το έργο προηγούμενης κυβέρνησης».

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του Συνεδρίου 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

η Ελλαδα θελει πρωθυπουργο18/12/201715:47

Και οχι τσουτσ......να

Απάντηση
αντε ρε 18/12/201715:41

Παρε τη εν διαστασει σου και δρομο που θα σε κανουμε πρωθυπουργο!!!!τερμα οι κλεφτες οι αρχαιοκαπηλοι και οι γερμανοτσολιαδες.Ηρθε η δεκαετια του Τσιπρα και ρουφατε ξυδοχυμο!!!

Απάντηση
ΑντιΣυριζΑνελ ..17/12/201711:34

Ρε υπαλληλοι, οσο και να λετε και να ξαναλετε "βρε δεν μπορει ο κουλης" μπας και πεισετε μερικους κακομοιρηδες ακομα να ΜΗΝ τον ψηφισουνε, οσο και να ταζετε προσληψεις και "δωρακια" στο κοσμο .... το ρολοι δε γυρνα, τικ τακ, τικ τακ, τικ τακ ......... ΑΙντε νε ξεμπερδευουμε με σας μια και καλη ......

Απάντηση
Τακης17/12/201712:27

Καλωστον πληρωμενο , εσυ δηλαδη γιατι να τον ψηφισεις ? απο το 2010 και μετα ειναι η τριτη κυβερνηση ΠΑΣΟΚ ( Παπανδρεου που μας εφερε το δντ ) ΝΔ (Σαραμας που ηρθε ειδε και απηλθε ) και τωρα Συριζα και κανενας τους δεν εκανε απολυτως τιποτα. Και θα παω εγω να ξαναψηφισω ΝΔ τον Κουλη γιατι ?? Για να συνεχισει το εργο του πατερα του που ηταν 40 χρονια στη ΝΔ ?? Μου το εγγυατε κανεις οτι θα κανει ολα αυτα που λεει ??

Απάντηση
ΚουμουνΔουρου17/12/201712:09

Τι υπαλληλοι ρε φιλε...2 ατομα ειμαστε ολοι και ολοι και πληρωνομαστε με το σχολιο....μακαρι να ειχαμε βρει και εμεις καμμια δουλεια σαν υπαλληλοι,αντε σαν την Νοτοπουλου η τον Καρανικα...και μετα τις εκλογες που θα μειωθει πολυ η δυναμη του Συριζα μας βλεπω και εμας στην ανεργια. Μονη μας ελπιδα να ερθει καμμια επενδυση με τον Κυριακο και να ανοιξουν οι δουλειες

Απάντηση
Συριζόπληκτος17/12/201711:13

Κούλης, Μπουμπούκος και Χατζηδάκης. Όλα καλά, όλα ανθηρά. Οι παλιοί λέγαν εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε...

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία