PROTOTHEMA

Πολιτική

«Στο μόνο που παραμένει συνεπής, είναι τα ψέματά του»

ΝΔ: Ιδού τα πέντε νέα ψέματα του Τσίπρα

ΝΔ: Ιδού τα πέντε νέα ψέματα του Τσίπρα

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδομεί την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού περί «καθαρής» εξόδου από τα Μνημόνια, τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, τα περί προστασίας της πρώτης κατοικίας και μείωσης των φόρων, καθώς και την... «μη απαραίτητη» ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ

Με ολομέτωπη επίθεση επιχειρεί η ΝΔ να «αποδομήσει» τον Αλέξη Τσίπρα, αναδεικνύοντας «τα πέντε νέα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.


Η «καθαρή» έξοδος από τα Μνημόνια, η διανομή του κοινωνικού μερίσματος, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η μείωση των φόρων, αλλά και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αποτελούν νέο πεδίο κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία παρατηρεί ότι ο πρωθυπουργός, «στο μόνο που παραμένει συνεπής, είναι τα ψέματά του».

Σχολιάζει λοιπόν η ΝΔ:
 
1ο: «Τον Αύγουστο θα έχουμε "καθαρή έξοδο" από τα Μνημόνια»

Καμία καθαρή έξοδος από το 3ο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει. Τον Αύγουστο του 2018 η χώρα μας δυστυχώς μπαίνει σε ένα 4ο αχρείαστο Μνημόνιο το οποίο υπέγραψε η Kυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υποχρεώνοντας την χώρα σε λιτότητα μέχρι το 2022, λόγω της τραγικής διαπραγμάτευσης που υποτίθεται έκανε επί 10 μήνες για να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση. Την καθαρή έξοδο διέψευσε, άλλωστε και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ντέκλαν Κοστέλο. «Καθαρή έξοδος δεν είναι η πιο πρόσφορη έκφραση» είπε με διπλωματική ευγένεια, ενώ στις Βρυξέλλες μιλούν πλέον ανοικτά για ένα νέο «υβριδικό» Μνημόνιο. Είναι ακριβώς αυτό που η Ν.Δ. δεσμεύεται, ως προς τις συνέπειές του, να αμβλύνει αλλάζοντας πλήρως τη σημερινή συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να φορολογεί ανελέητα τους πολίτες.
 
2o: «Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν θα γίνουν μέχρι του ποσού των 300.000 ευρώ»

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ψευδές. Σήμερα δεν υπάρχει καμία οριζόντια προστασία για την πρώτη κατοικία. Η Κυβέρνηση Τσίπρα κατάργησε το άρθρο 2 του ν. 4224/2013 της Κυβέρνησης Σαμαρά το οποίο προστάτευε πλήρως την πρώτη κατοικία μέχρι του ποσού 200.000 ευρώ. Σήμερα, προστατεύεται από πλειστηριασμό μόνο η πρώτη κατοικία υπερχρεωμένων νοικοκυριών που έχουν υπαχθεί στον «νόμο Κατσέλη». Με απλά λόγια όποιος δεν έχει υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη, το ακίνητο του μπορεί να πλειστηριαστεί ανεξαρτήτως αξίας. Σημειωτέον ότι από τις 170.000 αιτήσεις που έχουν γίνει για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη περίπου οι μισές απορρίπτονται.
 
3ο: «Η Κυβέρνηση έδωσε κοινωνικό μέρισμα από την υπεραπόδοση της οικονομίας και την πάταξη της φοροδιαφυγής»

Ο μύθος του μερίσματος από τη δήθεν υπεραπόδοση της οικονομίας κατέρρευσε πλέον και από τις Βρυξέλλες. Ο κ. Κοστέλο δήλωσε επί λέξει ότι «τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι καινούργια, αλλά προέρχονται από την υποχρηματοδότηση των κοινωνικών δαπανών το 2017». Με απλά λόγια η κυβέρνηση έκοψε προκαταβολικά κοινωνικές δαπάνες που ούτως ή άλλως ήταν υποχρεωμένη να δώσει, για να τις παραπλανήσει τους πολίτες και παρουσιάζοντάς τες ως Χριστουγεννιάτικο μποναμά. Την τραγική πορεία της οικονομίας επιβεβαίωσε παράλληλα και η ΕΛΣΤΑΤ που ανακοίνωσε ότι το Α.Ε.Π. αυξήθηκε το γ’ τρίμηνο του 2017 μόλις κατά 1,3%, επίδοση πολύ χειρότερη από τις αναθεωρημένες προβλέψεις οι οποίες και αυτές βασίζονταν στη συμβολή του τουρισμού. Με αυτά τα δεδομένα είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα πετύχουμε ακόμη και τον αναθεωρημένο προς τα κάτω στόχο ανάπτυξης 1,6%. Ο δε στόχος του 2,7% που προέβλεπε αρχικά ο προϋπολογισμός του 2017 έχει οριστικά χαθεί. Τα ίδια στοιχεία καταρρίπτουν βέβαια αυταπόδεικτα και το παραμύθι της Κυβέρνησης ότι έχει τάχα πατάξει την φοροδιαφυγή.
 
4ο: «Η Κυβέρνηση θα μειώσει τους φόρους»

Η νέα υπόσχεση του Πρωθυπουργού των φόρων δεν αντέχει καν σε κριτική. Ο κ. Τσίπρας που έχει γονατίσει όλους τους Έλληνες στους φόρους και τις εισφορές, ξαφνικά υπόσχεται ως λύση τη μείωση των φόρων. Ας συνεννοηθεί τουλάχιστον με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκη ο οποίος εντόπισε το πρόβλημα της Ελλάδας στη διαχρονική... υποφορολόγηση. 
 
5ο: «Η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση (QE) δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο στις αγορές»

Ποια άλλη απόδειξη κραυγαλέας ανακολουθίας χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι η ανερμάτιστη Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει απολύτως κανένα σχέδιο; Ο κ. Τσίπρας δήλωσε χθες ότι το QE δεν είναι τελικά απαραίτητο για την έξοδο στις αγορές, όταν είναι ο ίδιος που μέχρι πρότινος είχε κάνει σημαία του την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να επιτύχει τον ίδιο στόχο. Όσο και να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να διαφύγει των ευθυνών του, θα πρέπει επιτέλους να εξηγήσει γιατί δεν κατάφερε να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αποστερώντας από την ελληνική οικονομία τη ρευστότητα που τόσο χρειάζεται για την ανάκαμψή της.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

GEORGEGR07/12/201700:47

ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΜΕ ΠΙΣΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕ ΣΤΗΝ ΝΔ ΑΛΛΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΝΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΚΡΙΜΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ 2014 ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΗ Η ΔΙΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Απάντηση
Για πες μας γαλαζοαίματε σωτήρα,07/12/201700:08

από παρθενογένεση προέκυψες ή έπεσες από τον ουρανό ?

Απάντηση
Τουλάχιστον δεν είναι κλέφτες06/12/201723:24

Γιατί σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, όποιος ψηφίσει ΝΔ θα ψηφίσει ΚΑΙ ψεύτες ΚΑΙ κλέφτες. Υπάρχουν βίντεο.

Απάντηση
ΓΙΩΡΓΗΣ07/12/201701:19

Η σημερινη οικονομια, που λες πως βγαινει απο τα μνημονια, ειναι και δεν ειναι ακομη στην κατασταση που την ειχε φερει το 2014 ο Σαμαρας!Γιατι ομως δε βγηκε απο το ''14 απο τα μνημονια που ειχαμε Σαμαρα και θα βγει τωρα μετα 4 χρονια ,που εχουμε Τσιπρα; Μα γιατι ο Τσιπρας τους προσφερε την πλατη του ελληνικου Λαου, να τη φορτωσουν οι δανειστες μας με ακομη 100 δις χρεος, και ακομη δεχτηκε να μας στραγγισουν για τα αμεσως επομενα 2-3 χρονια 25 δις τα οποια ολα θα τα γλιτωναμε, αν δεν ψηφιζαμε τοτε τον Τσιπρα, τον αανθρωπο της απωλειας και της υποτελειας! Ο Σαμαρας προτιμησε να πεσει ,παρα να υποχωρησει στους δανειστες και ας του ζητουσαν μονο 1 δις μοναχα, και ...ενταξει! Ο Τσιπρας ομως...καταπτωση!!

Απάντηση
Nick06/12/201722:11

Η κατακρεουργηση της Ελληνικης οικονομιας και των πολιτων εγινε και κατω απο τα δικα σας λαβαρα και του Πασοκ ξευτιλισμενοι λακεδες. Το τσιριζανελ ειναι μονο αρχιπροδοτες; Ολοι σας ειστε βρωμιαρηδες.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία