Ριζικό ανασχηματισμό με νέα πρόσωπα και υπουργεία, προανήγγειλε η Γεροβασίλη

Ριζικό ανασχηματισμό με νέα πρόσωπα και υπουργεία, προανήγγειλε η Γεροβασίλη

Χρονικά, τον προσδιόρισε μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ - «Η επιτυχία ή μη ενός νόμου παράγει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα για όλους μας. Είναι μια επιλογή που τη πιστεύουμε, αλλά αν έρθει νέα τροπολογία για τις άδειες θα την εφαρμόσουμε», υπογράμμισε

Ριζικό ανασχηματισμό με νέα πρόσωπα και υπουργεία, προανήγγειλε η Γεροβασίλη
Ριζικό ανασχηματισμό με νέα πρόσωπα και υπουργεία, προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη σε σημερινή της τηλεοπτική συνέντευξη. 

Μιλώντας στον Σκάι, η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για δομικό ανασχηματισμό «με τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών».

«Πρόσωπα καινούρια πάντα υπάρχουν», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Εκτιμώ ότι θα υπάρχουν και άλλα πρόσωπα».

Η κ.Γεροβασίλη δεν προσδιόρισε ακριβώς τον χρόνο του ανασχηματισμού στην κυβέρνηση, αλλά δήλωσε ότι: «Εκείνο που ξέρω είναι η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι θα ασχοληθεί με το θέμα, ότι θα αναδομηθεί η κυβέρνηση, μετά τις διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν στον
Κλείσιμο
ΣΥΡΙΖΑ».

«Θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει ανά πάσα στιγμή». και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να είναι και πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Και στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα υπάρχουν πρόσωπα έξω από το στενό  κομματικό περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Ανοικτό είναι όλο αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ανοικτός στις κοινωνικές δυνάμεις που τον στήριξαν και τον στηρίζουν και πρέπει αυτές να εκφράζονται».



Η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε. «Στόχος μας είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι θέμα προσώπων. Έχουμε μπροστά μας ένα πιο σοβαρό θέμα, το Προσφυγικό, ως προτεραιότητα της ατζέντας μιας κυβέρνησης. Θα δοθεί βάρος στο υπουργείο Μετανάστευσης». 

«Ας μείνουμε σε αυτά που δήλωσε ο πρωθυπουργός», είπε στη συνέχεια για τον ανασχηματισμό: «Η κυβέρνηση θα αναδομηθεί». Η κυρία Όλγα Γεροβασίλη χρονικά, τον προσδιόρισε μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε την γραμμή της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να δεχτεί νέες συζητήσεις για το ασφαλιστικό ή το φορολογικό, θέματα που έχει θέσει του ΔΝΤ, καθώς αυτές οι μεταρρυθμίσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης.

Για την τοποθέτηση Ντράγκι σχετικα με το χρέος, είπε ότι κρίνεται θετικά καθώς ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης είπε καθαρά ότι χρειάζονται παρεμβάσεις για την ρύθμιση του χρέους. 


Μετά την αξιολόγηση η ρύθμιση του Χρέους 

«Η πρώτη αξιολόγηση έχει κλείσει. Η δεύτερη αξιολόγηση, έτσι κι αλλιώς, έχουμε δεσμευτεί να ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς, για να πάμε παρακάτω. Στρατηγικά, ακολουθούμε το στόχο να ρυθμιστεί αυτό, το ελληνικό χρέος αν δεν καταστεί μη βιώσιμο κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς. Σε μια μάχη, θα έχεις και οπισθοχωρήσεις, όταν είσαι μέσα σε μια διαπραγμάτευση. Θα χάσεις και μάχες. Η ρύθμιση του χρέους θα γίνει μετά την αξιολόγηση», υπογράμμισε. 

«Υπάρχει πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση σε περίπτωση που η τροπολογία τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματική;»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε: 

«Η επιτυχία ή μη ενός νόμου παράγει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα και ουσιαστικά για όλους μας. Είναι μια επιλογή που τη πιστεύουμε. Αν κριθεί αντισυνταγματική η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες, σε πρώτη φάση γίνεται επιστροφή στο προηγούμενο, αλλά ο στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο ίδιος. Θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο τοπίο και η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα της.  Η νέα τροπολογία θα είναι προϊόν διαλόγου, εφόσον προσαρμοστούν αυτοί που πρέπει. Θα την εφαρμόσουμε την νέα τροπολογία. Υπάρχει από την άλλη και μια αντιπολίτευση που ''κουνάει το δάχτυλο'' και λέει... πρόσεξε, πρέπει να κρίνεις τον νόμο αντισυνταγματικό για να πέσει η κυβέρνηση. 

«Δεν ξέρω αν τα email είναι προϊόν υποκλοπής»

«Δεν ξέρω αν τα email είναι προϊόν υποκλοπής» τόνισε η  κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφερόμενη στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του αντιπροέδρου του ΣτΕ.«Εγώ λέω ότι μπορεί να το έδωσε κάποιος που δεν το υπέκλεψε ακριβώς, μπορεί να ήταν κι από τον ίδιο χώρο. Δεν ξέρω να σας πω, ούτε εσείς ξέρετε. Κι ούτε με ενδιαφέρει αυτό. Δεν με αφορά η προσωπική ζωή κανενός». 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης