Χαρδούβελης: Ο Βαρουφάκης κόστισε στη χώρα περί τα 40 δισ.

Χαρδούβελης: Ο Βαρουφάκης κόστισε στη χώρα περί τα 40 δισ.

«Δεν μπορεί ένας υπουργός οποιασδήποτε χώρας να έρχεται και να λέει στην ΕΚΤ ότι έχει δανείσει χρήμα στις τράπεζες της χώρας του, αλλά, επειδή αυτή χρεοκοπεί, δεν πρόκειται να πληρώσει»

Χαρδούβελης: Ο Βαρουφάκης κόστισε στη χώρα περί τα 40 δισ.
Στο πλευρό του Γιάννη Στουρνάρα τάχθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, αναφορικά με τις καταγγελίες του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έβλαψε τη χώρα, λέγοντας στον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ότι είναι «ο υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας».

«Δεν μπορεί ένας υπουργός οποιασδήποτε χώρας να έρχεται και να λέει στην ΕΚΤ ότι έχει δανείσει χρήμα στις τράπεζες της χώρας του, αλλά, επειδή αυτή χρεοκοπεί, δεν πρόκειται να πληρώσει. Η ΕΚΤ ήταν επόμενο να αντιδράσει, όπως και αντέδρασε» δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

Ο πρώην υπουργός σημείωσε πως η τακτική Βαρουφάκη «έχει κοστίσει στη χώρα περί τα 40 δισ. ευρώ».

«Ο κ. Στουρνάρας απηχούσε την άποψη της ΕΚΤ, η οποία είναι ένας θεσμός που δεν μπορεί να δώσει δανεικά σε μια πτωχευμένη χώρα. Για να δώσει χρήμα ζητάει collaterals, δηλαδή εγγυήσεις» συμπλήρωσε ο κ. Χαρδούβελης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης