Πανούσης: Ο Τσίπρας συμφωνούσε μαζί μου στο μεταναστευτικό, αλλά η Τασία επέβαλε πολιτική

Πανούσης: Ο Τσίπρας συμφωνούσε μαζί μου στο μεταναστευτικό, αλλά η Τασία επέβαλε πολιτική

Ελλείψει εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής, διαμορφώθηκε αριστερή πολιτική υπέρ των ανοιχτών συνόρων, δήλωσε στο Action 24

Πανούσης: Ο Τσίπρας συμφωνούσε μαζί μου στο μεταναστευτικό, αλλά η Τασία επέβαλε πολιτική
Ο Αλέξης Τσίπρας συμφωνούσε με τις προτάσεις του Γιάννη Πανούση όσον αφορά στο προσφυγικό, ωστόσο, τελικά την πολιτική γύρω από το «καυτό» αυτό ζήτημα την επέβαλε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Τα παραπάνω αποκάλυψε την Τρίτη ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος σε δηλώσεις του στο Αction 24 υποστήριξε πως οι θέσεις του για το μεταναστευτικό, «απορρίφθηκαν όλες μετ' επαίνων από το σύστημα».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τις προσφυγικές ροές που μπήκαν στη χώρα, ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι  στα συμβούλια που είχαν γίνει για το θέμα αυτό, ο πρωθυπουργός συμφωνούσε μαζί του αλλά, όπως υπογράμμισε, «υπάρχει ένα κονκλάβιο που μετά καταφέρνει να αλλοιώνει τις αποφάσεις. 

«Στην τελευταία συνάντηση που είχα με τον πρωθυπουργό, είχε πει μπροστά σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς ότι “αν είχαμε ακούσει τον Πανούση, δεν θα ήμασταν εδώ», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση για το αν η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, επέβαλε την πολιτική του προηγούμενου χρόνου στο μεταναστευτικό, ο κ. Πανούσης απάντησε: «Ναι, σε αυτό είμαι απόλυτος».

Όπως εξήγησε, δεν υπήρχε πολιτική και ελλείψει εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής, διαμορφώθηκε μία αριστερή πολιτική υπέρ των ανοιχτών συνόρων.
Κλείσιμο

Μάλιστα, όπως σημείωσε, «όταν είχε ειπωθεί ότι δεν μπορούμε να φυλάξουμε θαλάσσια σύνορα, τότε είχα ρωτήσει, δηλαδή αν γίνει πόλεμος, αυτό θα είναι το επιχείρημά μας; Εγώ είχα προτείνει στον πρωθυπουργό τη δημιουργία Υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας με ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό, Πυροσβεστική και ΕΥΠ», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του ότι αυτό θα γίνει σύντομα.

Την ίδια ώρα και αναφορικά με το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας παραδέχτηκε πως ήταν λίγο βιαστικός, αλλά διότι ήταν παράνομο. 

«Υπήρχαν κατηγορίες ανθρώπων που έπρεπε να βγουν. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όχι σύμφωνα με την αριστερή μας πολιτική.  Άνθρωποι που ζητούσαν άσυλο, άνθρωποι που ήταν υπέργηροι ή άρρωστοι. Το ίδιο θα ξαναέκανα, αλλά λίγο αργότερα. Δεν γινόταν να συνεχιστεί αυτό», είπε.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Πανούσης μίλησε ακόμη για την πιθανότητα έλευσης τζιχαντιστών στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως «προφανώς, μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε».

«Με πλαστά πιστοποιητικά ή με κάποιες αμέλειες ή αφέλειες, μπορεί να περνάνε. Δεν πιστεύω ότι περνάνε θύλακες, περνάνε άτομα. Ο καθένας πρέπει να ανησυχεί, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία. Θα πρέπει να υπάρχει εγρήγορση από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας», υποστήριξε.

Αναφορικά με τις απειλές που είχε δεχτεί για τη ζωή του είπε πως αισθάνεται ότι «έχουν πέσει τα πράγματα», από τους κύκλους που προέρχονταν οι απειλές. Ωστόσο, όπως τόνισε, το πρόβλημα είναι ότι στοχοποιείται για τις ιδέες μου.

«Εγώ κρίνω από τα αριστερά και αυτό δεν το αντέχουν», είπε ο κ. Πανούσης.
 
Τέλος, σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα εξέφρασε την άποψή του ότι ό,τι καινούριο διαμορφωθεί στην Κεντροαριστερά, θα γίνει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνει έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ».
 




Ο Γιάννης Πανούσης στο Evening Report 8-2-2016 από action24_tv
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης