Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο

Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο

Η πρώτη συνεδρίαση για το 2016 θα έχει ως αντικείμενο το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη Δημόσια Διοίκηση που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας - Θα συζητηθούν επίσης θέματα συντονισμού του κυβερνητικού έργου αλλά και η προώθηση μεταρρυθμίσεων που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη


Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο
H πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το 2016 θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 5 το απόγευμα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλεί τους υπουργούς με αντικείμενο το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη Δημόσια Διοίκηση, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τον τρόπο αξιολόγησης και τοποθέτησης σε θέση ευθύνης υπαλλήλων του δημοσίου.

Επιπλέον, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα συζητηθούν και θέματα συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Οι υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να αναφερθούν σε θέματα των υπουργείων τους, κάνοντας μια αποτίμηση και επιβεβαιώνοντας τους στόχους τους για τη νέα χρονιά.

Άλλωστε βασικό μέλημα της κυβέρνησης αποτελεί η προώθηση μεταρρυθμίσεων που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και τα οποία δεν θα σχετίζονται με νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα. Αυτό το σκέλος της διακυβέρνησης μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου είναι ψηλά στην ατζέντα του Μεγάρου Μαξίμου και σε πολλές περιπτώσεις θα κρίνει και την τελική αξιολόγηση των υπουργών. 

Σε αυτό το θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Οικονομικών
Κλείσιμο
Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Εποχή την περασμένη Κυριακή. Ο κ. Τσακαλώτος είπε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να αναπτύξει ταυτόχρονα και το κοινωνικό της πρόγραμμα. Μέχρι τώρα έχουν υπάρξει μέτρα για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανθρωπιστικής κρίσης, την ανάταξη του υγειονομικού συστήματος, με την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που είναι μια σπουδαία τομή. Δεν πρέπει να υποτιμούμε καθόλου και τις σπουδαίες νομοθετικές παρεμβάσεις στη σφαίρα των δικαιωμάτων, όπως την απόδοση της ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, τη μεταρρύθμιση  στο σωφρονιστικό σύστημα, την επέκταση και ισχυροποίηση του συμφώνου συμβίωσης, καθώς και τη συνολική διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Από την άλλη, γνωρίζουμε ότι ο τελικός απολογισμός θα κριθεί από τα ζητήματα της καθημερινότητας, ιδιαίτερα από το μείζον ζήτημα της ανεργίας. Θα έχουμε αποτύχει αν δεν καταφέρουμε να βάλουμε μπροστά την οικονομία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και μάλιστα σε ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο από το νεοφιλελεύθερο υπόδειγμα. Και όλα αυτά σε συνθήκες δημοσιονομικής υστέρησης, που κάνουν την προσπάθειά μας για το «παράλληλο» πρόγραμμα ακόμα πιο δύσκολη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης