Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού, κανείς δεν περισσεύει

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού, κανείς δεν περισσεύει

«Χρέος μας η ΝΔ να γίνει κεντροδεξιά παράταξη. Χρειάζεται και διεύρυνση» δήλωσε ο νέος πρόεδρος του κόμματος - «Θα ανανεώσουμε το κόμμα με σεβασμό στην ιστορία και τις σύγχρονες ανάγκες» - «Και σύντομα πρωθυπουργός» του ευχήθηκε ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού, κανείς δεν περισσεύει
Μήνυμα ανανέωσης αλλά και το στίγμα του για την επόμενη ημέρα στη Νέα Δημοκρατία έστειλε ο
Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής της θέσης του προέδρου του κόμματος από τον
Κλείσιμο
Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Χρέος μας η ΝΔ να γίνει κεντροδεξιά παράταξη. Θα εργαστώ και για τη διεύρυνση» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού ευχαρίστησε τον κ. Πλακιωτάκη και τον παριστάμενο στη συνάντηση πρόεδρο της ΚΕΦΕ Γιάννη Τραγάκη για τις εκλογές της Κυριακής αλλά και τους εθελοντές, για τους οποίους είπε οτι «πάνω τους θα στηριχθούμε και πάλι».

«Με απολυτο σεβασμό στην παράδοση της θα ανανεώσουμε τη ΝΔ. Ζητούμε από τη ΝΔ να ανακαλύψει τις βασικές αξίες που υπηρέτησε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας ότι «αυτές είναι οι αξίες απέναντι στο λαϊκισμό μιας αναποτελεσματικής κυβέρνησης».

Θερμό το κλίμα στη συνάντηση Μητσοτάκη-Πλακιωτάκη



«Στόχος η ΝΔ να εκφράσει τους πολίτες της κοινής λογικής που αντιμάχονται τον λαϊκισμό. Θα έχουμε ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από κρίση. Δεν περισσεύει κανείς. Στόχος μου να εξασφαλίσω την ενότητα αλλά να πετύχω και τη διεύρυνση. Με τη στήριξή σας θα πετύχουμε τον στόχο μας» κατέληξε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ.

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Ευχαριστώ για τα θερμά λόγια. Θέλω να σε συγχαρώ για το  έργο σου ως μεταβατικός πρόεδρος, με αξιοπρέπεια και ποιότητα στάθηκες στο  ύψος των περιστάσεων το κόμμα σου είναι υπόχρεο. Ευχαριστώ και τον κ. Τραγάκη, διεξήγαγε τις εκλογές με αρτιότητα χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο. Ευχαριστώ όλα τα μέλη ΚΕΦΕ και εθελοντές του εθελοντές του κόμματος.  Απέδειξαν ότι το κόμμα έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Σε αυτούς θα στηριχτούμε. Οι πολίτες ψήφισαν για δημιουργική ανανέωση και ζητούν από τη ΝΔ να ανακαλύψει  τις βασικές αξίες που υπηρέτησε.  Η ΝΔ θα ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη  που θα εκφράσει του πολίτες της κοινής λογικής απέναντι στο λαϊκισμό. Σύντομα θα καταθέσουμε την εναλλακτική κυβερνητική πρότασή μας. Χρέος μου είναι να εξασφαλίσω την ενότητα και να πετύχω τη δημιουργική διεύρυνση. Με τη στήριξη όλης της ΚΟ θα πετύχουμε το στόχο μας γιατί είναι συλλογικός στόχος. Κλείνει ένας δύσκολος κύκλος στο  κόμμα, αλλά το 2016 θα είναι πολύ καλή χρονιά για τη ΝΔ». 

«Και σύντομα πρωθυπουργός» του ευχήθηκε από την πλευρά του ο απερχόμενος προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης. «Θέλω να δηλώσω εξαρχής ότι θα συνεργαστώ στενά μαζί σου. Θα σταθώ δίπλα σου ώστε να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της κοινωνίας και του κόμματος ώστε να την καταστήσουμε μεγάλη φιλοευρωπαϊκή δύναμη. Κανείς δεν περισσεύει, συντεταγμένα όλοι θα προχωρήσουμε. Σου εύχομαι καλή επιτυχία και σύντομα πρωθυπουργός» ήταν η δήλωση του κ. Πλακιωτάκη.

Ο νέος αρχηγός της ΝΔ έφτασε στις 12 στα γραφεία, μαζί με τον βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Μπεκίρη, όπου τον υποδέχτηκε ο κ. Πλακιωτάκης, ο Γιάννης Τραγάκης, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος και πλήθος δημοσιογράφων.

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε στα γραφεία της Συγγρού το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας



Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο πολιτικό του γραφείο στο Παγκράτι, χαμογελαστός και κρατώντας έναν μπλε φάκελο.

«Μας περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά. Ήταν μεγάλη η νίκη χθες. Συνεχίζουμε ενωμένοι και ανανεωμένοι», είπε ο κύριος Μητσοτάκης.

«Σήμερα είναι ημέρα χαράς αλλά όχι πανηγυρισμών» δήλωσε προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θα πανηγυρίσουμε όταν η κυβέρνησή μας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο, μειώσει την ανεργία και αρχίσουν να έρχονται πίσω στην Ελλάδα τα παιδιά μας, που λογω κρίσης έφυγαν στο εξωτερικό» ανέφερε.

«Η ΝΔ κέρδισε το στοίχημα της ανανέωσης» δήλωσε, προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνυποψήφιό του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Όλοι να σταθούμε αρωγοί στις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο νέος πρόεδρος του κόμματος» πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.


Τα τελικά αποτελέσματα

Τα τελικά αποτελέσματα του β΄ γύρου των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.

Στο 100% της ενσωμάτωσης ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκέντρωσε το 52,43% (173.297 ψήφους) ενώ ο συνυποψήφιός του Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκέντρωσε το 47,57% (157.224 ψήφους).

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Τραγάκης στις κάλπες την Κυριακή προσήλθαν 334.752 ψηφοφόροι (στον πρώτο γύρο είχαν προσέλθει 404.000 ψηφοφόροι).

«Ο νέος πρόεδρος είναι έτοιμος να δουλέψει ενωτικά. Να τρέμει ο κ. Τσίπρας» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Τραγάκης.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης