Να μην γίνουμε συνένοχοι στην ανικανότητα του Τσίπρα, λέει ο Κυριάκος

Να μην γίνουμε συνένοχοι στην ανικανότητα του Τσίπρα, λέει ο Κυριάκος

Ο Μητσοτάκης απορρίπτει την πρόταση Τσίπρα για το συμβούλιο των αρχηγών - «Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι προεκλογικές βαρύγδουπες δηλώσεις του πρωθυπουργού ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» παρατηρεί ο βουλευτής της ΝΔ και αναρωτιέται «τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Τσίπρα να ανακαλύψει τώρα την αξία της συναίνεσης;»

Να μην γίνουμε συνένοχοι στην ανικανότητα του Τσίπρα, λέει ο Κυριάκος
Με οξείς τόνους σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, εμφανιζόμενος κάθετα αρνητικός στην πρωθυπουργική πρωτοβουλία. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος εκ των υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ που πήρε θέση για το θέμα, υιοθετώντας μία αντιπολιτευτική τακτική τύπου "σκληρού ροκ". Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης ζητά να μην συμμετάσχει η ΝΔ σε καμία πολιτική συνεννόηση με την κυβέρνηση πριν εκλεγεί ο νέος αρχηγός της. Επισημαίνει δε με νόημα ότι "η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει στη συζήτηση δια του κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος δεν έχει την πολιτική εξουσιοδότηση να πάρει κάποια απόφαση για τη Νέα Δημοκρατία. Μέχρι να εκλέξει επόμενο αρχηγό η Νέα Δημοκρατία τις όποιες αποφάσεις θα τις λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα".
 
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει σε γραπτή δήλωσή ότι "Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι προεκλογικές βαρύγδουπες δηλώσεις του πρωθυπουργού ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν" και αναρωτιέται "τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Τσίπρα να ανακαλύψει τώρα την αξία της συναίνεσης όταν γνωρίζει ότι η Ν.Δ. βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο με έναν μεταβατικό πρόεδρο που έχει χρέος μόνο να διενεργήσει εκλογές".
Προσθέτει ακόμη ότι "αν ο κ. Τσίπρας ψάχνει συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού να ψάξει αλλού. Αν ψάχνει συνεννόηση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής τότε βεβαίως είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε. Σε αυτά τα ζητήματα δεν χωρούν χωριστές κομματικές γραμμές".

 Κατά τον κ. Μητσοτάκη τονίζει ότι "το ασφαλιστικό είναι ένα ανοιχτό ζήτημα μηνών και πιστεύω ότι δεν θα ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να αποκομίσει τακτικά οφέλη αναδεικνύοντας το εσωτερικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη".
Κλείσιμο

Και καταλήγει με μία εμφατική απόρριψη της πρωθυπουργικής πρότασης, λέγοντας ότι "συνένοχοι στην ανικανότητα του κ. Τσίπρα δεν θα γίνουμε". 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης