Υπουργείο Εξωτερικών: Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το παραλήρημα της Ουγγαρίας

Υπουργείο Εξωτερικών: Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το παραλήρημα της Ουγγαρίας

Σκληρή απάντηση έδωσε η ελληνική πλευρά τις κατηγορίες των Ούγγρων για τη στάση της Ελλάδας στην προσφυγική κρίση

Υπουργείο Εξωτερικών: Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το παραλήρημα της Ουγγαρίας
Άμεση και σκληρή ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στις κατηγορίες της Ουγγαρίας κατά της Ελλάδας, αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης της ουγγρικής κυβέρνησης της προσφυγικής κρίσης. Με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Κωνσταντίνος Κούτρας, αναφέρθηκε σε παραλήρημα των Ούγγρων αξιωματούχων και σε απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κούτρα: 

«Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τόσο το παραλήρημα Ούγγρων αξιωματούχων κατά της χώρας μας αλλά, κυρίως, την «απαράδεκτη» – σύμφωνα και με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ- συμπεριφορά των δυνάμεων της τάξης της Ουγγαρίας κατά των προσφύγων, ακόμα και βρεφών, που βιώνουν το δράμα και τη δυστυχία του πολέμου. Η χρήση βίας, οι περιπολίες με πυροβόλα όπλα και η εξώθηση αθώων θυμάτων πολέμου στα βαλκανικά ναρκοπέδια δεν συνιστούν συμπεριφορά που προσιδιάζει σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κλείσιμο
Είναι προφανές ότι το βάρος της άνευ προηγουμένου τρέχουσας προσφυγικής κρίσης δεν μπορεί να το επωμιστεί μία μόνο χώρα, στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα που κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Η έκτακτη αυτή περίσταση απαιτεί ανθρωπιά, συνεργασία, αλληλεγγύη και συντονισμό με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους και όχι αποτρόπαιο κυνισμό, προκλητικές δηλώσεις, χρήση βίας και επιστροφή σε ψυχροπολεμικά τείχη».

Την Παρασκευή (18/9), ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Πέτρος Μολυβιάτης, θα συναντηθεί στις 13:00 με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης