ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατάφερε να κάνει τους συνταξιούχους πολύ φτωχότερους

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατάφερε να κάνει τους συνταξιούχους πολύ φτωχότερους

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, είναι «η μείωση των κατωτάτων ορίων συντάξεων από τα 486 ευρώ στα 393 με εγκύκλιο του υφυπουργού κ. Χαϊκάλη»

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατάφερε να κάνει τους συνταξιούχους πολύ φτωχότερους
Βέλη εξακοντίζει κατά της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ, για τη μείωση των κατώτατων συντάξεων, με ανακοίνωσή του, κατηγορώντας παράλληλα τους κυβερνώντες ότι «προσπαθούν να βρουν συνενόχους και να μεταθέσουν αλλού τις τεράστιες ευθύνες» για τις επιλογές τους.

«Η κυβέρνηση που θα έδινε και 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους, κατάφερε μετά την πλήρη αποτυχία της 'σκληρής και υπερήφανης διαπραγμάτευσης' να κάνει πολύ φτωχότερους όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους», αναφέρει στην ανακοίνωση και προσθέτει: «Με την ουσιαστική κατάργηση των κατωτάτων ορίων συντάξεων για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα και τη μείωσή τους για όσους θα είναι δικαιούχοι, οδηγεί σε μείωση τις χαμηλές συντάξεις από 22% μέχρι και 50%», επιλογή που σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ αποτελεί «ακραία αδικία» σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων συνταξιούχων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, είναι «η μείωση των κατωτάτων ορίων συντάξεων από τα 486 ευρώ στα 393 με εγκύκλιο του υφυπουργού κ. Χαϊκάλη και η δήλωσή του που διαστρεβλώνει εντελώς την πραγματικότητα, υποστηρίζοντας ότι η μείωση των κατωτάτων ορίων προβλέπεται από τον ασφαλιστικό νόμο του 2010 (νόμος 3863/2010)».

Κλείσιμο
«Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική», διευκρινίζει η ανακοίνωση του κόμματος και προσθέτει: «Ό,τι καταφέραμε να αποτρέψουμε τα προηγούμενα χρόνια με σκληρή πράγματι και ουσιαστική διαπραγμάτευση , σήμερα περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία και στα προαπαιτούμενα που φέρνει για ψήφιση στη βουλή η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να ζητήσουν μια μεγάλη συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που εξαπάτησαν και όχι να προσπαθούν ακόμη σήμερα με ψέματα να δικαιολογήσουν τα ατοπήματά τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης