Χαϊκάλης: Ζητώ δημόσια συγγνώμη, υποσχεθήκαμε πολλά προεκλογικά

Χαϊκάλης: Ζητώ δημόσια συγγνώμη, υποσχεθήκαμε πολλά προεκλογικά

Θα έπρεπε να είμαστε πιο φειδωλοί στις δηλώσεις μας, είπε για τις προεκλογικές υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ο υφυπουργός Εργασίας - Τώρα, ο κ. Χαϊκάλης υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν σοβαρές αντιπροτάσεις στην πολιτική των μνημονίων...

Χαϊκάλης: Ζητώ δημόσια συγγνώμη, υποσχεθήκαμε πολλά προεκλογικά
Δημόσια συγγνώμη για τις κατηγορίες που εξαπέλυε προεκλογικά στους πολιτικούς του αντιπάλους ζήτησε το πρωί της Τετάρτης ο Παύλος Χαϊκάλης παραδεχόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλοί στις δηλώσεις τους... Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο υφυπουργός Εργασίας μιλώντας στο Mega υποστήριξε ότι «δεν έχει ακούσει σοβαρές αντιπροτάσεις» στην ακολουθούμενη πολιτική και στην συμφωνία που συνομολόγησε η κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους δανειστές φτάνοντας στο σημείο σχεδόν να... αποθεώσει τα Μνημόνια. «Το μνημόνιο αφήνει περιθώρια για να δούμε πράγματα που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα»! είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαϊκάλης...

Πριν τις εκλογές από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ειπώθηκαν πολλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη περισσότερα, παραδέχθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Παύλος Χαϊκάλης, υπογραμμίζοντας πως «όταν ένα κόμμα βλέπει πως πηγαίνει να πάρει την εξουσία, θα έπρεπε να έχει ένα plan B ή ένα plan C».

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαϊκάλης, καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Mega και ενώ ο δημοσιογράφος του περιγράφει την κατάσταση στη χώρα, του υπενθυμίζει όσα ειπώθηκαν προεκλογικά από τα δύο κόμματα που σήμερα συγκυβερνούν και τον ρωτά: Μήπως θα πρέπει να ζητήσετε ένα συγγνώμη για όλα αυτά; «Δεν θα διαφωνήσω καθόλου» απαντά ο κ. Χαϊκάλης και προσθέτει: «Πραγματικά, προεκλογικά ειπώθηκαν πολλά. Εμείς (οι ΑΝΕΛ) είπαμε πολλά, ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα πιο πολλά, όμως βλέποντας ότι ένα κόμμα πηγαίνει για την εξουσία θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλό στις δηλώσεις του ή τουλάχιστον να έχει ένα plan A ή ένα plan Β».
Κλείσιμο

Επιπλέον, υποστήριξε πως αρκετή από την πίεση που ασκήθηκε στη χώρα, ειδικά στο τέλος Ιουνίου, «θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», αποφεύγοντας ωστόσο να «καταδικάσει» τους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση.



Δεν έχω ακούσει σοβαρές αντιπροτάσεις στην πολιτική των Μνημονίων...

Όσον αφορά στη γενικότερη συζήτηση για την πορεία της χώρας, ο υφυπουργός Εργασίας είπε πως «δεν έχει ακούσει σοβαρές αντιπροτάσεις». «Είναι αχαρτογράφητα νερά το να φύγεις από ένα σκληρό νόμισμα σε ένα εθνικό νόμισμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Το μνημόνιο αφήνει περιθώρια για να δούμε πράγματα που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα» είπε ο υφυπουργός Εργασίας, ενώ σε επισήμανση για τους ρητορικούς τόνους που είχαν χρησιμοποιηθεί στο διαχωρισμό «μνημονιακών και αντιμνημονιακών», δήλωσε: «Στο μέτρο που μου αναλογεί, ζητώ δημόσια συγγνώμη για τις κατηγορίες που αντάλλαξα». 

Σε ερώτηση για το «πού βρίσκεται τώρα η διαφορά από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», ο Παύλος Χαϊκάλης απάντησε: «Στην πολιτική αντίληψη και τον τρόπο αντιμετώπισης» και συμπλήρωσε «Τρώμε την λάσπη του τσουνάμι που είχε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια, το θέμα είναι πώς αντιδράς, η αντίδραση είναι που κάνει τη διαφορά» είπε χαρακτηριστικά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης