Με υπερ-κατεπείγουσα διαδικασία η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Με υπερ-κατεπείγουσα διαδικασία η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Την Τετάρτη στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει η τρίωρη κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης. 

Με υπερ-κατεπείγουσα διαδικασία η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου
Υπερ-κατεπείγουσα διαδικασία θα ακολουθήσει το κρίσιμο νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή και περιλαμβάνει τις προαπαιτούμενες δράσεις που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους ευρωπαίους εταίρους.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό την Τετάρτη στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει η τρίωρη κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης. Περίπου στη 1 με 1.30 θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να βγει άμεσα η ημερήσια Διάταξη που θα συγκαλεί την Ολομέλεια στις 2 το μεσημέρι.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το άρθρο 109 του Κανονισμού της Βουλής, η συνεδρίαση για κατεπείγον νομοσχέδιο διαρκεί έως 10 ώρες, όμως, στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν τα μεσάνυχτα.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχική επιθυμία της κυβέρνησης ήταν η συνεδρίαση των επιτροπών να γίνει το βράδι της Τρίτης, δηλαδή λίγες ώρες μετά από την κατάθεση του νομοσχεδίου, Ωστόσο, η υπερβολική απαίτηση του Μεγάρου Μαξίμου προσέκρουσε στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εξήγησε πως πρέπει να δοθεί έστω ένας ελάχιστος χρόνος στους βουλευτές να μελετήσουν τις προωθούμενες διατάξεις. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης