Σκίτσο: Ο Τσίπρας θαλασσοδέρνεται και η Μέρκελ τον κοιτά ως θυμωμένος Ποσειδώνας

Σκίτσο: Ο Τσίπρας θαλασσοδέρνεται και η Μέρκελ τον κοιτά ως θυμωμένος Ποσειδώνας

Δείτε πώς το βρετανικό περιοδικό Economist αποτυπώνει την πορεία των συνομιλιών ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τη Γερμανίδα καγκελάριο στην τελευταία προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας

Σκίτσο: Ο Τσίπρας θαλασσοδέρνεται και η Μέρκελ τον κοιτά ως θυμωμένος Ποσειδώνας
Ως Ποσειδώνα που κοιτά με εκνευρισμένο ύφος τον Αλέξη Τσίπρα παρουσιάζει την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ το βρετανικό περιοδικό Economist σε νέο σκίτσο που δημοσίευσε για την ελληνική κρίση και το τελεσίγραφο από τους Θεσμούς για επίτευξη συμφωνίας. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσιάζεται μέσα σε ένα μικρό βαρκάκι -στο οποίο κυματίζει μισοσκισμένη η ελληνική σημαία - να προσπαθεί να κάνει κουπί. Η θάλασσα γύρω του αγριεμένη, με τα κύματα να χτυπούν από όλες τις μεριές τη βάρκα. «Ο δρόμος μπροστά μας» είναι ο τίτλος του κειμένου που συνοδεύει το σκίτσο. 

Κλείσιμο


Το βρετανικό περιοδικό ορίζει την 12η Ιουλίου ως την ημέρα εκείνη που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τη λύση του ελληνικού δράματος. Όπως σημειώνει τα ενδεχόμενα είναι δύο ή η ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει με τους πιστωτές ή να συμβεί το... Grexit. «Αν δεν υπάρχει συμφωνία, η Ελλάδα οδεύει  αμείλικτα προς τη δίνη του Grexit», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Όλες οι πλευρές επιμένουν ότι σκοπός τους δεν είναι να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ αλλά να βρουν έναν τρόπο για να την κρατήσουν εντός. Αλλά οι πιο ειλικρινείς Ευρωπαίοι πολιτικοί παραδέχονται ότι η πιθανότητα Grexit δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη» συνεχίζει και προσθέτει: «Το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ευρώπη θα εξακολουθεί να είναι μια συμφωνία στις 12 Ιουλίου που θα κρατά την Ελλάδα στο ευρώ. Αλλά είναι επίσης ώρα να κάνουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για το είδος του Grexit που θα κάνει το λιγότερο κακό».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης