Σόιμπλε: Δεν υπάρχει περίπτωση συμφωνίας 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα (όπως λέει ο Τσίπρας)

Σόιμπλε: Δεν υπάρχει περίπτωση συμφωνίας 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα (όπως λέει ο Τσίπρας)

Οποιαδήποτε νέα συμφωνία με την Ελλάδα θα χρειαστεί κάποιο χρόνο, δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών - Η Γερμανία δεν θα προβεί σε καμία κίνηση πριν το δημοψήφισμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών

Σόιμπλε: Δεν υπάρχει περίπτωση συμφωνίας 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα (όπως λέει ο Τσίπρας)
Οποιαδήποτε νέα συμφωνία με την Ελλάδα θα χρειαστεί κάποιο χρόνο, δηλώνει ξεκάθαρα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε γερμανικά ΜΜΕ.

Η κατάσταση της χώρας έχει επιδεινωθεί «σημαντικά», επισημαίνει ο κύριος Σόιμπλε και συμπληρώνει: «Ένα πράγμα ξέρω, πως οι διαπραγματεύσεις θα είναι πολύ δύσκολες».

Στις δηλώσεις του ο κύριος Σόιμπλε τόνισε ακόμα πως η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και στην συνέχεια να λάβει οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια.

«Απαιτούνται περίπλοκες διαδικασίες για ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα» ανέφερε νωρίτερα, κατά την σημερινή συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ και πρόσθεσε ότι απαιτείται πρώτα αίτηση από την Ελλάδα για ένα νέο δάνειο.

Παράλληλα, ανέφερε πως για ακόμα μία φορά πως η Γερμανία δεν θα προβεί σε καμία κίνηση πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής τονίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί συμφωνία 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα.
Κλείσιμο

«Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί άμεσα σε μεταρρυθμίσεις για να καταστεί το χρέος της βιώσιμο» ανέφερε και είπε πως για να γίνει το χρέος βιώσιμο δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να γίνει «κούρεμα».

«Η ελληνική οικονομική κατάσταση επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα» υπογράμμισε.


Τι δηλώνει στην «Bild»: Η πρόταση για την οποία ψηφίζει ο ελληνικός λαός δεν είναι στο τραπέζι

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Βild» που θα δημοσιευτεί αύριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι η πρόταση των δανειστών για την οποία η ελληνική ηγεσία καλεί τους Ελληνες ψηφοφόρους να την εγκρίνουν ή να την καταψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής,  δεν είναι πλέον στο τραπέζι.


«Πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής και με ποιο τρόπο θα το διαχειριστεί η ελληνική κυβέρνηση αλλά και ποιες θα είναι οι συνέπειές του», τονίζει ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός και προσθέτει: «Εν συνεχεία,  οι Έλληνες θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.  Εφόσον έληξε το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης, οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν σε μία εντελώς νέα βάση». 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι η Γερμανία θέλει ακόμα το ΔΝΤ να συμμετέχει στην ελληνική διάσωση.

Πρόσθεσε δε πως η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης