To Eurogroup λέει όχι στην «παράταση» που ζητά ο Τσίπρας

To Eurogroup λέει όχι στην «παράταση» που ζητά ο Τσίπρας

Reuters: Ο Βαρουφάκης θα ζητήσει παράταση λίγων εβδομάδων από το Eurogroup - Το ZDF μεταδίδει ότι υπουργός μέσα στη συνεδρίαση είπε: «Φτάσαμε σε σενάρια που δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε»

To Eurogroup λέει όχι στην «παράταση» που ζητά ο Τσίπρας
«Οχι» στην παράταση του ελληνικού προγράμματος που ζήτησε ο Τσίπρας αναμένεται να πει και το Eurogroup, όπως διαφάνηκε τόσο από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών κατά τις προσελεύσεις, όσο και από τη σχετική εισήγηση του Euroworking Group.

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η συνεδρίαση του Euroworking Group είχε δραματική κατάληξη για την Ελλάδα. Οπως αποφασίστηκε, η παράταση του ελληνικού προγράμματος μέχρι το δημοψήφισμα που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά το χθεσινό διάγγελμά του απορρίφθηκε. Αυτό ουσιαστικά αφήνει τη χώρα μας στον «αέρα» από την Τρίτη 30η Ιουνίου που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα. Οπως έγινε γνωστό, οι θεσμοί αποσύρουν την πρόταση που είχαν θέσει στο Eurogroup αφήνοντας χωρίς περιεχόμενο το δημοψήφισμα. Ο λόγος τώρα περνάει στο Eurogroup, το οποίο συνεδριάζει αυτή την ώρα, παίρνοντας τη σκυτάλη από τα τεχνικά κλιμάκια.

Κλείσιμο
Το ZDF μεταδίδει ότι υπουργός μέσα από το Eurogroup φέρεται να είπε: «Φτάσαμε σε σενάρια που δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε»






Reuters: Ο Βαρουφάκης θα ζητήσει παράταση λίγων εβδομάδων από το Eurogroup

Να παραταθεί το πρόγραμμα διάσωσης για λίγες εβδομάδες πρόκειται να ζητήσει ο Έλληνας υπουργός Oικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης από το Eurogroup, όπως ο ίδιος αποκάλυψε με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με πληροφοριες της ανταποκρίτριας της Καθημερινής στις Βρυξέλλες Ελένης Βαρβιτσιώτη, ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε από το Eurogroup επέκταση του ελληνικού προγράμματος συγκεκριμένα για ένα μήνα μετά το δημοψήφισμα σε περίπτωση που επικρατήσει το ναι.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και στην γρήγορη επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές, στο πνεύμα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.



Όπως επισήμανε, η καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου εξαρτάται από την ευελιξία των πιστωτών, ενώ τόνισε πως θέλει η ΕΕ να επιστρέψει τα κέρδη 1,9 δισ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ, προκειμένου να αποπληρωθεί το ΔΝΤ την Τρίτη.

Ο Υπουργός Οικονομικών είπε επίσης πως οι τράπεζες πρέπει να παραμείνουν ανοικτές κατά την μεταβατική περίοδο της διάσωσης και πως ο ρόλος της Κεντρικής Τράπεζας είναι να το διασφαλίσει αυτό.






















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης