Μαριάς για Ντράγκι: Μπήκε ως άρχοντας από την κεντρική πόρτα και έφυγε από τη διπλανή

Μαριάς για Ντράγκι: Μπήκε ως άρχοντας από την κεντρική πόρτα και έφυγε από τη διπλανή

«Δεν είναι ανεξέλεγκτος ο κ. Ντράγκι να κάνει ό,τι θέλει», τόνισε ο ευρωβουλευτής

Μαριάς για Ντράγκι: Μπήκε ως άρχοντας από την κεντρική πόρτα και έφυγε από τη διπλανή
Στην κόντρα του με τον  Μάριο Ντράγκι, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, αναφέρθηκε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, εξηγώντας τους λογούς που «άναψαν τα αίματα» μεταξύ τους. 

«Μόλις μίλησα εγώ και κανά δυο βουλευτές, απήντησε και έφυγε. Έγινε πανδαιμόνιο μετά. Μπήκε ως άρχοντας από την κεντρική πόρτα και έφυγε από τη διπλανή μετά, διότι πραγματικά αποκαλύφθηκε ο ρόλος του», ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο «Βήμα Fm».     

Ο ευρωβουλευτής εξήγησε ότι «Οι Κεντρικές Τράπεζες των κρατών-μελών είναι μέτοχοι. Η ΕΚΤ είναι ένας αυτοτελής ανεξάρτητος οργανισμός, ο οποίος τώρα φοράει τέσσερα καπέλα και έχει σύγκρουση συμφερόντων. Γιατί τι είναι η Κεντρική Τράπεζα; 

Κλείσιμο
-Πρώτον, είναι υποτίθεται νομισματική αρχή και ασκεί νομισματική πολιτική.

-Δεύτερον, πήρε την εποπτεία των 130 μεγαλύτερων Τραπεζών της Ευρώπης και ασκεί εποπτικό έλεγχο, έκοψε χθες τον Μιχελής, την Κατσέλη δεν τη θέλει λέει. Έχει πάρει εξουσίες.
-Τρίτον, είναι μέλος της τρόικα.

-Τέταρτον, είναι δανειστής των κρατών. Αυτό λέγεται σύγκρουση συμφερόντων και δεν το λέω εγώ. Το λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πέρσι στις 13 Μαρτίου έβγαλε τέτοια απόφαση.  Και αυτά τα είπα στην ομιλία μου, γι’ αυτό ο Ντράγκι ενοχλήθηκε.

Βγήκε η εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα στις 15 Ιανουαρίου και είπε ότι δεν μπορεί να είσαι μέλος της τρόικας, εσείς της Κεντρικής Τράπεζας, όσο κάνετε μια πολιτική αγοράς ομολόγων κρατικών. Αυτά επειδή μπήκαν στο τραπέζι, εγώ από τις 15 Ιανουαρίου κατέθεσα τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μπει υπό έλεγχο ο Ντράγκι, για την ακρίβεια η Κεντρική Τράπεζα για σύγκρουση συμφερόντων. Η τροπολογία μου πήρε 201 ψήφους υπέρ και 450 κατά. Αλλά έχει αρχίσει έλεγχος πλέον και στους ελεγκτές. Δεν είναι ανεξέλεγκτος ο κ. Ντράγκι να κάνει ό,τι θέλει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης