Τσίπρας σε Θεοδωράκη: «Σαν πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική»

Τσίπρας σε Θεοδωράκη: «Σαν πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική»

 «Είσαι ο πρωθυπουργός και δεν αλλάζει», απάντησε ο Μίκης Θεοδωράκης - Περίπου στις 12 αποχώρησε από το σπίτι του μεγάλου μουσικοσυνθέτη ο πρωθυπουργός -Διαβάστε όλο το διάλογο των δύο αντρών 

Τσίπρας σε Θεοδωράκη: «Σαν πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική»
Περίπου μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του δεύτερου. Η συνάντηση των δύο αντρών ολοκληρώθηκε περίπου στις 12:00, όταν και εξήλθε ο πρωθυπουργός από την οικία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Ο κ. Τσίπρας είχε φτάσει στις 10:30 στην οικία του κ. Θεοδωράκη στου Φιλοπάππου, όπου είχε καθοριστεί το ραντεβού των δύο.



Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Θεοδωράκη μετά το άρθρο που έγραψε και με το οποίο καλούσε τον πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, να πει «όχι» στο «nein» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Κατά τις ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός είχε την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μίκη Θεοδωράκη προκειμένου να τον συγχαρεί για το άρθρο του αφού προηγήθηκε ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των δύο ανδρών.
Κλείσιμο



Κατά τη συνάντησή τους, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωράκη του είπε «Είσαι πολεμιστής και ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική» αναφερόμενος στην στάση της κυβέρνησης απέναντι στους εταίρους. Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράκης αποδέχτηκε όσα είπε ο κ. Τσίπρας απαντώντας του: «Εσύ είσαι ο πρωθυπουργός και αυτό δεν αλλάζει».


Στη συνάντησή τους διημείφθη ο παρακάτω διάλογος



Αλέξης Τσίπρας: Καλημέρα, είσαι καλά; Εσύ είσαι πολεμιστής…

Μίκης Θεοδωράκης: Περισσότερο από άλλους.

Αλέξης Τσίπρας: …και σαν παλιός πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική και μυαλό.

Μίκης Θεοδωράκης: Φυσικά.

Αλέξης Τσίπρας: Δεν πρέπει να πας να πέσεις στη φάκα του αντιπάλου, πρέπει να κάνεις και ελιγμούς στη μέση. Το πιο σημαντικό πολεμοφόδιο που έχουμε είναι η πλατιά εθνική λαϊκή ενότητα. Αυτό που έχει δημιουργηθεί εγώ δεν το περίμενα.

Μίκης Θεοδωράκης: Πρώτα απ’ όλα αυτό που υπάρχει είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με τη βούλα της Βουλής…

Αλέξης Τσίπρας: …και με μεγάλη λαϊκή υποστήριξη.

Μίκης Θεοδωράκης: …με μεγάλη διεθνή νομιμότητα, κανένας δεν μπορεί να πει τίποτα. Εσύ είσαι ο Πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη θέληση του ελληνικού λαού, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος έχει αίσθηση, κατάλαβε δηλαδή ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος. Και αυτό που είπα χθες-προχθές, να έχουμε τη δύναμη στο nein που πρέπει να πούμε, στο όχι, δεν το στηρίζω απλώς… θα το συζητήσουμε μέσα. Είναι εφικτότερο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είμαστε πάρα πολύ κοντά.

Αλέξης Τσίπρας: Θέλει καλή στρατηγική, θα στα πω αναλυτικά.


























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης