Τσίπρας σε Γκουρία: Είστε σημαντικό πρόσωπο γιατί μιλάτε για ανάπτυξη

Τσίπρας σε Γκουρία: Είστε σημαντικό πρόσωπο γιατί μιλάτε για ανάπτυξη

«Οι φόροι πρέπει να προορίζονται για την ανάπτυξη και για την αντιμετώπιση του χρέους μέσω αυτής», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ - Στη τεχνογνωσία του Οργανισμού προσβλέπει η κυβέρνηση

Τσίπρας σε Γκουρία: Είστε σημαντικό πρόσωπο γιατί μιλάτε για ανάπτυξη
Το πακέτο των μεταρρυθμίσεων, με σφραγίδα ΟΟΣΑ, που επεξεργάζεται η κυβέρνηση ως μέρος του σχεδίου το οποίο προωθεί έναντι των πιστωτών για τη συμφωνία - γέφυρα, βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών που έχει από χθες στην Αθήνα ο επικεφαλής του Οργανισμού Α. Γκουρία με την ελληνική κυβέρνηση.

Στις 10:00 ο κ. Γκουρία έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ενώ στη συνέχεια θα είχε γεύμα εργασίας και με τον υπουργό Οικονομίας, Γ. Σταθάκη.

Κλείσιμο
Προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Γκουρία είπε στον κ. Τσίπρα ότι θεωρεί ότι οι φόροι πρέπει να προορίζονται για την ανάπτυξη, και για την αντιμετώπιση του χρέους μέσω της ανάπτυξης.

«Είστε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για την Ευρώπη διότι μιλάτε για την ανάπτυξη» είπε, υποδεχόμενος τον γγ. του ΟΟΣΑ ο πρωθυπουργός.

Χθες είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος αναχώρησε το πρωί για τις Βρυξέλλες, όπου συνεδριάζει το Eurogroup. Σε τελευταία του έκθεση, ο Οργανισμός τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης ενεργητικών πολιτικών στην αγορά εργασίας και του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας, με στόχο την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας, την περαιτέρω κατάργηση των εμποδίων στον ελεύθερο ανταγωνισμό, τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, την αύξηση της αποτελεσματικότητας του φορολογικού συστήματος και τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και ιδιαίτερα της φορολογικής διοίκησης. 








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης