Μια ωραία ατμόσφαιρα στην κεντροαριστερά: Καρύδης κατά Τατσόπουλου για το «κωλοκόμμα ΠΑΣΟΚ»

Μια ωραία ατμόσφαιρα στην κεντροαριστερά: Καρύδης κατά Τατσόπουλου για το «κωλοκόμμα ΠΑΣΟΚ»

Η ανασυγκρότηση όχι μόνο δεν είναι εύκολη και δεδομένη, αλλά αποδεικνύεται στην πράξη ότι πολλά χωρίζουν πολλούς

Μια ωραία ατμόσφαιρα στην κεντροαριστερά: Καρύδης κατά Τατσόπουλου για το «κωλοκόμμα ΠΑΣΟΚ»
Oσοι φαντάζονται ότι οι δυνάμεις που κινούνται ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και έχουν στόχο να συγκροτήσουν τον τρίτο πόλο, της λεγόμενης κεντροαριστεράς, μπορούν να συνεννοηθούν εύκολα και ότι εμφορούνται από τις ίδιες αγωνίες και απόψεις, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτούν. Η ανασυγκρότηση αυτή όχι μόνο δεν είναι εύκολη και δεδομένη, αλλά αποδεικνύεται στην πράξη ότι πολλά χωρίζουν πολλούς, σε σημείο μάλιστα να ξεφεύγει ορισμένες φορές η κατάσταση για τα καλά.

Το κρούσμα με την αντιπαράθεση του ανεξάρτητου βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου με το ΠΑΣΟΚ και τον εκπρόσωπό του Δημήτρη Καρύδη είναι άκρως ενδεικτικό. Αφορμή αποτέλεσε η περίπου… βάρβαρη επίθεση του πρώτου κατά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποκάλεσε «κωλοκόμμα»!

Δήλωσε μεταξύ άλλων ο ιδιόρρυθμος βουλευτής:
«Το κωλοκόμμα που λεγόταν και συνεχίζει να λέγεται ΠΑΣΟΚ έχει διαβρώσει τόσο πολύ, με αυτόν τον ποπουλισμό του ότι "όλοι θα διοριστούμε, με κάθε μέσο και τρόπο και κάθε πλαστογραφία", όλες τις πολιτικές συμπεριφορές όλων των κομμάτων: από τη Ν.Δ. έως τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς… Είκοσι χρόνια ήταν το ΠΑΣΟΚ, αν δεν είναι υπεύθυνο αυτό, ποιος είναι; Το ΠΑΣΟΚ το καλλιέργησε αυτό. Όλα μαζί μπήκαν, πρόβατα και ερίφια μαζί, κατέκλυσαν τους δημόσιους μηχανισμούς και είχαμε το πιο φαύλο κομματικό κράτος. Δεν δαιμονοποιώ το ΠΑΣΟΚ, αλλά επί ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε η διαφθορά».

Ο κ. Καρύδης απάντησε άμεσα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήδη ο βουλευτής οδεύει προς ένταξη στο Ποτάμι: «Ο Π. Τατσόπουλος ξεκίνησε κατά πως φαίνεται την προεκλογική του εκστρατεία… με πολύ βαρετό τρόπο: χυδαιότητες, λάσπη και ύβρεις κατά του ΠΑΣΟΚ…. Καλό όμως είναι να προσέξει μήπως από την πολύ κατρακύλα τον πάρει το ποτάμι» έγραψε στο διαδίκτυο.

Κλείσιμο
Ο κ. Τατσόπουλος του ανταπάντησε από το facebook με την εξής ανάρτηση:
«Κατανοώ την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Τη δουλειά του κάνει ο άνθρωπος. Όποιος δεν παινέσει το σπίτι του, θα πέσει να τον πλακώσει. Και προφανώς το ΠΑΣΟΚ δεν "ανακάλυψε" τη διαφθορά -υπήρχε και ΠΡΙΝ από το ΠΑΣΟΚ, θα υπάρχει και ΜΕΤΑ από το ΠΑΣΟΚ. Παραμένει ωστόσο κοινή πεποίθηση, ομολογημένη και από πολλά στελέχη του ίδιου του ΠΑΣΟΚ -συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της- πως, επί των (πολλών) ημερών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ -πάνω από είκοσι χρόνια- η διαφθορά (σήμα κατατεθέν του λαϊκισμού παγκοσμίως) έγινε αναπόσπαστο τμήμα της συμπεριφοράς των συμπολιτών μας, τόσο "πετυχημένη" συνταγή δε, ώστε να μεταλαμπαδευτεί σε όλα τα κόμματα που κατέχουν ή προσδοκούν την εξουσία. Τα υπόλοιπα χαριτωμένα -θα τον πάρει το ποτάμι κλπ- αποκαλύπτουν την παραμελημένη μέχρι τούδε προοπτική του κυρίου Καρύδη ως χιουμορίστα. Μπράβο του. Και δεν του φαινόταν».

Λίγο αργότερα επανήλθε και ο κ. Καρύδης: «Κανένα χιούμορ, κ. Τατσόπουλε. Και με την ευκαιρία, μήπως να αναρωτηθείτε αν διαφέρει σε τίποτα ο ισοπεδωτικός, χυδαίος και υβριστικός λόγος σας, από το λόγο των Χρυσαυγιτών που κατά τα άλλα σωστά καταγγέλλετε, ως λόγο που εκτρέφει το μίσος το διχασμό και πλήττει τη Δημοκρατία; Αλλά αυτά συμβαίνουν, όταν η γλώσσα τρέχει πιο γρήγορα από το μυαλό και όταν ο δημόσιος λόγος κάποιου εξαντλείται στο να δημιουργεί φτηνές εντυπώσεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης