Άρση ασυλίας αποφάσισε η Βουλή για Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό

Άρση ασυλίας αποφάσισε η Βουλή για Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό

Ανοίγει ο δρόμος για να ασκηθούν διώξεις και για παράνομη οπλοκατοχή, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης - Ένταση κατά την είσοδο των τριών προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ στο Κοινοβούλιο - Ύβρεις κατά πάντων από τον αρχηγό της οργάνωσης - Τι κατήγγειλε για τις διώξεις και το ρόλο Μπαλτάκου

Άρση ασυλίας αποφάσισε η Βουλή για Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό
Την άρση ασυλίας των ήδη προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ, Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με ψήφους 223 υπέρ και ένα «παρών» -και στις τρεις περιπτώσεις.

Συνολικά ψήφισαν 224 βουλευτές. Υπέρ της άρσης ψήφισαν 223 βουλευτές, ενώ ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος ψήφισε «παρών».

Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για να ασκηθούν διώξεις και για παράνομη οπλοκατοχή, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.
Κλείσιμο



Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας αποχώρησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης είχε υποστηρίξει ότι η διαδικασία είναι άκυρη, καθώς έχει παρέλθει το τρίμηνο, εντός του οποίου όφειλε η Βουλή να άρει τις ασυλίες. Στην ουσία δηλαδή υποστήριξε ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Το συγκεκριμένο επιχείρημα υιοθέτησε και η ΚΟ των ΑΝΕΛ. Από την άλλη πλευρά, η Διάσκεψη των Προέδρων εξήγησε ότι δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο, καθώς δεν προσμετράται η περίοδος που η Ολομέλεια ήταν κλειστή για τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση στηρίζεται σε νομολογία της Δικαιοσύνης για παλαιότερη υπόθεση του κ. Πέτρου Μαντούβαλου.

Ένταση και ύβρεις

Νωρίτερα, κλίμα έντασης εντός της Βουλής επιχείρησαν να δημιουργήσουν στελέχη της Χρυσής Αυγής κατά την είσοδο των προφυλακισμένων βουλευτών Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.









Σε μια καλοσυντονισμένη επιχείρηση, οι υπάλληλοι του ακροδεξιού μορφώματος στη Βουλή και οι συγγενείς των έγκλειστων βουλευτών, μεταξύ των οποίων η Ουρανία Μιχαλολιάκου, ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα, μετατρέποντας τους διαδρόμους του Kοινοβουλίου σε... εξέδρα.

Με υψωμένες τις γροθιές, έτοιμοι να εισβάλουν ακόμα και στην αίθουσα της Ολομέλειας, φώναζαν: «Άκου αρχηγέ και άκουσε καλά: ξεφτίλισε το σύστημα για άλλη μια φορά», ενώ οι της «οπισθοφυλακής» κατέγραφαν σε κάμερα τις σκηνές, προκειμένου να τις μετατρέψουν σε τηλεοπτικό σόου.

Επί της ουσίας, ο κ. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι οι εις βάρος τους κατηγορίες είναι αβάσιμες και πως οι εναντίον διώξεις είναι πολιτικές. «Σκάσε ρε!» φώναξε προς τον προεδρεύοντα Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όταν ο δεύτερος του συνέστησε να προσέχει τις εκφράσεις του.







Υποστήριξε ότι απόδειξη της «κυβερνητικής σκευωρίας» αποτελεί το γεγονός ότι ο εισαγγελέας δεν τους έδωσε άδεια να παραστούν στη Βουλή κατά τη συζήτηση κρίσιμων νομοσχεδίων και πρόσθεσε: «Σας ομιλεί ο αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος. Οι 536.000 Έλληνες ύψωσαν περήφανα το ανάστημά τους απέναντι στη χούντα Σαμαρά και Βενιζέλου που φυλακίζει πολιτικούς. Μόνο η Ελλάδα και το Σουδάν το κάνει αυτό».

Ισχυρίστηκε ότι οι διώξεις εναντίον των μελών της ΧΑ «ήταν κόλπο, για να μας πάει στο 2%. Όμως, όχι μόνο δεν πας πήγατε στο 2%, αλλά 110.000 επιπλέον πολίτες συντάχθηκαν στις γραμμές μας. Ούτε ένα κανάλι δεν ανέφερε ότι έξι βουλευτές σκυλλεύθηκαν. Ντροπή σας».

Επανέλαβε ότι ο αριθμός τηλεφώνου, τον οποίο κάλεσε ο κατηγορούμενος Γ. Πατέλης το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα δεν είναι δικός του, αλλά του τηλεφωνικού κέντρου των γραφείων της ΧΑ, ενώ πρόσθεσε ότι «εκείνη την ώρα που χτύπησε το τηλέφωνο, στα γραφεία μας ήταν η Αντιτρομοκρατική και ο εισαγγελέας».





Αναφορικά με τη συλλογική ευθύνη, είπε: «Υπόθεση Τεμπονέρα: μέλη της ΝΔ δολοφόνησαν έναν άνθρωπο και όχι μόνο δεν εδιώχθη κανείς, αλλά βουλευτές σας υπερασπίστηκαν τους κατηγορούμενους. Στην Καλαμάτα ντουφεκιές από ΠΑΣΟΚ και ροπαλιές από ΝΔ, δεν έγινε τίποτα. Ένας συνοδός του Κεφαλογιάννη πυροβολεί και δολοφονεί οπαδό του ΠΑΣΟΚ και δεν έγινε τίποτα. Το 1985, προεκλογική περίοδος, και μέλος της νεολαίας ΕΠΕΝ δολοφονεί μετά από πολιτική διαμάχη συγχωριανό του. Καταδικάστηκε και σήμερα είναι ελεύθερος. Αρχηγός της νεολαίας ΕΠΕΝ τότε ήταν ο Μάκης Βοριδης και τότε δεν υπήρχε συλλογική ευθύνη».

Ο γγ της ΧΑ αναφέρθηκε και στην υπόθεση Τάκη Μπαλτάκου, λέγοντας: «Προσωπικά γνωρίζω ότι αυτά που είπε ο Μπαλτάκος είναι αληθινά, γιατί μου τα είχε πει και μένα. Τον Μπαλτάκο δεν τον γνωρίζει κανείς καλύτερα από μένα. Ήμασταν μαζί σε εθνικιστικούς μαθητικούς αγώνες το 1973, στο ΕΟΚΑ Β', σε εθνικιστικά κινήματα. Όποτε ήθελε να μου πει κάτι, για λόγους ασφαλείας μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι, γιατί φοβόταν κοριούς και κάμερες. Το λέω αυτό, για να δούμε ποιος κατέγραφε τι».

Και συνέχισε: «Κατασχέθηκαν τα δύο κινητά μου και βγήκαν όλα στη φόρα. Όλα, εκτός από τις κλήσεις του Γιώργου Μουρούτη. Ήθελε και αυτός επαφές. Όλα, εκτός από τις κλήσεις δύο υπουργών, που ήθελαν και αυτοί επαφές, αλλά αυτά δεν βγήκαν στη δημοσιότητα».






«Είστε ένοχοι μιας πολιτικής σκευωρίας. Φτιάξατε κατηγορητήρια, κοιτώντας δημοσκοπήσεις . Θα σας δηλώσω ότι δεν την φοβάμαι τη φυλακή, είμαι περήφανος που διώκομαι για τις ιδέες μου. Για κάθε αγωνιστή είναι τίτλος τιμής οι χειροπέδες» είπε.

Και πρόσθεσε: «Το δικαστήριο του Αρείου Πάγου λέει για σύννομη ίδρυση πολιτικού κόμματος με το γνήσιο καταστατικό και όχι αυτό που διακινούν οι πορνοβοσκοί των καναλιών, που είστε αγκαλιασμένοι».

Σημείωσε ότι «η ψυχή μου είναι στητή και και όρθια και είμαι αμετανόητος εθνικιστής. Για τις ιδέες μου είμαι πρόθυμος να πάω στη φυλακή και να πεθάνω ακόμα. Οι περισσότεροι από εσας για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια καρέκλα ψηφίζετε νομοσχέδια που δεν πιστεύετε και ξεπουλάτε τη χώρα».

Τέλος, απευθύνθηκε στο ακροατήριο της ΧΑ, λέγοντας: «Καλώ τους 536 χιλιάδες περήφανους Έλληνες να δώσουν τον αγώνα τον καλό, για να πέσει η αντεθνική κυβέρνηση».


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης