Σφοδρή επίθεση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Χ.Α.

Σφοδρή επίθεση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Χ.Α.

«Δεν πιστεύω ότι αυτοί που ψήφισαν ΧΑ στην πλειονότητά τους είναι νεοναζί», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τις κυβερνητικές καταγγελίες για «ανίερο φλέρτ» - Μύδροι από τον Αντώνη Σαμαρά για «τα αποκρουστικά φαντάσματα που θαυμάζουν τους χειρότερους τυράννους της χώρας μας»

Σφοδρή επίθεση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Χ.Α.
«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζει η διεκδίκηση από τους μονομάχους του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών αναμετρήσεων η διεκδίκηση των καθοριστικών για την τελική έκβαση ψήφων που έλαβαν την περασμένη Κυριακή οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής.

Τα ανοίγματα, ειδικότερα, πλειάδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ίδιου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, προς όσους ψήφισαν τους χρυσαυγίτικους συνδυασμούς που δεν συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου, προκαλούν την οξεία αντίδραση της κυβέρνησης που καταγγέλλει απόπειρα για «ανίερη συμμαχία με τους νεοναζί».

Δεν είναι τυχαίοι ως προς αυτό οι υψηλοί αντιφασιστικοί τόνοι που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τη χθεσινή περιοδεία του στην Κρήτη, εξαπολύοντας μύδρους κατά των οπαδών του ναζισμού, αλλά και καταγγέλλοντας την ανοχή απέναντί τους που επιχειρείται για ψηφοθηρικούς λόγους. 

Κλείσιμο

Σαμαράς: Σε αυτή τη γη ο φασισμός δεν πιάνει 

Μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση για την 73η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης, από ένα συμβολικό πεδίο μάχης στη διάρκεια της ναζιστικής εισβολής στη Μεγαλόνησο, το αεροδρόμιο του Μάλεμε, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Προσβάλλουν τη μνήμη όλων αυτών των ηρώων τα φαντάσματα τα αποκρουστικά που θαυμάζουν τους χειρότερους τυράννους της χώρας μας. Η κρητική γη τους κατάπιε, σε αυτή τη γη ο φασισμός δεν πιάνει».

Ο πρωθυπουργός παραλλήλισε την ιστορία της Κρήτης με τους σημερινούς κρίσιμους στόχους, στέλνοντας μήνυμα ενότητας. «Οι κρίσιμοι εθνικοί στόχοι υπηρετούνται με αγώνα» είπε, υπενθυμίζοντας ότι «στη γη του Ελ. Βενιζέλου δεν πιάνει ο διχασμός, τα μηνύματα του μίσους δεν ριζώνουν, εδώ οι Έλληνες δίνουν αγώνες».      

Παρά ταύτα, πάντως, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε τα «ανοίγματα» προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής που είχαν ξεκινήσει ήδη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν διεφάνη ο καθοριστικός ρόλος που έχουν για το δεύτερο γύρο το 16% που έλαβε ο Ηλίας Κασιδιάρης στο Δήμο Αθηναίων και το 11% που απέσπασε ο Ηλίας Παναγιώταρος στην Περιφέρεια Αττικής. 


Κυβέρνηση: Με ατζέντα Μπαλτάκου ο Τσίπρας

«Δεν πιστεύω ότι αυτοί που ψήφισαν ΧΑ στην πλειονότητά τους είναι νεοναζί», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι, με την οποία ουσιαστικά υιοθέτησε ανάλογες απόψεις που είχαν εκφράσει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Αθηναίων Γαβριήλ Σακαλλαρίδης, αλλά και κεντρικά στελέχη του, όπως ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και οι κύριοι Αλέκος Καλύβης και Παναγιώτης Λαφαζάνης, που επί της ουσίας δικαιολογούν τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας ότι έκαναν επιλογή οργής».

«Η πάλη με τη μαύρη ιδεολογία του φασισμού δεν πρέπει να γίνει μετωπική σύγκρουση με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας, όσον αφορά στη ΧΑ, ότι δεν είναι αντισυστημική, γιατί, «αν ήταν, δεν θα διαπραγματευόταν με τον Μπαλτάκο».

Και ενώ κυβερνητικά στελέχη επικρίνουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υιοθετεί δημόσια την «προσωπική ατζέντα» του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης, ο ίδιος επέμεινε. «Οι εμπνευστές της θεωρίας των δύο άκρων, που ήθελε να εξισώσει τη ΧΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν δικαιούνται να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θέλει να φέρει αυτόν τον κόσμο (σ.σ.:  τους ψηφοφόρους της ΧΑ) στον δημοκρατικό δρόμο», υποστήριξε.


Γούδης υπέρ Σακελλαρίδη

Το άτυπο (;) φλερτ, πάντως, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στους χρυσαυγίτες ψηφοφόρους ήρθες να επιβεβαιώσει ένας από τους υποψηφίους στον συνδυασμό Κασιδιάρη, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Γούδης που τάχθηκε υπέρ της στήριξης του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων, προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης.

«Σήμερα απάντησε ο κ. Τσίπρας και επισήμως στην πρόσκληση του συνεργάτη του κ. Κασιδιάρη. Και έσονται οι δυο εις σάρκαν μίαν», σχολίασε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στον αντίποδα, πάντως, των «ανοιγμάτων» του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το ΠΑΣΟΚ που είχε επισημάνει τη σιωπή του κ. Τσίπρα στο φαινόμενο της ανόδου της Χρυσής Αυγής, ήρθε η κατηγορηματική θέση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη που ζήτησε να υπάρξει «δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα» και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει «ούτε κλείσιμο των ματιών, ούτε όποιο άλλο νεύμα» προς τους χρυσαυγίτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης