Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές «δείχνει» νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές «δείχνει» νέα δημοσκόπηση

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ο  Αντώνης Σαμαράς με 32%

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές «δείχνει» νέα δημοσκόπηση
Άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές και διεύρυνση της διαφοράς του από τη ΝΔ κατά 0,5% «δείχνει» η κυλιόμενη δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία Pulse για «Tο Ποντίκι».

Τη Δευτέρα, τα αποτελέσματα της νέας έρευνας για την εφημερίδα έφερναν τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία κατά 1,5 μονάδα με 22%, έναντι 20,5% για το κυβερνών κόμμα
(δείτε αναλυτικά τα ποσοστά της Δευτέρας εδώ).

Η ΝΔ ακολουθούσε με 20,5%, τρίτη βρισκόταν η Χρυσή Αυγή με 10% και στην τέταρτη θέση  το Ποτάμι με 7%. Ακολουθούσαν Ελιά και ΠΑΣΟΚ με 6,5%, ΚΚΕ με 6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και ΔΗΜΑΡ με 3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της σημερινής δημοσκόπησης
Κλείσιμο
, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ (22,5%), οριακά αυξημένοι στην Πρόθεση Ψήφου κατά 0,5% εμφανίζονται η Ελιά, το ΚΚΕ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ ΝΔ,  Ποτάμι, ΑΝ.ΕΛΛ., ΔΗΜΑΡ, παραμένουν σταθεροί.

Κατά 0,5% υποχώρησε, όμως, η Χρυσή Αυγή.

Στην Πρόθεση Ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι μένει σταθερός συγκριτικά με το αποτέλεσμα της 5ης Μαΐου, αυξάνει τη διαφορά του από τη ΝΔ, η οποία πέφτει κατά 0,5%.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,5% και η ΝΔ 21,5%.

Ανοδική τάση κατά 0,5% εμφανίζουν η Ελιά, το ΚΚΕ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 9,5%, σημειώνοντας, ωστόσο, μείωση  σε σύγκριση με τα προηγούμενα στοιχεία.

Όσον αφορά στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο  Αντώνης Σαμαράς με 32% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζει, ωστόσο, μείωση της διαφοράς του κατά 2% από κ. Σαμαρά.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης