Δημοσκόπηση MRB: Mια μονάδα μπροστά η ΝΔ στις εθνικές εκλογές

Δημοσκόπηση MRB: Mια μονάδα μπροστά η ΝΔ στις εθνικές εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προηγείται στη μάχη των ευρωεκλογών με 0,2% - Τρίτο κόμμα «Το Ποτάμι» - Στα ύψη η αδιευκρίνιστη ψήφος

MRB poll: New Democracy leads the way for the national elections
Ντέρμπι ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προηγείται στη μάχη των ευρωεκλογών με οριακή διαφορά, ενώ η ΝΔ επικρατεί με μικρό προβάδισμα στις εθνικές εκλογές. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται «Το Ποτάμι» με την αδιευκρίνιστη ψήφο να φτάνει στα ύψη.

Αναλυτικά, η δημοσκόπηση της εταιρίας MRB, για το Real.gr, δείχνει ότι στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,9% και η Ν.Δ. 19,7% με την διαφορά ανάμεσά τους να κυμαίνεται στο 0.2%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 9,2%, η Χρυσή Αυγή με 8,2%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ελιά με 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ 2,7%.

Άλλο κόμμα» απάντησε το 6,9% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 18%.

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η ΝΔ περνάει μπροστά με μία μονάδα διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ καταλαμβάνει το ποσοστό του 21,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνο του 20,8%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 8,2%, η Χρυσή Αυγή με 8,1%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελιά με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,1%, η ΔΗΜΑΡ με 2,8%. Άλλο κόμμα  απάντησε το 5,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 17,6%.
Κλείσιμο

Όσον αφορά τέλος, στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 43,1% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το ποσοστό του 28,7%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης