Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο πάνω από τη Σάμο!

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο πάνω από τη Σάμο!

Σχηματισμός 10 τουρκικών αεροσκαφών (έξι από τα οποία οπλισμένα) εισέβαλε στο FIR Αθηνών - Τι λένε στο ΓΕΕΘΑ για την επιθετικότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο πάνω από τη Σάμο!
Μέχρι την Σάμο έφτασαν οι Τούρκοι! Σε μία πρόκληση από αυτές που ακόμη και οι Τούρκοι αποφεύγουν, ένα στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Cougar πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από το βορειοανατολικό άκρο της Σάμου!

Το τουρκικό ελικόπτερο παρέμεινε πάνω από ελληνικό έδαφος για δύο λεπτά, από τις 14:35 μέχρι τις 14:37. Από την στιγμή που εισήλθε παρανόμως στο FIR Αθηνών ,το πλήρωμα του τουρκικού ελικοπτέρου χρειάστηκε ακριβώς δύο λεπτά για να φτάσει πάνω από την Σάμο.

Το τουρκικό ελικόπτερο πέταξε σε ύψος 10.000 ποδών πάνω από το νησι.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το εν λόγω τουρκικό ελικόπτερο «αναγνωρίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».

Κλείσιμο
«Κινητικότητα» στο Αιγαίο

Εκτός από την πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από την Σάμο, σήμερα η τουρκική πολεμική αεροπορία απέστειλε ακόμη 12 μαχητικά αεροσκάφη που έκαναν τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και παραβίασαν τρεις φορές τον εθνικό εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων.
Το ανησυχητικό είναι ότι ο ένας από τους δύο τουρκικούς σχηματισμούς αποτελούνταν από δέκα τουρκικά μαχητικά, κίνηση που δείχνει την επιθετικότητα των Τούρκων αλλά και την προσπάθειά τους να ανεβάσουν τεχνητά το θερμόμετρο της έντασης.

Χθες Τετάρτη, σημειώθηκαν 19 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, αριθμός πολύ υψηλότερος αυτού που καταγράφεται κατά μέσο όρο σε μια «τυπική» ημέρα παραβιάσεων στο Αιγαίο. Μάλιστα οι περισσότερες από τις παραβιάσεις αυτές έγιναν από ένα αεροσκάφος τύπου CN-235 της τουρκικής ακτοφυλακής. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης