Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αποφασίσει τίποτα μόνος του»

Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αποφασίσει τίποτα μόνος του»

Συνέντευξη στο Euronews - Συνάντηση με τον Κ.Παπούλια στις 15:00 στο Προεδρικό Μέγαρο

Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αποφασίσει τίποτα μόνος του»
Νέα σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και την τρόικα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Euronews. Απαντώντας σε ερώτηση για το μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα έφτασε – σε αντίθεση με χώρες όπως η Ισπανία παρότι και αυτή ακολουθεί πολιτική λιτότητας– σε «αναξιοπρεπή θέση, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην μπορεί να αποφασίσει τίποτα μόνος του, όπως και η κυβερνητική πλειοψηφία, αν δεν ρωτήσει κάποιους δευτεροκλασάτους υπαλλήλους της τρόικας που πολλές φορές υποδεικνύουν σχιζοφρενικές επιλογές».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στην πρόταση για ευρωπαϊκή διάσκεψη με αντικείμενο τη διαγραφή του χρέους, τονίζοντας ότι πρόκειται για «μία βιώσιμη και επωφελής πρόταση» για τους ευρωπαίους φορολογούμενους.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν είπε ότι πρόκειται για «μία μεγάλη πρόκληση για μένα προσωπικά και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πραγματικότητα είναι ότι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα επηρεάζονται από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και το αντίστροφο. Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη επηρεάζονται από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Οπότε μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα θα είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για τους λαούς της Ευρώπης, μία πέτρα που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και θα δώσει την ευκαιρία για μια μεγάλη αλλαγή στην Ευρώπη».

Στις 15:00 της Τρίτης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης