Περαιτέρω έρευνα για το «πόθεν έσχες» του Πέτρου Δούκα

Περαιτέρω έρευνα για το «πόθεν έσχες» του Πέτρου Δούκα

Ο πρώην υπουργός είχε απολογηθεί τον περασμένο Απρίλιο στις ανακριτικές αρχές  σχετικά με υποβολή ανακριβούς δήλωσης

Περαιτέρω έρευνα για το «πόθεν έσχες» του Πέτρου Δούκα
Περαιτέρω έρευνα σχετικά με το «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρου Δούκα, διατάσσει με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. Ο πρώην υπουργός είχε απολογηθεί τον περασμένο Απρίλιο στις ανακριτικές αρχές για κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία σχετικά με υποβολή ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» και είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.

Με το βούλευμά τους τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, τονίζουν την ανάγκη κλήτευσης του πραγματογνώμονα της Βουλής, προκειμένου να αιτιολογηθούν πλήρως τα όσα ως συμπέρασμα αναφέρει στην σχετική έκθεσή του. Σύμφωνα με αυτή, δεν υπήρξε επαύξηση της περιουσίας του πρώην υπουργού.

Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης η δικογραφία θα υποβληθεί εκ νέου στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει για το αν ο κ. Δούκας θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη.

Κλείσιμο
Πάντως, σε δήλωσή του μετά την παραπομπή της υπόθεσής του στη Βουλή, ο κ. Δούκας είχε αναφέρει ότι δεν ελέγχεται για για παράνομο πλουτισμό και ότι επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής αποδέχθηκε πλήρως πως δεν υπάρχει ούτε καν υπόνοια παράνομου πλουτισμού μου, ή ύποπτης προέλευσης χρημάτων!

Όπως σημείωνε επίσης «ο έλεγχος αφορούσε τη μείωση του καταθετικού μου λογαριασμού και όχι αύξηση των περιουσιακών μου στοιχείων» ή οποία «ήταν αποτέλεσμα του ότι μέρος του καταθετικού μου λογαριασμού τοποθετήθηκε σε επενδυτικό και μέρος σε χρηματιστηριακό λογαριασμό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης