Τελική λύση για την ΕΡΤ αναζητούν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί

Τελική λύση για την ΕΡΤ αναζητούν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί

Στις 8.30 το απόγευμα η σύσκεψη - Σε εξέλιξη οι συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ - Στο τραπέζι και ο ανασχηματισμός

Τελική λύση για την ΕΡΤ αναζητούν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί
Σοβαρά βήματα για την απεμπλοκή του αδιεξόδου με τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έγιναν στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι θα συναντηθούν εκ νέου το βράδυ της Πέμπτης για να οριστικοποιήσουν την κατ΄ αρχήν συμφωνία που επετεύχθη και οδηγεί στην κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε. και την αντικατάσταση της από άλλο φορέα.

Το βασικό συμπέρασμα από την συνάντηση του Μεγάρου Μαξίμου, που διήρκεσε τριάμισι ώρες είναι ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο των εκλογών και τα τρία κόμματα θα επιχειρήσουν να οικοδομήσουν τις μεταξύ τους σχέσεις σε νέες βάσεις.

Στη νέα, τρίτη κατά σειρά σύσκεψη, εκτός από τις λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του νέου φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αναμένεται να κυριαρχήσει το ζήτημα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που ετέθηε με ένταση από του προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, οι οποίοι κινήθηκαν στην ίδια γραμμή, αποφεύγοντας να αναφέρουν στις δηλώσεις τους την λέξη «ΕΡΤ», ανακοίνωσαν συγκλήσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων και των ανώτερων κομματικών τους οργάνων για να παρουσιάσουν το πλαίσιο της συμφωνίας τόσο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση όσο και για τη συνολική κυβερνητική λειτουργία.

Οι δύο αρχηγοί των ελάσσονων κυβερνητικών κομμάτων φαίνεται να υπαναχώρησαν στην απαίτησή τους για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, πετυχαίνοντας δέσμευση από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου για λειτουργία όλων των συχνοτήτων και εκπομπή κανονικού προγράμματος.

Η νέα σύσκεψη ορίστηκε για τις 8.30 μμ, καθώς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα ταξιδέψει νωρίτερα στη Βιέννη για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.


Κλείσιμο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δήλωσε πως «Υπήρξε μια σύνθετη, πολύωρη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί αύριο» συμπληρώνοντας ότι «ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πως θα λειτουργεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση, με σεβασμό στις αποφάσεις του ΣτΕ». Σημείωσε επίσης ότι συζητήθηκαν και άλλα θέματα τα οποία είχε θέσει από προχθές ο πρωθυπουργός. Ανακοίνωσε επίσης ότι ο κ. Σαμαράς αναχωρεί αύριο για τη Βιέννη για τη σύνοδο του ΕΛΚ και θα επιστρέψει στις 19:15 στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης