Δεν έπεισε ούτε τους βουλευτές του!

Δεν έπεισε ούτε τους βουλευτές του!

 

Το ναυάγιο της κυβέρνησης και του κ. Κώστα Καραμανλή στη φετινή ΔΕΘ επιδείνωσε ακόμη περισσότερο το ούτως ή άλλως κακό κλίμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Ηταν η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός έχασε κατά κράτος τις εντυπώσεις σε δημόσια εμφάνισή του, αφού  δεν έπεισε ούτε τη βάση των ψηφοφόρων και τα κομματικά στελέχη αλλά ούτε και τους βουλευτές του κόμματος που συνέχισαν να εκφράζουν τη δυσφορία τους. Σημείο αιχμής που εντείνει τη δυσαρέσκεια είναι η κάλυψη

Δεν έπεισε ούτε τους βουλευτές του!

 

Το ναυάγιο της κυβέρνησης και του κ. Κώστα Καραμανλή στη φετινή ΔΕΘ επιδείνωσε ακόμη περισσότερο το ούτως ή άλλως κακό κλίμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Ηταν η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός έχασε κατά κράτος τις εντυπώσεις σε δημόσια εμφάνισή του, αφού  δεν έπεισε ούτε τη βάση των ψηφοφόρων και τα κομματικά στελέχη αλλά ούτε και τους βουλευτές του κόμματος που συνέχισαν να εκφράζουν τη δυσφορία τους. Σημείο αιχμής που εντείνει τη δυσαρέσκεια είναι η κάλυψη που έδωσε ο πρωθυπουργός στους κυρίους Γιώργο Βουλγαράκη και Θεόδωρο Ρουσόπουλο για τον πλουτισμό τους μέσω των συζύγων τους. Το σύστημα Μαξίμου βγάζει μπροστά την υπόθεση Βουλγαράκη, ο οποίος θεωρείται πιο εύκολα αναλώσιμος και τραβάει τα πυρά. Χαρακτηριστικό είναι ότι «έχουν σπάσει» τα τηλέφωνα της Ρηγίλλης από αγανακτισμένους ψηφοφόρους του κόμματος που διαμαρτύρονται για τον κ. Βουλγαράκη. Μόλις μερικές ώρες μετά τις «κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα κάνει ανασχηματισμό», κάτι που δεν έπεισε κανέναν, άρχισαν οι αντιδράσεις. Ενδεικτικό του κακού κλίματος ήταν ότι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι βουλευτές που δέχθηκαν να βγουν στα κανάλια και στα ραδιόφωνα για να υπερασπιστούν την παρουσία του πρωθυπουργού. Οι περισσότεροι βουλευτές αρνήθηκαν να βγουν στα Μέσα Ενημέρωσης, γιατί δεν συμφωνούν με την κυβερνητική γραμμή.

Αντίθετα ήταν αρκετοί οι βουλευτές που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους. Τη σκυτάλη μάλιστα πήραν οι λεγόμενοι βαρόνοι του κόμματος. Μετά την επίθεση του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον κ. Γιώργο Βουλγαράκη το Σάββατο χθες «χτύπησε» ξανά ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος δήλωσε ότι «ο πολιτικός που θέλει να είναι και επιχειρηματίας πρέπει να σταματήσει να είναι πολιτικός». Αλλά και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Μιλτιάδης Εβερτ είπε ότι «υπάρχει κόσμος που πρέπει να πάει σπίτι του». Ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε «ή παπάς ή ζευγάς». Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι «ο κ. Καραμανλής αναγκάστηκε να καλύψει γκάφες συναδέλφων του», ενώ ακόμη και ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι «δεν είμαστε κόμμα αγγέλων».

Δεν είχαν περάσει καν μερικές ώρες από τη συνέντευξη-ναυάγιο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και οι υπουργοί έλεγαν στις κατ’ ιδιάν συνομιλίες τους ότι οι διαβεβαιώσεις του κ. Καραμανλή δεν έχουν καμία σημασία και ότι είναι θέμα ολίγων εβδομάδων να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές. Η κατάσταση είναι ασφυκτική και κάθε μέρα μεγαλώνει η πίεση προς τον κ. Καραμανλή. Μετά την εμφάνισή του στη ΔΕΘ ήδη στην πρώτη δημοσκόπηση που έκανε ο AΝΤ1 φάνηκε μείωση της ψαλίδας με το ΠΑΣΟΚ στο 0,3% και αποδοκιμασία της κοινής γνώμης για την κάλυψη που πρόσφερε στους υπουργούς του. Το MEGA παρουσίασε μέτρηση που έδειξε ότι ακόμη και οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. σε ένα ποσοστό 20% αποδοκιμάζουν την κάλυψη που πρόσφερε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του. Η αγωνία που υπάρχει πλέον στον άξονα Μαξίμου-Ρηγίλλης είναι ότι για πρώτη φορά πλήττεται σοβαρά η εικόνα του ίδιου του κ. Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός έβαλε στη ζυγαριά το ειδικό πολιτικό του βάρος και την καλή του εικόνα προκειμένου να προστατεύσει τους υπουργούς του, αλλά η προσπάθεια είχε αντίθετα αποτελέσματα, αφού «τσαλάκωσε και τη δική του εικόνα». Συνέβαλε σε αυτό και η ομοβροντία των Μέσων Ενημέρωσης, που δεν χαρίστηκαν και δεν εξωράισαν την εικόνα που έδωσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης