Μπελάδες για την Σακίρα: Την ελέγχουν για φοροδιαφυγή!

Μπελάδες για την Σακίρα: Την ελέγχουν για φοροδιαφυγή!

Οι ισπανικές φοροεισπρακτικές αρχές έχουν ζητήσει από εισαγγελείς να ερευνήσουν τις οικονομικές συναλλαγές της 40χρονης Κολομβιανής σταρ από το 2011 έως και το 2014

Μπελάδες για την Σακίρα: Την ελέγχουν για φοροδιαφυγή!
Φορο-μπελάδες φαίνεται ότι έχει η Σακίρα, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κατηγορείται για φοροδιαφυγή και βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμη και με φυλάκιση

Οι ισπανικές φοροεισπρακτικές αρχές έχουν ζητήσει από εισαγγελείς να ερευνήσουν τις οικονομικές συναλλαγές της 40χρονης Κολομβιανής σταρ από το 2011 έως και το 2014, μετά από ισχυρισμούς ότι έχει αποφύγει να πληρώσει τους απαραίτητους φόρους. Εκείνη τη χρονική περίοδο η ίδια διέμενε στην Ισπανία αλλά δεν ήταν ακόμα μόνιμη κάτοικος.

Η Οικονομική Υπηρεσία της Ισπανίας υποστηρίζει ότι η Σακίρα ζούσε στην χώρα εκείνο το χρονικό διάστημα και για το λόγο αυτό θα έπρεπε να καταβάλει τους φόρους που αναλογούν στο ισπανικό κράτος, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα χρήματα είχε κερδίσει από τις συναυλίες στο εξωτερικό, σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα La Vanguardia. 

Κλείσιμο
Πηγές του περιβάλλοντος της διάσημης τραγουδίστριας που έγινε πλήρως φορολογούμενος πολίτης της Ισπανίας το 2015, ανέφερε στη La Vanguardia ότι πάντα εκπλήρωνε τις φορολογικές της υποχρεώσεις και είναι έτοιμη να συμμορφωθεί με τις "οικονομικές συνέπειες» αυτών που θεωρούνται ως μία απλή διαφορά στα κριτήρια αξιολόγησης, παρά μία προσπάθεια να αποφύγει να πληρώσει φόρους.


Με τον σύντροφο της ζωής της Ζεράρ Πικέ και τα δύο τους παιδιά, Μίλαν και Σάσα



Η καταλανική εφημερίδα σημείωσε ακόμη ότι Ισπανεί εισαγγελείς μπορεί να «συλλάβουν την Σακίρα για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, εάν συμφωνήσουν με τις φορολογικές αρχές για την κατάσταση και μπορεί να ζητήσουν ακόμη και φυλάκισή της»
 
Σύμφωνα με τους ισπανούς ελεγκτές, έχοντας παραμείνει στη Βαρκελώνη για περισσότερες από 183 ημέρες, υποχρεούταν να πληρώσει φόρους στο ισπανικό κράτος.

Σημειωτέον ότι κατά το επίμαχο διάστημα η Σακίρα απέκτησε και του δύο γιους της, τον Μίλαν που γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 και τον Σάσα που ήρθε στον κόσμο δύο χρόνια μετά. Συνεπώς όπως υποστηρίζουν οι κατήγοροί της, η κύρια κατοικία της Σακίρα βρισκόταν ήδη στη Βαρκελώνη.

Το όνομά της είχε εμπλακεί προσφάτως στην υπόθεση των Paradise Papers, αφότου αποκαλύφθηκε ότι είχε μεταφέρει 30 εκατομμύρια δολάρια σε offshore στη Μάλτα. 

Η Σακίρα, το πλήρες όνομα της οποίας είναι Shakira Isabel Mebarak Ripoll, είναι σύντροφος του άσου της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ, από το 2010 και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Μίλαν, 5 ετών, και τον Σάσα, 4. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης