PROTOTHEMA

Ελλάδα

Ενώ λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία για το υπόμνημα

Να πέσει «μαύρο» στο Mega ζητά ο ΣΚΑΪ από το ΕΣΡ

Να πέσει «μαύρο» στο Mega ζητά ο ΣΚΑΪ από το ΕΣΡ

Σε μακροσκελή επιστολή του ζητά να μη γίνει δεκτό το αίτημα του σταθμού για μεταβολή του χαρακτήρα του προγράμματός του σε μη ενημερωτικό

Επιστολή προς την ολομέλεια του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου απέστειλε η εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ (ΣΚΑΙ) ζητώντας να μη γίνει δεκτό το αίτημα του Mega για μεταβολή του χαρακτήρα του προγράμματός του σε μη ενημερωτικό. 


Στη μακροσκελή επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΪ προβάλλει έξι ισχυρά επιχειρήματα. Πρώτον, καταγγέλλει πως έχει παρέλθει η προθεσμία τριών μηνών που ορίζει ο νόμος από την προκήρυξη του διαγωνισμού, οπότε και το Mega θα πρέπει να κλείσει, αφού δεν έχει συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία. 

Επίσης, αναφέρεται πως για να αλλάξει φυσιογνωμία θα έπρεπε να έχει κατατεθεί εμπρόθεσμα υπεύθυνη δήλωση στο ΕΣΡ, κάτι το οποίο δεν έγινε, ενώ αναφέρει πως το μεταδιδόμενο πρόγραμμα του Mega, δεν ανήκει στην κατηγορία του θεματικού περιεχομένου, καθώς μεταδίδει μόνο επαναλήψεις παλαιότερων σειρών. Ένα ισχυρό επιχείρημα του ΣΚΑΙ είναι ότι η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ σε όλες τις προσφυγές της εμφανίζεται ως λειτουργούσα ενημερωτικό σταθμό και όχι θεματικό.

Τέλος, γίνονται αναφορές για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς το Mega λειτουργεί ,σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ΣΚΑΪ στην επιστολή του, χωρίς να αντεπεξέρχεται στις οικονομικές υποχρεώσεις του και καταλήγει, λέγοντας ότι  είναι σαφής η πρόθεση των μετόχων του σταθμού να μην συμμετάσχουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, γι' αυτό και δεν συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση αδειών.

Υπενθυμίζουμε, ότι τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία που έχει δώσει το ΕΣΡ στο Mega, προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα για τις θέσεις και τις προθέσεις των μετόχων του, ενώ τα μέλη του αναμένεται να συνεδριάσουν στις 13 Μαρτίου για να αποφασίσουν αν θα δώσουν εντολή να πέσει το σήμα του σταθμού ή θα συνεχίσει να εκπέμπει μέχρι να προκηρυχθεί ανάλογος διαγωνισμός.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Aνωνυμος09/03/201820:38

Δε ηθελα να βρισω,αλλα πολυ πουστοκαναλο το ΣΚΑΙ. Τολμαει ναζητησει να κλεισει ενα καναλι που εχει παραξει προγραμματα που ουτε στο ονειρο του δεν θα μπορεσει να κανει,ενα καναλι ανερχενο μονο και μονο γιατι παιζει ολη μερα survivor,θυμηθειτε πως οταν το ειχε το mega το ειχε μονο 1 ωρα και οχι 4 ,και αυτο γιατι ττο mega ηξερε να φτιαχνει και σειρες που εμειναν στην ιστορια και δε θα ξαναβγουν. Μοιαζει με τους κακιασμενους νεοπλουτους. Ενα εχω να πω:να μαζευτειτε γιατι καποτε θα ερθει και η δικη σας μερα,βοθροκαναλο.

Απάντηση
SIAP409/03/201817:30

Και προπαγάνδα για τα μνημόνια ποιος θα κάνει;

Απάντηση
Γιώργος09/03/201816:08

Ένα δίκιο το έχει ο ΣΚΑΙ.Σου λέει εγώ έδωσα ένα σκασμό λεφτά για να πάρω άδεια και αυτοί χωρίς άδεια τους αφήνεις να εκπέμπουν.Τότε ποιός ο λόγος ύπαρξης της άδειας;

Απάντηση
Dr.09/03/201814:56

Κατά τα άλλα, το Σκάι το παίζει πονόψυχο: Όλοι μαζί μπορούμε, και δεν συμμαζεύεται. Για πολλές κλωτσιές.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία