Ανατροπή στην Κάλυμνο: Νέα νεκροψία - νεκροτομή στον 21χρονο φοιτητή

Ανατροπή στην Κάλυμνο: Νέα νεκροψία - νεκροτομή στον 21χρονο φοιτητή

Η οικογένεια απηύθυνε αίτημα στον Εισαγγελέα Εφετών, το οποίο έγινε δεκτό - Η νεκροψία - νεκροτομή θα διενεργηθεί από τον Φίλιππο Κουτσάφτη

Ανατροπή στην Κάλυμνο: Νέα νεκροψία - νεκροτομή στον 21χρονο φοιτητή
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του 21χρονου φοιτητή Νίκο Χατζηπαύλου από την Κάλυμνο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός έξι ημέρες μετά την εξαφάνισή του, στις 19 Νοεμβρίου. 

Έπειτα από δύο απορρίψεις αντίστοιχων αιτημάτων, σήμερα το πρωί ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Γλύκας υπέβαλε αίτημα στον Εισαγγελέα Εφετών για τη διενέργεια νέας νεκροψίας - νεκροτομής στη σορό του άτυχου φοιτητή και η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη.

Από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια αμφισβήτησε την ιατροδικαστική έκθεση στην οποία ο θάνατος του παιδιού αποδίδεται σε ατύχημα καθώς πιστεύουν ότι ο 21χρονος φοιτητής έχει πέσει θύμα δολοφονίας. 

Κλείσιμο
Για το σκοπό αυτό, ζήτησαν από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών μέσω του δικηγόρου τους, Γιάννη Γλύκα, να διενεργηθεί νέα νεκροτομή από δικό τους τεχνικό σύμβουλο. 

Ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε και σε δεύτερο βαθμό, με συνέπεια η οικογένεια να προσφύγει στον Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα. Μάλιστα, οι γονείς του άτυχου φοιτητή είχαν καταθέσει και μήνυση κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία.

Στο πόρισμα, ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος θεωρεί ότι ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου  «επήλθε συνεπεία δευτερογενούς καταπληξίας, ως επιπλοκή πολλαπλών κακώσεων σώματος συμβατών με πτώση». 

Μάλιστα, μιλώντας στο protothema.gr, ο κ. Κοτρέτσος είχε δηλώσει ότι ο νεαρός φοιτητής έζησε περίπου 36 ώρες μετά το ατύχημα, μόνος και αβοήθητος.

«Ενδεδομένως να είχε ανακτήσει κάποιες αισθήσεις κάποια στιγμή και να προσπάθησε να καλυφθεί», , είχε επισημάνει. Μάλιστα, απέκλεισε το σενάριο εγκληματικής ενέργειας, κάνοντας λόγο για «ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους». 

Ο 21χρονος φοιτητής είχε πάει στην Κάλυμνο για να επισκεφθεί τη μητέρα του που εργάζεται στο νησί ως καθηγήτρια. Το πρωί της Κυριακής, 19 Νοεμβρίου αποφάσισε να πάει μια βόλτα με το ποδήλατό του. Μην έχοντας δώσει σημεία ζωής για ώρες, η μητέρα του πήγε στην αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνισή του. 

Παρά την κινητοποίηση της πυροσβεστικής, αστυνομικών του τμήματος ανθρωποκτονιών, που είχε ταξιδέψει από την Αθήνα, αλλά και εθελοντών, ο επίλογος ήταν τραγικός. Έξι μέρες μετά, ο φοιτητής εντοπίστηκε νεκρός. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης