ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ένταση με το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας - Συμπλοκές με την αστυνομία

Ένταση με το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας - Συμπλοκές με την αστυνομία

Τραυματίας ένας αστυνομικός - Σήκωσαν τα ρολά και εισέβαλαν στην στοά του κτιρίου -«Κάτω τα ξερά σας από την απεργία», έγραψαν με κόκκινη μπογιά στο πεζοδρόμιο μπροστά από την Βουλή 

Ένταση με το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας - Συμπλοκές με την αστυνομία
Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 12:30 στο υπουργείο Εργασίας όπου μέλη του ΠΑΜΕ, αφού σήκωσαν το ρολό στην είσοδο εισέβαλαν στη στοά του κτιρίου. Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας που βρισκόταν στο κτίριο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός. 

Τα μέλη του ΠΑΜΕ αντιδρούν στην τροπολογία, που κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας και έπειτα από τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργάνων «πήρε» πίσω η κυβέρνηση, με την οποία θα νομοθετήσει τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και με τον τρόπο κήρυξης απεργιών.

Δείτε την έφοδο του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας 
Κλείσιμο


Αυτή την ώρα βρίσκονται έξω από την Βουλή, ενώ νωρίτερα τα μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία», έγραψαν με κόκκινη μπογιά στο πεζοδρόμιο μπροστά από την Βουλή.


Πορεία προς την Βουλή πραγματοποίησαν και τα μέλη της ΑΔΕΔΥ, που νωρίτερα έκαναν  συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή.







Η ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τον δορυφόρο «ΕΛΛΑΣ ΣΑΤ» που ψηφίζεται σήμερα και μεταξύ άλλων προβλέπει πως η κήρυξη των απεργιών θα γίνεται με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών (50%+1). Να σημειωθεί πως σήμερα η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να ληφθεί υπό προϋποθέσεις και από το 1/5 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών των συνδικάτων.



Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργάνων που με ανακοινώσεις τους εξαπολύουν δριμύα επιθέςη στην κυβέρνηση καλώντας την ίδια ώρα σε απεργιακές κινητοποιήσεις.  

«Οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε σήμερα στην Βουλή, σαν το λαγό το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα. Αίσχος! Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!», ανέφερε σε χθεσινή του ανακοίνωση τονίζοντας ακόμη ότι: "Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο! Κάτω τα χέρια από την απεργία!". 



Την ίδια ώρα Πανελλαδική στάση εργασίας για την από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, προκήρυξε για σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ενώ αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται στην πλ. Κοραή και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. 

Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να φέρει εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!». 

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, «το απόγευμα της Δευτέρας 4/12 η κυβέρνηση έφερε, κατά την πάγια τακτική της, εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο, τη σχετική τροπολογία που συμφώνησε με τους θεσμούς στα κρυφά και ερήμην των εργαζομένων, με σκοπό να ψηφιστεί από την Βουλή την Τρίτη 5/12».



"Μάλιστα, στην ίδια τροπολογία η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες, καθώς περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει πως για την καταβολή αποζημίωσης σε εργατικό ατύχημα απαιτείται η διαπίστωση με δικαστική απόφαση πως το ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη», προσθέτει η ΑΔΕΔΥ.

Ωστόσο αργά το βράδυ της Δευτέρας και έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων έγινε γνωστό πως θα αποςυρθουν σήμερα από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, οι τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με: 

-Το ποσοστό της απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων.

-Την αποζημίωση για εργατικά ατυχήματα με ευθύνη του εργοδότη. 

-Τον προγραμματισμό και την παροχή εργασίας του προσωπικού των ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τροπολογίες θα κατατεθούν εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, έπειτα από νομοτεχνικές βελτιώσεις και θετικές τροποποιήσεις στις προβλέψεις τους.



Δείτε την στιγμή της εισβολής των μελών του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης