Ο συνοδός του 19χρονου μοντέλου με την κοκαΐνη είχε 290 κινητά

Ο συνοδός του 19χρονου μοντέλου με την κοκαΐνη είχε 290 κινητά

Ποιοι είναι οι Petrica και Nicusor που παρουσιάστηκαν ως «Πέτρος» και «Νίκος» στην Ειρήνη - «Ο "Πέτρος" έδωσε την τσάντα με την κόκα» είπε η ίδια - Το πρόσφατο διαβατήριο και τα μηνύματα με τον Αιθίοπα ποδοσφαιριστή

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Ο συνοδός του 19χρονου μοντέλου με την κοκαΐνη είχε 290 κινητά
Δύο Ρουμάνοι, κάτοικοι Ελλάδας, είναι τα πρόσωπα που συνόδευαν στην Αιθιοπία την 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου, η οποία στη συνέχεια συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης στην τσάντα της. Το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει σήμερα την εμπλοκή των δύο ατόμων στην πολύ περίεργη υπόθεση για την οποία το νεαρό μοντέλο από τη Μυτιλήνη δηλώνει αθώο και ότι δεν γνώριζε τι περιείχε το σακίδιο που της έδωσαν να μεταφέρει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μαζί με τη 19χρονη στην Αιθιοπία ήταν δύο Ρουμάνοι με τους οποίους έμεινε στο ίδιο ξενοδοχείο, το «Aldi Guest House», στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα. Πρόκειται για τον 28χρονο Petrica, γεννημένο στο Βουκουρέστι, και τον 37χρονο Nicusor από το χωριό Adjud των μόλις 15.000 κατοίκων, που βρίσκεται στα Νότια Καρπάθια. Δύο πρόσωπα τα οποία η Ειρήνη γνώριζε ως «Πέτρο» και «Νίκο», ενώ για τον πρώτο ήξερε πως έχει ελληνικό επίθετο το οποίο φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το ρουμάνικο που αναγράφεται στο διαβατήριό του. 


Κλείσιμο


Σύμφωνα με πληροφορίες, το μοντέλο από τις γυναικείες φυλακές ανηλίκων του Χονγκ Κονγκ όπου κρατείται έχει δώσει τα ονόματα των δύο ανδρών -όπως τουλάχιστον εκείνη τα γνώριζε- και τα κινητά τους τηλέφωνα. Παράλληλα έχει αποκαλύψει και την εμπλοκή ενός μαύρου άνδρα, ο οποίος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, έδωσε στον «Πέτρο» (Petrica) την τσάντα και εκείνος με τη σειρά του στην Ειρήνη. Είναι η τσάντα μέσα στην οποία βρέθηκαν κρυμμένα τα 2,6 κιλά κοκαΐνης. Η νεαρή υποστηρίζει ότι αυτό το περιστατικό έγινε σε χώρο όπου υπήρχε κάμερα, ίσως στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν, η οποία έχει καταγράψει το πρόσωπο του μαύρου άνδρα.

Μόλις 21 ημέρες μετά την αναχώρησή της από τη Λέσβο η 19χρονη εκδίδει διαβατήριο και ξεκινά τα ταξίδια 


Τα διαβατήρια των δύο Ρουμάνων εκδόθηκαν στην Αθήνα και μάλιστα πολύ πρόσφατα. Του Petrica εκδόθηκε στις 21 Αυγούστου 2017, ενώ του Nicusor στις 10 Νοεμβρίου 2017! Ακριβώς μία εβδομάδα μετά, στις 17 Νοεμβρίου, η Ειρήνη προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο Μπόλε της Αιθιοπίας, από όπου ανέβασε φωτογραφία στα social media.

Ο «Νίκος» 


Ο «Πέτρος»


Ενα ακόμη πολύ περίεργο στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι στο πλήρες όνομά του Petrica αντιστοιχούν 290 (!) νούμερα κινητών τηλεφώνων στη Μυτιλήνη, ενώ άτομο με αυτό το όνομα εμφανίζεται στο Επιμελητήριο Λέσβου να έχει ανοίξει κατάστημα πώλησης και επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η ημερομηνία έναρξης της εταιρείας είναι η 25η Απριλίου 2016.

Ωστόσο ο αριθμός κινητού -και όχι σταθερού- που έχει δηλωθεί στο Επιμελητήριο ως τηλέφωνο επικοινωνίας της ατομικής επιχείρησης, αντιστοιχεί σε άλλο πρόσωπο που έχει το ίδιο επίθετο με τον Petrica, προφανώς κάποιος συγγενής του, ο οποίος μάλιστα δηλώνει κατοικία όχι στη Μυτιλήνη, αλλά στην Εύβοια. 

Πάντως, με όσα από τα κινητά τηλέφωνα επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε η απάντηση ήταν ένα συνεχές βουητό ή το ηχητικό μήνυμα «ο αριθμός που καλέσατε έχει φραγή εισερχομένων κλήσεων». Εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν η Ειρήνη είχε γνωρίσει στη Μυτιλήνη τον 28χρονο Petrica, ο οποίος μάλιστα είναι και πιο κοντά στην ηλικία της, συγκριτικά με τον άλλον Ρουμάνο, τον 37χρονο Nicusor.

Ολοκαίνουριο όμως ήταν και το διαβατήριο της νεαρής καλλονής. Εκδόθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2017, μόλις 21 ημέρες μετά την αναχώρησή της από τη Μυτιλήνη για την Καλαμάτα προκειμένου να σπουδάσει. Με το νέο της διαβατήριο η 19χρονη ταξίδεψε στο Παρίσι και τη Eurodisney, από όπου στις 30 Οκτωβρίου ανέβασε δύο φωτογραφίες. Στη μία απαθανατίζεται η ίδια, κάτι που προδίδει την παρουσία τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου το οποίο και τράβηξε τη φωτογραφία.

Στις 17 Νοεμβρίου -και αφού έχει ταξιδέψει σε Ντουμπάι, Αίγυπτο, Κύπρο, Αθήνα, όπως προκύπτει από τα μηνύματα στο Facebook που αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» την προηγούμενη εβδομάδα-, η Ειρήνη προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Μπόλε στην Αντίς Αμπέμπα και ανεβάζει φωτογραφία της στα social media. Ενθουσιασμένη από το ταξίδι, θα ανεβάσει και δεύτερη φωτογραφία την επομένη, στην οποία ποζάρει γράφοντας τη λεζάντα «Life is short. Enjoy it». Η τελευταία είναι τραβηγμένη από το δωμάτιο του ξενοδοχείου «Aldi Guest House», στο οποίο διέμεναν και οι δύο Ρουμάνοι. 

«Είμαι με δύο φίλους από την Ελλάδα»

Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια που εξετάστηκαν αρχικά το ταξίδι στην Αιθιοπία ήταν δώρο κάποιου συντρόφου της. Ωστόσο δεν προκύπτει να διατηρούσε σχέση με κάποιον εκ των δύο Ρουμάνων που ήταν μαζί της. Αφενός επειδή έμεινε σε δικό της δωμάτιο, αφετέρου η 19χρονη είχε ζωηρό φλερτ με έναν Αιθίοπα ποδοσφαιριστή, με τον οποίο ήταν φίλοι στο Facebook. 

Οπως προκύπτει από τα μηνύματα που αντάλλαξαν, η Ειρήνη προσκάλεσε τον Αιθίοπα για να πιουν ποτό σε ένα από τα καλύτερα νυχτερινά μαγαζιά της Αντίς Αμπέμπα, το «AV Club».

Οταν ο Αιθίοπας τη ρώτησε με ποιους είναι στην Αιθιοπία, η 19χρονη του απάντησε ότι είναι με δύο φίλους της («with 2 friends») από την Ελλάδα («from my country»). Τελικά οι δύο νέοι δεν συναντήθηκαν, καθώς ο νεαρός τής απάντησε ότι το κλαμπ όπου θα πήγαινε το βράδυ ήταν ακριβό για τον μέσο Αιθίοπα και δεν είχε τα χρήματα. 

Σε άλλo σημείο η Ειρήνη λέει στον Αιθίοπα ότι θα μείνει τρεις ημέρες στη χώρα του ενώ δηλώνει λυπημένη, καθώς της αρέσει το μέρος στο οποίο έχει πάει για δουλειά και διακοπές και έπειτα θα επιστρέψει στην Ελλάδα - «I’m here for job and holidays», όπως γράφει χαρακτηριστικά. Ποια ήταν, όμως, αυτή η δουλειά για την οποία είχε ταξιδέψει στην Αιθιοπία; Να βάλει βίζες σε έναν φάκελο, όπως είχε πει στη φίλη της στο Facebook; Ετσι νόμιζε η ίδια ή έτσι της είχαν πει να λέει σε όποιον τη ρωτάει;

Τις απαντήσεις τις γνωρίζει μόνο η Ειρήνη. Μετά την Αιθιοπία η 19χρονη ταξίδεψε στο Χονγκ Κονγκ όπου και συνελήφθη στο αεροδρόμιο με 2,6 κιλά κοκαΐνης στην τσάντα της. Παραμένει άγνωστο αν ταξίδεψαν μαζί της και οι δύο Ρουμάνοι φίλοι της. Οπως επίσης είναι άγνωστο αν έχουν εμφανιστεί ενώπιον των κινεζικών ή άλλων αρχών για να καταθέσουν προκειμένου να βοηθήσουν τη φίλη τους...




Πρώην σύντροφος Ειρήνης: «Εμπλεξε από την αφέλειά της»

«Οταν είδα στο Ιντερνετ τη φωτογραφία από τη σύλληψή της με την κουκούλα και ότι επρόκειτο για 19χρονο μοντέλο από τη Μυτιλήνη, κόρη αστυνομικού, κατάλαβα ότι είναι η Ειρήνη. Εχασα όλο τον κόσμο!» δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» ο 31χρονος πρώην σύντροφος της νεαρής καλλονής Στράτος, με την οποία διατηρούσαν σχέση περίπου έναν χρόνο και μάλιστα συζούσαν. Στις αρχές του 2017 αποφάσισαν να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων, ένα χάσμα που οφειλόταν κυρίως στη διαφορά ηλικίας τους.


Οπως λέει ο Στράτος, η Ειρήνη είναι ένα καλοκάγαθο και άπειρο κορίτσι, το οποίο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί. «Η Ειρήνη δεν είναι και τόσο έμπειρη κοπέλα και οποιοσδήποτε θα μπορούσε πολύ εύκολα να την παρασύρει. Εμπλεξε από την αφέλειά της. Κάποιος την πλησίασε, της αφιέρωσε χρόνο, της φούσκωσε τα μυαλά και εκμεταλλεύτηκε τα όνειρά της.

Είχε όνειρο να ασχοληθεί με το μόντελινγκ ή να γίνει αεροσυνοδός. Παρ’ όλα αυτά το μόνο ταξίδι που είχε κάνει μέχρι τότε ήταν να πάει στην Καλαμάτα για σπουδές, όπως είχε πει σε φίλους της. Τώρα στη Μυτιλήνη λένε ότι κατέστρεψε τη ζωή της για 13,5 ευρώ, όσο έλεγε ότι κόστισε το ταξίδι που δήθεν κέρδισε», αποκαλύπτει ο πρώην σύντροφός της. 

Η Ειρήνη  Μελισσαροπούλου με τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος δηλώνει: 
«Εμπλεξε από την αφέλειά της»
 


Ο 31χρονος είναι πεπεισμένος ότι η Ειρήνη δεν γνώριζε ότι μετέφερε ναρκωτικά: «Δεν το πιστεύω σε καμία περίπτωση όχι μόνο εξαιτίας του χαρακτήρα της, αλλά και λόγω της οικογένειάς της. Ο πατέρας της σώζει ζωές μέσα από το επάγγελμα του αστυνομικού και την τήρηση των νόμων, ενώ η μητέρα της είναι νοσοκόμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να έμπλεκε εν γνώσει της.

Η Ειρήνη μόνο τσιγάρο έκανε και αυτό μετρημένα. Δεν ήταν εθισμένη ούτε στα ποτά ούτε στα ξενύχτια. Με ένα ποτό καθόταν όλο το βράδυ όταν βγαίναμε. Στη δουλειά της ήταν πολύ τυπική είτε στο κατάστημα ρούχων όπου δούλευε ως πωλήτρια, είτε στην καφετέρια ως σερβιτόρα, είτε στο βενζινάδικο.

Πήγαινε μισή ώρα νωρίτερα από το ωράριό της για να προετοιμαστεί. Και όσο καιρό ήμασταν μαζί δεν υπέπεσε ποτέ στην αντίληψή μου κάποια περίεργη συνομιλία ή κάποιος περίεργος φίλος», καταλήγει ο Στράτος. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλές προς διερεύνηση παράμετροι σε μια υπόθεση που βρίσκεται μόλις στην αρχή.

Δείτε βίντεο: 19χρονη κοκαΐνη: Ο συνοδός του μοντέλου είχε 290 κινητά!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης