Γερμανία: Σε «καραντίνα» οι επιβάτες από την Ελλάδα μέχρι και τον Μάιο του 2018

Γερμανία: Σε «καραντίνα» οι επιβάτες από την Ελλάδα μέχρι και τον Μάιο του 2018

Αφού προηγουμένως  και επί δύο χρόνια πέρασαν δεκάδες επίδοξοι τρομοκράτες αλλά και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου όπως ο Αφγανός που αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου και στη Γερμανία βίασε και σκότωσε 19χρονη 

Γερμανία: Σε «καραντίνα» οι επιβάτες από την Ελλάδα μέχρι και τον Μάιο του 2018
Σε καθεστώς «ειδικής εποπτείας» θα βρίσκονται, για τουλάχιστον έξι ακόμα μήνες, όλοι οι Έλληνες που θα ταξιδέψουν αεροπορικώς στη Γερμανία, καθώς η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση επεκτείνει τους συνοριακούς ελέγχους με την Ελλάδα, μέχρι τον Μάιο του 2018.

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Συντονίσου από τις 20 Νοεμβρίου με το πιο ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης

Υπό τον φόβο εισόδου στη χώρα παράτυπων και παράνομων
Κλείσιμο
μεταναστών από την Ελλάδα, οι αρχές ασφαλείας των αεροδρομίων στη Γερμανία έχουν λάβει σαφείς εντολές από το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών, ώστε ελέγχουν εξονυχιστικά όλους τους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα. 
 
Τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει εντολή να εφαρμόζει η ομοσπονδιακή αστυνομία, μετατρέποντας τους Έλληνες σε πολίτες «δεύτερης κατηγορίας» του χώρου Σένγκεν και τα οποία δημοσιεύει το protothema.gr, προβλέπουν μια ιδιαίτερη «καραντίνα» για όλους τους επιβάτες από την Ελλάδα οι οποίοι θα προσγειώνονται σε γερμανικό έδαφος και την δυνατότητα των αρχών να τους υποβάλλουν σε αυστηρό έλεγχο, σε ειδικό χώρο εντός των αερολιμένων. Οι εντολές που ισχύουν από την 12η Νοεμβρίου 2017 μέχρι και -τουλάχιστον- την 11η Μαΐου του 2018 προβλέπουν: 
 
* Απαγόρευση της χρήσης γέφυρας αποβίβασης (της γνωστής «φισούνας») για όλες τις πτήσεις από την Ελλάδα. Τα αεροσκάφη προβλέπεται να προσγειώνονται σε ειδικούς χώρους στάθμευσης του αεροδρομίου (σε θέσεις όπου δεν υπάρχει φυσούνα)
 
* Οι επιβάτες θα αποβιβάζονται και στη συνέχεια θα παραλαμβάνονται από λεωφορεία των αεροδρομίων τα οποία θα τους μεταφέρουν σε ειδικούς χώρους ελέγχου οι οποίοι ενεργοποιούνται για πρώτη φορά. 
 
* Σε αυτούς τους χώρους, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας και οι υπηρεσίες ασφαλείας θα μπορούν να ελέγχουν εξονυχιστικά τους επιβάτες, πριν μεταβούν στον χώρο παραλαβής των αποσκευών τους. 


 
Το χρονικό της συστηματοποίησης των ελέγχων για τους Έλληνες πολίτες
 
Ήδη από το 2015, οι αρχές ασφαλείας σε πολλά αεροδρόμια της Γερμανίας, είχαν εντοπίσει -διαρκώς αυξημένα- περιστατικά παράτυπων και παράνομων μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στη Γερμανία, με πλαστά έγγραφα, κυρίως πλαστές ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες. Τα περιστατικά είχαν θορυβήσει το Βερολίνο, αλλά και πολλές πρωτεύουσες των γερμανικών κρατιδίων. 

Η αφορμή για τους αυστηρότερους ελέγχους στις πτήσεις από Ελλάδα, δόθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία το 2016, μία εκ των οποίων είχε λάβει χώρα σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, όπου σκοτώθηκαν δώδεκα άνθρωποι. 

Υπό την πίεση της κοινής γνώμης, κατά την έξαρση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και του Συμβούλιο της Ε.Ε. την «άδεια» να επαναφέρει προσωρινά τους συνοριακούς ελέγχους για όλες τις πτήσεις από Ελλάδα, καθώς και στα χερσαία σύνορά της με την Αυστρία, όπου είχε καταφύγει μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων. 
 
Ενήμερη η Ελλάδα 
 
Τα «έκτακτα» μέτρα ασφάλειας είχαν διάρκεια μέχρι την 11η Νοεμβρίου του 2017. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, αποφάσισε ωστόσο, να παρατείνει για διάστημα έξι ακόμα μηνών, τους συστηματικούς ελέγχους των Ελλήνων πολιτών, από την 12 Νοεμβρίου 2017, μέχρι την 11η Μαΐου 2018. 
 
Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, με το οποίο επικοινώνησε το protothema.gr, ο αρμόδιος υπουργός Τόμας ντε Μεζιέρ, ενημέρωσε για την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, τόσο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ε.Ε., όσο και τον πρόεδρο τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους υπουργούς εσωτερικών των κρατών-μελών. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών τη Γερμανία, «η επιστροφή στην κατάσταση χωρίς ελέγχους εντός του χώρου Σένγκεν, θα εξαρτηθεί από την συνολική πορεία της κατάστασης».
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας στην Φρανκφούρτη κ. Ρέιζα Αχμάρι, μέχρι την ώρα που γράφεται το άρθρο (01.30 κεντρικής Ευρώπης - 02.30 ώρα Ελλάδος) δεν έχει απαντήσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης