PROTOTHEMA

Ελλάδα

Αυτό υποστήριξε ενώπιον του συμβουλίου των φυλακών που εξέτασε το αίτημά του

Ο Κουφοντίνας ζήτησε άδεια για να ξαναφτιάξει τα μελίσσια του!

Ο Κουφοντίνας ζήτησε άδεια για να ξαναφτιάξει τα μελίσσια του!

Βασικό επιχείρημα του καταδικασμένου μέλους της 17Ν ήταν ότι θέλει άδεια για να επανασυστήσει τη μελισσοκομική μονάδα που είχε και να ενισχύσει τους δεσμούς με την οικογένειά του

«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου και  επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω τη μελισσουργική μονάδα που είχα», ήταν η απάντηση του Δημήτρη Κουφοντίνα σε ερώτηση μέλους του συμβουλίου των φυλακών που του χορήγησε τη διήμερη άδεια.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ακρόαση του από τα μέλη του συμβουλίου των φυλακών δεν ρωτήθηκε σχετικά με τις κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε ως μέλος της «17N», καθώς αυτό δεν προβλέπεται  από τη νομοθεσία  για τη χορήγηση των αδειών  κρατουμένων.


Απλά  το μέλος της «17Ν» τηρώντας τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας επικαλέστηκε στο εν λόγω συμβούλιο τους δεσμούς με την οικογένεια και την επαγγελματική του αποκατάσταση που είναι ο δρόμος για την επανένταξη στην κοινωνία.

Δεν παραλείπουν  να επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι ακόμα και οι πρωταίτιοι του πραξικοπήματα της 21ης Απριλίου, θα μπορούσαν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της άδειας, αλλά ποτέ δεν υπέβαλαν. 

Σύμφωνα με κύκλους τόσο του υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και των φυλακών,  ο θεσμός των αδειών είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος, με  ποσοστό «αστοχίας» περίπου στο 2%. Αστοχία νοείται δε η μη επιστροφή του κρατούμενου ή η διάπραξη νέου αδικήματος κατά την άδεια.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι η άδεια δεν συνιστά ούτε αθώωση ούτε καταδίκη του κρατούμενου, αφού ο σχετικός νόμος, δεν θέτει διακρίσεις για το ποιοι κρατούμενοι θα πάρουν άδεια με βάση το αδίκημα που καταδικάστηκαν αλλά μόνο με βάση την συμπεριφορά τους στις φυλακές και «την καλή χρήση της».

Πάντως, σύμφωνα με επίσημη έκθεση του συνηγόρου του πολίτη του 2013 -προσέθεταν οι ίδιοι κύκλοι- για τις τακτικές άδειες κρατουμένων η ερώτηση από το συμβούλιο των φυλακών προς τον αιτούντα άδεια «για το αδίκημα που καταδικάστηκε και η απαίτηση για δήλωση μετάνοιας είναι παράνομη»
.
Έτσι, κάθε κρατούμενος,   δικαιούται να ζητήσει άδεια. Οι ισοβίτες όταν συμπληρώσουν 8 χρόνια πραγματικής κράτησης.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Συριζάκιας09/11/201723:54

Για να μη λέτε ότι δεν βοηθάμε την επιχειρηματικότητα. Μόλις μάθαμε ότι ένας νέος επιχειρηματίας (με εμπειρία στη μάχη ενάντια στην αστική δημοκρατία), θέλει να ταίσει τις μέλισσές του, του δώσαμε άδεια. Τα μελισσάκια του, δεν θα ψοφήσουν έτσι, μιας και κανονικά θα έβγαινε έξω μετά από κάπου 1500 χρόνια! Άσε που του προτείναμε να μεταφέρει τα μελίσια του στις φυλακές, για να έχουν οι κρατούμενοί μας φρέσκο, καθαρό, επαναστατικό μέλι.

Απάντηση
Αλλαγή του Συντάγματος.09/11/201717:10

Καταρχήν ηρεμία .Τι έκανε ο μελισσοκόμος κουφοντινας?Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτό που ΕΛΕΓΕ Ο ΝΟΜΟΣ.Στην ουσία εφαρμόστηκε ο νόμος.Ιδου λοιπόν μια καλή ευκαιρία για αλλαγες.Οταν πάρετε την εξουσία κ.Μητσοτακη να φροντίσετε να τα αλλάξετε όλα αυτά.Αν θυμάμαι καλά ο Ξηρός πήρε άδεια επί κυβερνήσεως Σαμαρά.Θυμαμαι καλα? Επίσης να μια καλή ευκαιρία τα ισόβια για κάποια εγκλήματα(όχι όλα), να είναι ΙΣΟΒΙΑ! Μακριά όμως από φωνές και εντυπωσιασμους.

Απάντηση
ΝΡΖΑ09/11/201717:00

ΘΑ ΠΆΕΙ ΤΗΣ ΤΑΣΙΑΣ ΜΕΛΙ ΝΑ ΦΤΙΆΞΟΥΝ ΛΟΥΚΟΥΜΆΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΈΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΣΚΑ

Απάντηση
Κάποια στιγμή θα αποδράσει09/11/201716:58

από άδεια και θα χρησιμοποιηθεί τα επόμενα χρόνια μαζί με τους υπόλοιπους. Η χώρα είναι τελειωμένη.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία