Χάθηκε στη... μετάφραση η δίκη για την τραγωδία σε λούνα παρκ του Ελληνικού

Χάθηκε στη... μετάφραση η δίκη για την τραγωδία σε λούνα παρκ του Ελληνικού

Έβρισκαν και ....έχαναν τους μεταφραστές στο δικαστήριο με αποτέλεσμα η δίκη να πάρει το δρόμο για τις 26 Μαρτίου 2018

Χάθηκε στη... μετάφραση η δίκη για την τραγωδία σε λούνα παρκ του Ελληνικού
Ήταν 27 Απριλίου 2014, όταν ο 13χρόνος, Βασίλης Ζωγράφος, έχανε τη ζωή του σε υπαίθριο λούνα παρκ του Ελληνικού ενώ η μικρή του αδελφούλα που ήταν μαζί του τραυματίζονταν σοβαρά.

Ο θάνατος του παιδιού την ώρα που έπαιζε είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο και είχε ανοίξει τη συζήτηση γύρω από τους κανόνες ασφαλείας που υπάρχουν σε λούν παρκ, παιδότοπους, κ.α.

Σήμερα, η υπόθεση αυτή επρόκειτο να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ). Οι πέντε κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Κλείσιμο

Η δίκη, ωστόσο, αναβλήθηκε για τις 26 Μαρτίου του 2018 διότι κάπου φαίνεται πως ....χάθηκε στη μετάφραση.

Αρχικά, η δίκη δεν μπορούσε να αρχίσει λόγω της μη ανεύρεσης διερμηνέως για τους δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων στην υπόθεση, υπηκόων Μπαγκλαντές που ήταν χειριστές των παιχνιδιών.

Στη συνέχεια, αφού εξαντλήθηκε ο σχετικός κατάλογος χωρίς να ανευρεθεί διερμηνέας, συνήγορος έφυγε από το Πρωτοδικείο στην οδό Δέλγερη και πήγε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να αναζητήσει εκεί διερμηνέα για τους κατηγορούμενους.

Τελικά, ο συνήγορος τα κατάφερε και αφού βρήκε διερμηνέα από το Μπαγκλαντές, επέστρεψε πίσω στο Πρωτοδικείο (όπου στεγάζονται τα ΜΟΔ). Τα εμπόδια όμως δεν σταμάτησαν εδώ.

Ο  Ιταλός κατηγορούμενος διαχειριστής του εξοπλισμού του λούνα παρκ δήλωσε ότι επίσης επιθυμεί να συνεπικουρείται κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας από διερμηνέα.
Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά στο ακροατήριο, στο μεταξύ ο διερμηνέας από το Μπαγκλαντές...έφυγε!

Λαμβάνοντας το λόγο εισαγγελέας της έδρας είπε ότι θα πρέπει να αναβληθεί η δίκη στο πρόσωπο των τριών κατηγορουμένων, για να κληθούν διερμηνείς και για τις δύο γλώσσες.
Μάλιστα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για άρση του περιοριστικού όρου του Ιταλού διαχειριστή του εξοπλισμού ενώ τροποποίησε τον ορό της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ που έχει επιβληθεί στον διαχειριστή της εγκατάστασης από δύο φορές το μήνα, σε μία.

Τελικά η δίκη αναβλήθηκε για 26 Μαρτίου 2018.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης