Παρατείνουν τον νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίον απελευθερώθηκαν 3.000 κακοποιοί

Παρατείνουν τον νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίον απελευθερώθηκαν 3.000 κακοποιοί

Και οι ληστές του Π. Φαλήρου βγήκαν έξω με τον νόμο αυτό - Κυκλοφορούν ελεύθεροι τουλάχιστον 150 σκληροί αλλοδαποί ληστές, Γεωργιανοί, Αλβανοί και άλλων εθνικοτήτων 

Παρατείνουν τον νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίον απελευθερώθηκαν 3.000 κακοποιοί
Πιστή στις ιδεοληπτικές εμμονές που έχουν οδηγήσει εκτός φυλακών δεκάδες ποινικούς κρατουμένους εμφανίζεται η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, προαναγγέλλοντας την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου
, με ορισμένες ωστόσο «διορθώσεις», προκειμένου να μην αποφυλακίζονται καταδικασθέντες για ορισμένες ανθρωποκτονίες και βιασμούς.

Ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της
ΝΔ
Κλείσιμο
, Κώστα Καραγκούνη, ξεκαθάρισε πως «βεβαίως και θα συνεχιστεί η ισχύς του νόμου και εκτός από τις εξαιρέσεις που προβλέπει για περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν υποπέσει σε κακούργημα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και δεν μπορούν να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων μελετούμε να επεκταθεί και στις περιπτώσεις ανθρωποκτονιών με ορισμένα χαρακτηριστικά και του βιασμού».

Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως, μετά από 2,5 έτη εφαρμογής του νόμου και με τα αποτελέσματα της εφαρμογής του να αποκαλύπτονται στα δελτία συμβάντων της
Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Κοντονής
έσπευσε να υποστηρίξει ότι «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για την θεσμική θωράκιση»!

Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε ως «λαϊκιστές» όσους καταγγέλλουν τον νόμο Παρασκευόπουλου κάθε φορά που διαπιστώνεται ότι συλληφθέντες για βαρύτατα ποινικά αδικήματα είχαν αποφυλακιστεί με τις ευεργετικές διατάξεις του. 

«Μετά από την παρέλευση ενός διαστήματος έκτισης ποινής θα ήταν ελεύθεροι ούτως ή άλλως. Άρα, είναι στοιχείο λαϊκισμού να επικαλείστε ένα περιστατικό για να πείτε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη δημόσια ασφάλεια» είπε, απευθυνόμενος προς τον βουλευτή της ΝΔ.


Από την άλλη πλευρά, ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε σε αρκετά παραδείγματα κρατουμένων που αποφυλακίστηκαν με τον επίμαχο νόμο μεταξύ των οποίων και τον Αφγανό που δολοφόνησε μια 19χρονη Γερμανίδα. «Παίζετε με την δημόσια ασφάλεια» υποστήριξε ο κ. Καραγκούνης προς την κυβέρνηση.  

Αφήνουν έξω ακόμη και ληστές με τα Καλάσνικοφ
Ο νόμος 4322 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 27ης Απριλίου του 2015 και ειδικότερα το άρθρο 12 που φέρει τον τίτλο «Έκτακτα μέτρα για την αποσυμφόρηση καταστημάτων κράτησης» έχει ως αποτέλεσμα να έχουν αποφυλακιστεί περίπου 3.000 κρατούμενοι, ενώ πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, πλέον κυκλοφορούν ελεύθεροι και 150 σκληροί αλλοδαποί ληστές, Γεωργιανοί, Αλβανοί και άλλων εθνικοτήτων και 50 Έλληνες που έχουν δείξει ιδιαίτερη βιαιότητα στις ενέργειες τους. Αυτό εξηγεί γιατί αυξήθηκαν τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά οι επιθέσεις και οι εισβολές σε σπίτια και διαμερίσματα τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία.

Η Ασφάλεια Αττικής βρίσκεται σε συναγερμό καθώς γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών έχει βγει και πάλι στη δράση με απρόβλεπτα αποτελέσματα για τη δημόσια ασφάλεια. Η ληστεία μετά φόνου στην Ύδρα τον καλοκαίρι του 2015 από δύο Γεωργιανούς που μόλις αποφυλακίστηκαν, ήταν ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση σκληρών δολοφόνων που αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου. Παράλληλα φέρεται να βγήκαν εκτός φυλακών και τα περισσότερα από τα μέλη 38 Γεωργιανών συμμοριών που εισέβαλαν σε σπίτια και λήστευαν τους ενοίκους αφού πρώτα τους είχαν δέσει χειροπόδαρα και βασανίσει και 18 «μεικτών» ομάδων Ελλήνων και αλλοδαπών που με πρωτοφανή σκληρότητα πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά μέσα στα ίδια τους τα σπίτια και εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία από το τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να επισημανθεί ότι μέχρι πριν οκτώ χρόνια οι εισβολές οπλισμένων ληστών σε σπίτια, ήταν άγνωστο φαινόμενο στην ελληνική κοινωνία. Συνήθως στα διαμερίσματα τρύπωναν οι λεγόμενοι «ποντικοί» όταν οι ένοικοι απουσίαζαν... Οι πρώτες εμφανίσεις των εισβολέων παρουσιάστηκαν από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ ως «μεμονωμένα συμβάντα» για να φτάσουμε το 2010 (πρώτη χρονιά που εμφανίζονται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας) στα πλούσια προάστια της Αθήνας να αλωνίζουν οι διαβόητες συμμορίες αλλοδαπών με τα Καλάσνικοφ. Μέχρι το 2013 τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν έξαρση του φαινομένου αλλά και μια «ποιοτική» αναβάθμιση των συμμοριών που φθάνουν σε σημείο ακόμη και να βιάσουν γυναίκες μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης