Συνέλευση έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής κάτοικοι του δήμου Ωραιοκάστρου.
Έπειτα από ομιλίες, οι κάτοικοι αποφάσισαν για τα μέλη που θα συστήσουν τον σύλλογο που θα τους εκπροσωπεί αναφορικά με το ζήτημα της φοίτησης των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής. Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και έκαναν έπαρση της σημαίας.
Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανένα προσφυγόπουλο να ενταχθεί στα σχολεία του Δήμου, καθώς όπως λένε τα δικά τους τα παιδιά αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλα προβλήματα που δεν έχουν λυθεί, όπως το ότι κάνουν μάθημα σε λυόμενα.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.