Στα πρώτα συμπεράσματα για το μυστηριώδες χτύπημα στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι έχουν καταλήξει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Αν και δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία και μαρτυρίες η έρευνα στηρίζεται στις εκτιμήσεις των έμπειρων αναλυτών οι οποίοι εκφράζουν και τις έντονες ανησυχίες τους για τις ζυμώσεις και τα όσα γίνονται στο χώρο του σύγχρονου αντάρτικου πόλης.
Συγκεκριμένα οι πληροφορίες λένε πως:
• Στόχος της επίθεσης ήταν η πρεσβεία του Μεξικού και όχι τα γραφεία της χρηματιστηριακής εταιρείας που συστεγάζεται στο κτίριο με την πρεσβεία του Μεξικού, στον κάτω όμως όροφο.
• Οι ένοπλοι φαίνεται να πλησίασαν και να χτύπησαν το κτίριο που βρίσκεται στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί κανένας από κατοίκους και τους ελάχιστους (λόγω της περασμένης ώρας) διερχόμενους το παραμικρό.
• Πυροβόλησαν δύο φορές και η πρώτη σφαίρα καρφώθηκε στον τέταρτο όροφο στα τζάμια της χρηματιστηριακής κάτω από τη σημαία του Μεξικού και η δεύτερη στον τρίτο όροφο.
• Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί μόνο ένα μικρό κομμάτι από τη βολίδα που έχει καρφωθεί στον τοίχο της χρηματιστηριακής. Δεν είναι όμως αρκετό για να γίνει “επίσημη αναγνώριση” του όπλου από το οποίο έχει “φύγει” ωστόσο οι αστυνομικοί δείχνουν βέβαιοι ότι η πρεσβεία έχει βληθεί με καλάζνικοφ.
Κλείσιμο
Επίσης, δεν μπορεί με το συγκεκριμένο κομμάτι βολίδας που έχει βρεθεί να διαπιστωθεί με βαλλιστική μέθοδο αν το συγκεκριμένο όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ενέργειες.
Στην Κρατική Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι θα υπάρξουν και άλλες ανάλογες ενέργειες προτού η συγκεκριμένη ομάδα αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία. Στο παρελθόν, επίθεση με καλάζνικοφ σε πρεσβείες έχουν γίνει στις 12 Δεκεμβρίου 2014 στην πρεσβεία του Ισραήλ και στις 30 Δεκεμβρίου 2013 στην οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Πίσω από τα χτυπήματα κρυβόταν η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Βέβαια, στην περίπτωση της πρεσβείας του Ισραήλ οι δράστες έριξαν κατα ριπάς με καλάζνικοφ 54 σφαίρες ενώ στον Γερμανό πρέσβη στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως οι αστυνομικοί συνέλεξαν από το σημείο 60 κάλυκες από καλάζνικοφ. Και στις δύο επιθέσεις είχαν χρησιμοποιηθεί τα ίδια όπλα.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.