Ενώ έκαναν μπάνιο, σπείρα Αλγερινών τους «ξάφριζε» τα αυτοκίνητα

Ενώ έκαναν μπάνιο, σπείρα Αλγερινών τους «ξάφριζε» τα αυτοκίνητα

Πάνω από 40.000 ευρώ τα κέρδη τους - Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, σε παραλία των Λεγραινών, να έχουν τυλίξει στα χέρια τους πετσέτες και να σπάνε τζάμια σταθμευμένων αυτοκινήτων

Ενώ έκαναν μπάνιο, σπείρα Αλγερινών τους «ξάφριζε» τα αυτοκίνητα
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρίου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας «ξαλάφρωναν» σταθμευμένα οχήματα, δίπλα από πλαζ και τουριστικά σημεία, σε περιοχές της Νοτιανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, απογευματινές ώρες της 20-6-2016 στα Λεγραινά, τρεις υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 26, 28 και 30 ετών, μέλη της σπείρας και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Τα τρία αυτά άτομα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, σε παραλία των Λεγραινών, να έχουν τυλίξει στα χέρια τους πετσέτες και να σπάνε τζάμια σταθμευμένων αυτοκινήτων, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους διάφορα αντικείμενα. 

Κλείσιμο
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, από τον περασμένο Μάρτιο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οχήματα σε τουριστικές περιοχές και χώρους στάθμευσης οχημάτων κοντά σε παραλίες, στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Αττικής.

Στην κατοχή τους, καθώς και στο εσωτερικό του οχήματος, το οποίο είχαν νοικιάσει για τον σκοπό αυτό, βρέθηκε και κατασχέθηκε, πλήθος από κινητά τηλεφώνα, γυαλιά ηλίου, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ρουχισμού και υπόδησης, ταξιδιωτικά έγγραφα, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και 985 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 107 περιπτώσεις κλοπών από οχήματα, κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου από τον Άλιμο έως το Σούνιο.

Το χρηματικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δραστηριότητα, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ.

Στο αστυνομικό τμήμα Λαυρίου, εκτίθεται πλήθος κλοπιμαίων προς αναγνώριση από τους παθόντες, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων κλοπών συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης