Διαδικασία - παρωδία για προσλήψεις στον ΟΚΑΝΑ καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

Διαδικασία - παρωδία για προσλήψεις στον ΟΚΑΝΑ καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

Για ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση στην αξιολόγηση και κατάρτιση των πινάκων των υποψηφίων για πρόσληψη  από το ΔΣ μιλά το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ

Διαδικασία - παρωδία για προσλήψεις στον ΟΚΑΝΑ καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων
Την απροκάλυπτη παρέμβαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) καταγγέλλει το Σωματείο των Εργαζομένων στη διαδικασία αξιολόγησης και κατάταξης του προσωπικού.
 
Με μεθοδεύσεις και πρακτικές που παραπέμπουν στις πρόσφατες παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη στη διαδικασία αξιολόγησης και κατάταξης των επαγγελματιών υγείας για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε διαγωνισμό που υλοποιούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ παρενέβη στην κατάρτιση των πινάκων των υποψηφίων και έφερε τα…πάνω κάτω, απολύοντας μεταξύ άλλων μία ψυχολόγο και μία νοσηλεύτρια.
 
«Ό,τι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των
προηγούμενων ετών, έρχεται να υλοποιήσει η παρούσα «Αριστερή» Κυβέρνηση, μέσω του διορισμένου Διοικητικού Συμβουλίου της! Με μια πρωτοφανή για τα ιστορικά του Οργανισμού απόφαση, απολύει αναιτιολόγητα δύο συναδέλφους που εργάζονται με Δελτίο Παροχής   Υπηρεσιών που θα… καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα γινόταν κυβέρνηση» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο των Εργαζομένων.
Κλείσιμο
 
Σύμφωνα με την καταγγελία, «το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ ωμά και με απροκάλυπτο τρόπο παρενέβη στην αξιολόγηση και κατάρτιση των πινάκων των υποψηφίων και με μια διαδικασία –παρωδία, έκανε επανακατάταξη των υποψηφίων. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι οι συνάδελφοι, που εδώ και τρεις μήνες εργάζονται στον Οργανισμό με απόφαση του ιδίου του ΔΣ που τους προσέλαβε, να απολύονται».
 
Αρχικά το ΔΣ είχε εγκρίνει τις προσλήψεις κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Προσλήψεων, στη συνέχεια όμως έκανε δεκτές τις ενστάσεις των υποψηφίων και απέλυσε τις δυο επαγγελματίες υγείας, παρά την αντίθετη άποψη της Επιτροπής καθώς και της Νομικής Υπηρεσίας του ΟΚΑΝΑ.
Το Σωματείο των Εργαζομένων έχει ζητήσει την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης του ΔΣ προκειμένου να ελεγχθεί εάν υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις σχετικά με τις προσλήψεις. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης