«Τα ιδιωτικά σχολεία υποφέρουν από μια ιδεολογικά εχθρική κυβέρνηση»

«Τα ιδιωτικά σχολεία υποφέρουν από μια ιδεολογικά εχθρική κυβέρνηση»

Τι λέει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Εθνικών Ενώσεων Ανεξάρτητων Σχολείων Simon Steen στο protothema.gr -  Καταγγέλλει τον Νίκο Φίλη για υπονόμευση της Ευρωπαϊκής εγγυημένης ελευθερίας της εκπαίδευσης

«Τα ιδιωτικά σχολεία υποφέρουν από μια ιδεολογικά εχθρική κυβέρνηση»
Την υποστήριξή του στα «δοκιμαζόμενα», όπως αναφέρονται, από την «ιδεολογικά εχθρική στάση της ελληνικής κυβέρνησης» ιδιωτικά σχολεία της χώρας μας, μεταφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Εθνικών Ενώσεων Ανεξάρτητων Σχολείων (ECNAIS) στο protothema.gr. Ο κ. Simon Steen με δηλώσεις του αναφέρει πως από την στιγμή που ήρθε σε επαφή με την Ελληνική Ένωση Ανεξάρτητων Σχολείων τον Μάρτιο του 2015 συζήτησε μαζί τους την πραγματική κατάσταση των ιδιωτικών σχολείων στην Ελλάδα.


«Έγινε πολύ σύντομα σαφές σε εμάς ότι τα ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα υποφέρουν πολύ κάτω από μια ιδεολογικά εχθρική στάση από την ελληνική κυβέρνηση. Δώσαμε στους Έλληνες συναδέλφους μας  την πλήρη υποστήριξή μας στον αγώνα που δίνουν απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση για την επιβίωση του κλάδου. Έχουμε εντυπωσιαστεί από μαχητικό πνεύμα τους, τις καινοτόμες σχολικές πρακτικές τους και την ουσιαστική συμβολή τους στην ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας» τονίζει.

Κλείσιμο
Ο κ. Steen υποστηρίζει επίσης πως «το ιδεολογικά αρνητικό πλαίσιο της ελληνικής κυβέρνησης προς την ιδιωτική  εκπαίδευση αποτελεί τουλάχιστον παραβίαση του πνεύματος του Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ και του πρώτου πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Μια χώρα που αγνοεί την ελευθερία της εκπαίδευσης θα πληρώσει μακροπρόθεσμα ένα τίμημα γι 'αυτό από την άποψη της σπατάλης των ταλέντων της νέας γενιάς. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι μόνο τα ιδιωτικά σχολεία, αλλά και τα δημόσια σχολεία που χρειάζονται έναν ορισμένο βαθμό αυτονομίας για να εκπαιδεύσουν τη νέα γενιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το μέλλον που θα αντιμετωπίσει».

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο θέμα της αξιολόγησης  των καθηγητών από τα ιδιωτικά σχολεία, ο κ. Steen αναφέρεται σε άρνηση εκ μέρους της κυβέρνησης της ουσίας του ευρωπαϊκού δικαιώματος στην εκπαίδευση και σε υπονόμευση της Ευρωπαϊκής εγγυημένης ελευθερίας της εκπαίδευσης και της ελευθερίας της γονικής επιλογής του σχολείου. «Αυτές οι παρεμβάσεις, αφορούν σε πολύ ισχυρούς περιορισμούς για τη χάραξη πολιτικής των ιδιωτικών σχολείων όσον αφορά τον διορισμό, την αξιολόγηση και για την περάτωση των συμβάσεων με τους δασκάλους και τους περιορισμούς για τις εξωσχολικές δραστηριότητες» συμπληρώνει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης