Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον παιδόφιλο του Περιστερίου: Έχει αποκτήσει ροπή σε αυτές τις πράξεις...

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον παιδόφιλο του Περιστερίου: Έχει αποκτήσει ροπή σε αυτές τις πράξεις...

Ζήτησε την καταδίκη του 40χρονου Φίλιππου Λεβεντού για τον βιασμό 14χρονης τον Αύγουστο του 2014 - Εξοργισαν τις οικογένειες των θυμάτων οι εξηγήσεις του παιδόφιλου που ισχυρίστηκε ότι η σεξουαλική πράξη έγινε με τη... συναίνεση της ανήλικης!

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον παιδόφιλο του Περιστερίου: Έχει αποκτήσει ροπή σε αυτές τις πράξεις...
«Ο κατηγορούμενος δημιουργούσε κοινωνικές επαφές, κέρδιζε την εμπιστοσύνη των θυμάτων του και εκμεταλλευόταν την ανηλικότητα τους... Έχει αποκτήσει ροπή σε αυτές τις πράξεις, δεν μπορεί να αποβάλει την έξη. Έχω τη βεβαιότητα ότι είχε απόλυτη γνώση της ανηλικότητας των παθόντων και απόλυτη πρόθεση συναναστροφής ερωτικής με ανηλίκους». Με αυτά τα λόγια ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ζήτησε σήμερα την ενοχή του 40χρονου Φίλιππου Λεβεντού, ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω την ώρα που επιβίβαζε 13χρονο αγόρι στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του με σκοπό να το αποπλανήσει.

Ο 40χρονος κατηγορούμενος που ενώπιον του δικαστηρίου αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει λέγοντας ότι «ουδέποτε βίασε», δεν έπεισε ωστόσο τον εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε την καταδίκη του για τον βιασμό της 14χρονης που σύμφωνα με τη δικογραφία έλαβε χώρα στο σπίτι του στο Περιστέρι τον Αύγουστο του 2014.

Ακόμη, ο εισαγγελικός λειτουργός στην αγόρευσή του, ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο και για την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου αγοριού το οποίο επιχείρησε να επιβιβάσει στο ειδικά διαμορφωμένο βανάκι του στον Κορυδαλλό, όταν και συνελήφθη επ' αυτοφώρω. Ωστόσο, ο εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστήριο να μετατραπεί το αδίκημα του του βιασμού σε βάρος 15χρονου αγοριού, που φέρεται να έλαβε χώρα, στη Ναύπακτο σε παρά φύσει ασέλγεια με ανήλικο.

Κλείσιμο
Αντίθετα, στην απολογία του στο δικαστήριο, ο 40χρονος, που είχε κριθεί προφυλακιστέος, υποστήριξε πως ουδέποτε βίασε τόσο τη 14χρονη όσο και τον 15χρονο στη Ναύπακτο. Όπως ισχυρίστηκε, συνευρέθηκε ερωτικά μαζί τους με τη θέληση τους. Ανέφερε, χαρακτηριστικά στην απολογία του: «Της πρότεινα να κάνουμε έρωτα και κάναμε με τη συναίνεση της (σ.σ. αναφερόμενος στην ανήλικη)». Σε ό,τι αφορά το άλλο θύμα του, το ανήλικο αγόρι, ο 40χρονος ισχυρίστηκε: «Γνωριστήκαμε σε «δωμάτιο» του Facebook για ομοφυλόφιλους. Μου είπε να βρεθούμε στον Κορυδαλλό. Μου είπε ότι είχε πρόβλημα και ότι τον κορόιδευαν οι φίλοι του. Του είπα να τα πούμε από κοντά και ότι είναι πολύ μικρός. Μου απάντησε ότι ήδη έχει κάνει κάποια πράγματα». Μάλιστα, για την ανήλικη ανέφερε επιπλέον πως την γνώρισε σε site για ομοφυλόφιλους όπου η ίδια παρουσιαζόταν ως αγόρι.

Τέλος, αναφερόμενος στα videos που εντοπίστηκαν σε σκληρό δίσκο στο σπίτι, υποστήριξε ότι είναι από προσωπικές του στιγμές και ότι κανένα από τα πρόσωπα που εμφανίζονται σε αυτά δεν είναι ανήλικο.

Μπουκάλια και γροθιές

H δίκη ξεκίνησε με τις σφοδρές αντιδράσεις εκ μέρους των συγγενών αλλά και των ίδιων των θυμάτων τόσο σε βάρος του κατηγορούμενου όσο και σε βάρος μάρτυρα υπεράσπισής του.

Ειδικότερα, σήμερα πρώτη ημέρα της δίκης, σε μια από τις διακοπές της ακροαματικής διαδικασίας, συγγενείς ενός 14 κοριτσιού που σύμφωνα με τη δικογραφία έχει βιαστεί από τον 40χρονο τον Αύγουστο του 2014, ξέσπασαν. Επιτέθηκαν με γροθιές και μπουνιές σε μάρτυρα ο οποίος είχε προσέλθει να καταθέσει στο δικαστήριο, ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο και όταν ανήλικο κορίτσι, που μπήκε στην αίθουσα της ώρα της δίκης, πέταξε ένα μπουκάλι στον 40χρονο βρίζοντας τον, με τους συγγενείς της και τους αστυνομικούς να προσπαθούν μάταια να την ηρεμήσουν.

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της δίκης κατέθεσαν στο δικαστήριο συγγενείς των ανήλικων παιδιών που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο του 40χρονου. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι καταθέσεις των ανηλίκων θυμάτων αναγνώστηκαν κεκλεισμένων των θυρών.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης