Σε κλοιό η Βουλή για το Ασφαλιστικό με κλειστό μέχρι και τον Εθνικό Κήπο

Σε κλοιό η Βουλή για το Ασφαλιστικό με κλειστό μέχρι και τον Εθνικό Κήπο

Μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις το πρωί από ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ, νέο ραντεβού για τις 6 στο Σύνταγμα - «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν ό,τι τους λένε ενώ πριν έβγαιναν στα μπαλκόνια» λένε οι πολίτες

Σε κλοιό η Βουλή για το Ασφαλιστικό με κλειστό μέχρι και τον Εθνικό Κήπο
Σε κλοιό διαδηλωτών βρίσκεται από το πρωί η Βουλή καθώς στο κοινοβούλιο συζητείται το ασφαλιστικό-λαιμητόμος του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Μετά την πρώτη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή των μελών του ΠΑΜΕ ακολούθησαν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, της Λαϊκής Ενότητας, της ΕΣΗΕΑ, των δικηγορικών συλλόγων, των λιμενεργατών και άλλων αριστερών οργανώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τη διαδήλωση κατά των σαρωτικών αλλαγών που φέρνει στη ζωή εκατομμυρίων πολιτών το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Το νέο ραντεβού δίνεται πλέον για τις 6 το απόγευμα με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ, πάλι στην πλατεία Συντάγματος με κύριο αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που διαλύει τις συντάξεις.

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν σαν κότες να ψηφίσουν ό,τι τους λένε ενώ πριν τις εκλογές έβγαιναν από τα μπαλκόνια και μας χαιρετούσαν» δηλώνουν οι πολίτες στην κάμερα του protothema.gr.

Κλείσιμο
Δείτε την πορεία και τα συνθήματα των διαδηλωτών. Με κόκκινο γαρύφαλλο διαδήλωσε ο Π. Λαφαζάνης


Δείτε τι δήλωσαν στο prototherma.gr, διαδηλωτές ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο


Οι δηλώσεις του γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα 


08/05/2016 Πλάνα και δηλώσεις από την πορεία στο Σύνταγμα


Φρούριο η Αθήνα με αυστηρά μέτρα ασφαλείας

«Σιδηρόφραχτη» πόλη η Αθήνα εν όψει της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Μετά την Ηρώδου Αττικού κλειστές παραμένουν με εντολή Αστυνομίας όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου έως και σήμερα Κυριακή, καθώς τρέμουν τους διαδηλωτές και την οργή του κόσμου για τα αντιλαϊκά μέτρα που θα ψηφίσουν στη Βουλή. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που μόλις ένα και κάτι χρόνο πριν διατυμπάνιζαν πως θα ξηλώσουν τα κάγκελα από παντού και οι πολίτες δεν θα έχουν πουθενά πρόβλημα πρόσβασης.

Μετά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Ηρώδου Αττικού, μια ανακοίνωση αναρτήθηκε έξω από τον Εθνικό Κήπο στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στις 6,7 και 8 Μαΐου, «κατόπιν εντολής της Αστυνομίας όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου θα μείνουν κλειστές».



Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια-Κλειστά τα βενζινάδικα
Παράλληλα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συνεχίζει την απεργιακή της κινητοποίηση, διατηρώντας τα πλοία δεμένα στα λιμάνια μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης.

Κλειστά θα είναι την Κυριακή και τα βενζινάδικα, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013 αποφάσισαν από κοινού ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης