Στο σκαμνί οι γονείς της τετράχρονης Μαρίας

Στο σκαμνί οι γονείς της τετράχρονης Μαρίας

Τι δηλώνει στο protothema.gr η θεία του κοριτσιού - Η αστυνομία αποκλείει το ενδεχόμενο απαγωγής

Στο σκαμνί οι γονείς της τετράχρονης Μαρίας
Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο θα δικαστούν σήμερα το πρωί οι γονείς της τετράχρονης Μαρίας-Ειρήνης Πρίντεζη, που βρέθηκε σώα 20 ώρες μετά την εξαφάνισή της την Κυριακή του Πάσχα στην περιοχή του Σκαραμαγκά. Το μυστήριο γύρω από το πώς χάθηκε το παιδί παραμένει αδιευκρίνιστο με τους αστυνομικούς, που ερευνούν την υπόθεση, να έχουν σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο απαγωγής. 

Το πρωί της Τρίτης οι γονείς της τετράχρονης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία σε βαθμό πλημμελήματος και τους παρέπεμψε σε δίκη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Λίγη ώρα αργότερα, η μητέρα της τετράχρονης κατέθεσε αίτημα μέσω του δικηγόρου της να της επιτραπεί να δει το παιδί της στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου παραμένει νοσηλευόμενο για προληπτικούς λόγους, όμως, δεν έγινε δεκτό. 

Οι δύο κατηγορούμενοι, που πέρασαν τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, φέρονται να υποστήριξαν ενώπιον του εισαγγελέα πως κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι, όταν το άφησαν μόνο του για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Κλείσιμο
Ωστόσο, αυτή η εκδοχή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είπε η μικρή Μαρία-Ειρήνη στους παιδοψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τετράχρονη φέρεται να είπε στους ψυχολόγους, που την παρακολουθούν, ότι πήγε να δει το μικρό άλογο του παππού της και ακολουθώντας το σκυλάκι της βρέθηκε στο δάσος. Αφού έπαιξε, κουράστηκε και την πήρε ο ύπνος.

Όπως φέρεται να είπε το κοριτσάκι δεν άκουσε να τη φωνάζει κανείς από τους γονείς του και εκείνο φοβήθηκε, γιατί δεν ήξερε πώς να επιστρέψει σε αυτούς. Έτσι, «ξάπλωσα και κοιμήθηκα στα χορτάρια».  Παρακάτω παρατίθεται η στιχομυθία που φέρεται να καταγράφηκε μεταξύ των ψυχολόγων και της μικρής Μαρίας μετά τον εντοπισμό της.

- Που ήσουν;
- Στο δάσος.
- Τι ήθελες εκεί;
- Με άφησε η μαμά μου.
- Πώς βρέθηκες στο δάσος;
- Με άφησε η μαμά μου.

Από την ιατροδικαστική εξέταση, ακόμη, δεν διαπιστώθηκε να φέρει κανένα σημάδι στο σώμα της, γεγονός που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη βίαιη αρπαγή της, ούτε είχε υποστεί κακοποίηση. Έτσι, οι άνδρες της Ασφάλειας εκτιμούν ότι η μικρή χάθηκε στο δάσος ενώ έπαιζε και ότι εάν είχε συμβεί κάτι άλλο θα τους το ανέφερε. Γεγονός είναι, πάντως, ότι η τετράχρονη βρέθηκε ταλαιπωρημένη, πεινασμένη, αφυδατωμένη και φοβισμένη εξού και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Παίδων. 

Όπως δήλωσε στο protothema.gr η θεία της, Ελισάβετ Πρίντεζη, που δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό της, η μικρή σήμερα είναι καλύτερα, έχει ξεπεράσει το αρχικό σοκ και ζητά συνεχώς τη μαμά και το μπαμπά της. «Το παιδί είναι καλά. Ζητάει τη μαμά του, όπως κάθε παιδί θα έκανε σε αυτή την ηλικία. Δεν ξέρουμε πότε θα πάρουμε εξιτήριο. Το μόνο που μας απασχολεί είναι ότι είναι καλά και ασφαλής. Περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις με τους γονείς της, τίποτε άλλο», τονίζει η κυρία Πρίντεζη. «Μας ζητάει συνέχεια τους γονείς της. Θέλει την οικογένειά της. Είναι πολύ καλύτερα το παιδί και είναι λογικό να βρισκόταν σε μία αναταραχή. Δεν είναι λίγο αυτό που πέρασε», προσθέτει. 

«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, που στέκεται στο πλευρό μας, και τους άνδρες του Τμήματος Ανηλίκων της αστυνομίας που μας φέρονται πολύ καλά. Θα κρατηθούμε σήμερα και αύριο θα επιστρέψουμε για να δικαστούμε. Η Δικαιοσύνη ξέρει τι κάνει, δεν έχω θέμα περί τούτου. Επικοινωνήσαμε με το παιδί και είναι καλά», δήλωσε, από την άλλη, ο πατέρας της ανήλικης, Αντώνης Πρίντεζης, εξερχόμενος την Τρίτη από το κτήριο 16 της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Λίγο πριν τις 15.00 της Κυριακής του Πάσχα  η τετράχρονη Μαρία – Ειρήνη εξαφανίστηκε από τη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της στη λεωφόρο Σχιστού. Σύμφωνα με την οικογένεια, το κοριτσάκι, χάθηκε όταν διέφυγε για λίγα λεπτά της προσοχής των γονιών του, οι οποίοι μόλις συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί δήλωσαν την εξαφάνιση του παιδιού τους, κινώντας τις διαδικασίες ανεύρεσής του. Όπως υποστήριξαν έψαξαν παντού, ακόμα και μέσα στα αυτοκίνητα και στους γύρω δρόμους σε δύσβατα σημεία, όμως, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ίχνη της. 

«Ετοιμαζόμασταν να φύγουμε. Η μαμά της πήγε να κόψει κάποια φρούτα. Το παιδί έφυγε να δει το πόνι. Το άλλο μου παιδί έκανε μια ζημιά, μέχρι να πιάσω το ένα παιδί έχασα το άλλο. Μέσα σε τρία λεπτά έχασα το κοριτσάκι μου. Ήμασταν οκτώ άτομα και μπροστά σε οκτώ άτομα χάθηκε ένα παιδί 3,5 ετών», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους  ο κ. Πρίντεζης, περιγράφοντας τις στιγμές πριν χαθεί η μικρή Μαρία-Ειρήνη.

Η περιπέτεια, ευτυχώς, είχε αίσιο τέλος, αφού η τετράχρονη βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην λεωφόρο Καβάλας, στην περιοχή Αφαία Σκαραμαγκά, κοντά σε ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την μάντρα αυτοκινήτων του παππού της, από όπου χάθηκαν τα ίχνη της. Το παιδί εντοπίστηκε από έναν άντρα του Λιμενικού Σώματος ο οποίος αναγνώρισε την μικρή και μαζί με δύο γυναίκες την μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης