Πρόσφυγες διανυκτέρευσαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Πρόσφυγες διανυκτέρευσαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Οι διακινητές τους άφησαν στη Σαμοθράκη, όπου εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού - Δεν είχε ληφθεί μέριμνα για το που θα διαμείνουν

Πρόσφυγες διανυκτέρευσαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Οι διακινητές τους άφησαν στη Σαμοθράκη, από εκεί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και... εκεί διανυκτέρευσαν, καθώς δεν υπήρχε μέριμνα για την εκ νέου μετακίνησή τους σε κάποιο από τα κέντρα φιλοξενίας ή καταγραφής που έχουν δημιουργηθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για 32 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 14 παιδιά και βρέφη, εγκαταλείφθηκαν στο νησί της Σαμοθράκης και με σκάφος του Λιμενικού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η πλειοψηφία είναι υπήκοοι Αφγανιστάν, ορισμένοι από Πακιστάν και οι υπόλοιποι από χώρες της Αφρικής. Διανυκτέρευσαν στο ΤΟΛ του λιμανιού και κατά πάσα πιθανότητα, θα οδηγηθούν στο κέντρο του Φυλακίου. Εθελοντές έσπευσαν χθες στο λιμάνι, όπου διένειμαν από την Αποθήκη του Κόμβου Αλληλέγγυων Εθελοντών καθαρά ρούχα, μπιμπερό και βρεφικό γάλα σε σκόνη, γάλα εβαπορέ, πάνες, πετσέτες, νερά κ.α.

Πηγή: www.seleo.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης